Min opskrift på kartoffelskiver i ovn, der er lækkert og flot tilbehør til mange retter. Laves nemt med olie, hvidløg og timian.
Kartoffelskiver i ovn er nemt og lækkert tilbehør til bøffer, stege og meget andet kød.
Og særligt dekorativt er kartoffelskiverne, når de udskæres med et bølgeskær, som jeg har gjort her. Men du kan også skære kartoflerne med en almindelig kniv.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på kartoffelskiver
Kartoffelskiver
Ingredienser
- 800 g kartofler - skåret i skiver
- 0,5 dl olivenolie
- 2 tsk timian - tørret
- 4 fed hvidløg - knust
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til kartoffelskiver i ovn starter du med, at skære 800 gram kartofler i skiver. Vaske kartoflerne, men du behøver ikke skrælle dem. Jeg bruger et bølgeskær, men en almindelig kniv kan også anvendes. Skær kartoflerne i en tykkelse på ca. 3 millimeter.
- Læg kartoffelskiverne taglagte på en bageplade med bagepapir, som du kan se på billedet.
- Pil og pres 4 fed hvidløg, og mos det sammen med 0,5 deciliter olivenolie, 2 teske timian, salt og friskkværnet peber.
- Pensl kartoffelskiverne med den krydrede olie.
- Bages nu i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af varmen i din ovn kan det være de skal have nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag de bagte kartoffelskiver i ovn ud, og server dem straks. De er gode som tilbehør til mange retter, herunder culottesteg og roastbeef.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Dejlige, og nemt at lave. Tak for opskriften
Holger Rørby Madsen
Selv tak, Jolanda - dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger