Kartoffelmadder smager ekstra godt med nye kartofler. Her får du ideer til, hvordan du pifter dine madder op blandt andet med hjemmelavet ristet løg.
Kartoffelmadder er lig med sol og sommer. Nye, danske kartofler på et godt stykke rugbrød smager som af ferie og fritid. Det kan være rart af og til at gøre lidt ekstra ud af klassikeren og løfte maden op fra den sædvanlige mayonnaiseklat og lidt grønt drys.
Her får du et par ideer til højbelagte, vegetariske kartoffelmadder, som smager fantastisk. Baconfans kan naturligvis stege bacon og udskifte den vegetariske "lækon" med den animalske version.
Kartoffelmad med ristet løg
Ristet løg har det rette bid til kartoflerne, som er bløde og milde. Og når vi selv rister løg, bliver det pludselig en gastronomisk oplevelse at sætte tænderne i maden. Det er så let at lave ristet løg selv, at man skulle tro, at det er løgn. Sådan gør du:
- Skær to-tre løg over på midten og skær herefter fine skiver af de halve løg.
- Vend løgskiverne med et par spiseskefulde hvedemel tilsat ca. en teskefuld salt.
- Opvarm mindst en halv liter vindruekerne- eller rapsolie i en lille stegegryde og smid en skive løg i olien, så du kan se, hvornår den er varm nok til at hælde resten af løgene i.
- Sæt blusset på medium varme, 5-6 på et komfur, der har en skala op til 9. Steg løgene i ca. 20 minutter, til de har fået en god farve og læg dem til afdrypning på en køkkenrulle.
Nu kan du bygge din mad op med kartoffelskiver, mayonnaise, kapers, purløg, karse og de ristede løg.
Hvide asparges og lækon
Lækon er vegetarisk bacon lavet på rispapir. Ved hjælp af barbecuesauce og flydende røgaroma får det sprøde rispapir et knasende bid og en dejlig smag. Du finder vores opskrift her: Vegetarbacon - opskrift på bacon af rispapir.
Kartoffelmadder har godt af noget knas, hvad enten det er ristet løg, bacon eller vegetarbacon. Denne mad har vi bygget op med kartoffelskiver, mayonnaise, dampet hvid asparges (den skal nærmest kun lige røre kogevandet, før du tager den op igen) og en masse grønt drys. Se foto øverst.
Vil du lave din egen mayonnaise kan du følge denne opskrift: Sådan laver du den perfekte mayonnaise. Du kan også prøve kræfter med en ailoi.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: