• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffeltårn

Kartoffeltårn

billederesultat for kartoffeltårn
Et flot og lækkert kartoffeltårn, dr laves med skivede bagekartofler, brunet smør og timian. Flot og festligt tilbehør til kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. december 2023 - Udgivet:  21. november 2020

Del gerne:
410
SHARES
FacebookMessenger410PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Med denne opskrift kan du nemt lave et super flot kartoffeltårn, der samles med brunet smør og timian. Smukt tilbehør til bøf eller oksesteg.
  2. Opskrift på kartoffeltårn
  3. Kartoffeltårn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Med denne opskrift kan du nemt lave et super flot kartoffeltårn, der samles med brunet smør og timian. Smukt tilbehør til bøf eller oksesteg.

Kartoffeltårn er både flot og lækkert tilbehør til mange retter med kød, og tårnene er faktisk ret nemme at lave.

Du skal beregne en bagekartoffel pr. person, og du behøver ikke skrælle kartoflerne.

Når du samler tårnene skal hver lag pensles med smørret, men du krydrer kun med salt og timian efter hvert andet lag, da smagen ellers kan blive for kraftigt.

Brug gerne frisk timian, men du kan også anvende tørret timian.

Opskriften er til fire personer med et kartoffeltårn til hver. Hvis du synes det er for lidt, jamen så laver du blot nogle flere.

Se også mine opskrifter på:

  • Pommes Anna
  • Pommes duchesse
  • Hasselback kartofler

Opskrift på kartoffeltårn

billederesultat for kartoffeltårn

Kartoffeltårn

Med denne opskrift kan du nemt lave et super flot kartoffeltårn, der samles med brunet smør og timian. Smukt tilbehør til bøf eller oksesteg.
Bedømmelse
4.8 fra 21 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • timian
  • flagesalt
  • 4 tandstikkere - eller bambusspyd

Fremgangsmåde

  • Bagekartoflerne skæres i tynde skiver, og det er bedst på et mandolinjern. Men en skarp kniv kan selvfølgelig også klare opgaven.
  • Læg derefter kartoffelskiverne i en skål med iskoldt vand, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
  • Tør kartoffelskiverne i et rent viskestykke.
  • Smørret smeltes i en kasserolle. Hvidløgsfed pilles og hakket fint eller presses i en hvidløgspresser og kommes ned i det smeltede smør. Lad det brune og tag derefter kasserollen af blusset.
  • Så skal der bygges kartoffeltårne. Læg fire kartoffelskiver i et fad med bagepapir. Tag gerne nogle af de største skiver.
  • Pensl kartoffelskiverne med lidt brunet hvidløgssmør, drys med lidt frisk timian og salt.
  • Fortsæt nu på samme måde med at bygge kartoffeltårnene, så du kommer op i 10-12 lag. Du skal pensle med det brunede smør for hvert lag, men blot krydre med timian og salt mellem hvert andet lag. Pas dog på du ikke samlet kommer til at oversalte tårnene.
  • Slut af med at pensle det øverste lag med hvidløgssmørret og stik derefter en pind ned gennem tårnene, så de ikke vælter under turen i ovnen.
  • Bag de lækre kartoffeltårne ved 190 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
254
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
675
mg
29
%
Kalium
 
902
mg
26
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
317
IU
6
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kartoffeltårn serveres straks til bøffer eller møre oksestege. Du kan også stege en god kalvemørbrad til tårnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone

    december 28, 2022 at 7:45 pm

    Det ser lækkert ud, Kan kartoffeltårnet laves i forvejen?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required