Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Brunch, morgenmad og frokost › Kartoffelmadder - inspiration til den danske klassiker

Kartoffelmadder - inspiration til den danske klassiker

Kartoffelmadder
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Kartoffelmadder smager ekstra godt med nye kartofler. Her får du ideer til, hvordan du pifter dine madder op blandt andet med hjemmelavet ristet løg.

Kartoffelmadder er lig med sol og sommer. Nye, danske kartofler på et godt stykke rugbrød smager som af ferie og fritid. Det kan være rart af og til at gøre lidt ekstra ud af klassikeren og løfte maden op fra den sædvanlige mayonnaiseklat og lidt grønt drys.

Her får du et par ideer til højbelagte, vegetariske kartoffelmadder, som smager fantastisk. Baconfans kan naturligvis stege bacon og udskifte den vegetariske "lækon" med den animalske version.

Kartoffelmad med ristet løg

Ristet løg har det rette bid til kartoflerne, som er bløde og milde. Og når vi selv rister løg, bliver det pludselig en gastronomisk oplevelse at sætte tænderne i maden. Det er så let at lave ristet løg selv, at man skulle tro, at det er løgn. Sådan gør du:

  1. Skær to-tre løg over på midten og skær herefter fine skiver af de halve løg.
  2. Vend løgskiverne med et par spiseskefulde hvedemel tilsat ca. en teskefuld salt.
  3. Opvarm mindst en halv liter vindruekerne- eller rapsolie i en lille stegegryde og smid en skive løg i olien, så du kan se, hvornår den er varm nok til at hælde resten af løgene i.
  4. Sæt blusset på medium varme, 5-6 på et komfur, der har en skala op til 9. Steg løgene i ca. 20 minutter, til de har fået en god farve og læg dem til afdrypning på en køkkenrulle.

Nu kan du bygge din mad op med kartoffelskiver, mayonnaise, kapers, purløg, karse og de ristede løg.

Kartoffelmadder med ristet løg
Af og til er det rart at gøre lidt ekstra, selvom en enkel kartoffelmad med et drys karse også er lækker. Kartoffelmaden her er højbelagt med grønt drys, ristet løg og mayonnaise. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Hvide asparges og lækon

Lækon er vegetarisk bacon lavet på rispapir. Ved hjælp af barbecuesauce og flydende røgaroma får det sprøde rispapir et knasende bid og en dejlig smag. Du finder vores opskrift her: Vegetarbacon - opskrift på bacon af rispapir.

Kartoffelmadder har godt af noget knas, hvad enten det er ristet løg, bacon eller vegetarbacon. Denne mad har vi bygget op med kartoffelskiver, mayonnaise, dampet hvid asparges (den skal nærmest kun lige røre kogevandet, før du tager den op igen) og en masse grønt drys. Se foto øverst.

Vil du lave din egen mayonnaise kan du følge denne opskrift: Sådan laver du den perfekte mayonnaise. Du kan også prøve kræfter med en ailoi.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.