Her er vores opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og et låg af marcipan og kakao. En rigtig lækkerbisken.
Kartoffelkager. Simpelthen er af de allerbedste kager, og de er rimelig nemme at lave. Og denne dej til vandbakkelser gør, at de ikke falder sammen.
Kartoffelkagen husker jeg fra min barndom, hvor den altid var en af mine yndlingskager.
Dengang troede jeg, der var kartofler i kagen, men senere fandt jeg så ud af, at kagen havde fået sit navn, fordi den ligner en kartoffel.
Opskriften giver otte dejlige kartoffelkager, afhængig af hvor store eller små du laver dem.
Husk i øvrigt, at vandbakkelser hæver meget op under bagningen i ovnen!
Opskrift på kartoffelkager
Kartoffelkager
Ingredienser
Vandbakkelser
- 2,5 dl vand
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 3 æg
Flødecreme
- 1 portion kagecreme -
- 1 dl fløde
Låg
- marcipan
- 1-2 tsk kakaopulver
Fremgangsmåde
- Start med at lave en portion kagecreme, og køl den ned. Se opskriften i linket.
- Så skal du lave vandbakkelser, hvilket er meget nemt. Smelt smørret i en gryde, og kom vandet ved. Kog det langsomt op, og tilsæt en lille smule salt.
- Hæld så melet i på én gang, og rør det hurtigt ud indtil dejen slipper siderne på gryden. Tag gryden af blusset, og lad det stå et øjeblik.
- Rør så æggene i dejen et ad gangen, og fortsæt med at røre indtil dejen er samlet igen.
- Kom den i en sprøjtepose, og beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Sprøjt nu otte "boller" af vandbakkelser ud på pladen. Har du mere dej i overskud, kan du lave små hapsere på pladen. De smager godt.
- Bag nu vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
- Pisk fløden helt stiv, og bland den med den afkølede kagecreme.
- Rul marcipan ud - drys eventuelt bord og marcipan med lidt flormelis. Skær dem ud så de passer som "låg" på kartoffelkagerne.
- Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med flødecremen. Læg marcipan på toppen, og drys med sigtet kakao.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stil gerne de færdige kartoffelkager på køl, så kagerne når at samle sig, inden I skal spise dem.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: