Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kartoffelkager

Kartoffelkager (bedste opskrift på klassisk konditorkage)

billederesultat for kartoffelkage
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelkager
  • Opskrift på kartoffelkager
  • Tips
  • Kommentarer

Kartoffelkager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og låg af marcipan og kakao. Kartoffelkagen er en af mine favoritkager.
Antal: 8 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Vandbakkelser
  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
Flødecreme
  • 1 portion kagecreme
  • 1 dl fløde
Låg
  • marcipan
  • 1-2 tsk kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en portion kagecreme, og køl den ned. Se opskriften i linket.
  2. Så skal du lave vandbakkelser, hvilket er meget nemt. Smelt smørret i en gryde, og kom vandet ved. Kog det langsomt op, og tilsæt en lille smule salt.
  3. Hæld så melet i på én gang, og rør det hurtigt ud indtil dejen slipper siderne på gryden. Tag gryden af blusset, og lad det stå et øjeblik.
  4. Rør så æggene i dejen et ad gangen, og fortsæt med at røre indtil dejen er samlet igen.
  5. Kom den i en sprøjtepose, og beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Sprøjt nu otte "boller" af vandbakkelser ud på pladen. Har du mere dej i overskud, kan du lave små hapsere på pladen. De smager godt.
  6. Bag nu vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
  7. Pisk fløden helt stiv, og bland den med den afkølede kagecreme.
  8. Rul marcipan ud - drys eventuelt bord og marcipan med lidt flormelis. Skær dem ud så de passer som "låg" på kartoffelkagerne.
  9. Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med flødecremen. Læg marcipan på toppen, og drys med sigtet kakao.

Næringsindhold

Kalorier295kcalKulhydrater19gProtein6gFedt22gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol109mgNatrium133mgKalium91mgKostfibre1gSukker5gVitamin A665IUVitamin C0.1mgCalcium32mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelkager

Kartoffelkager. Simpelthen er af de allerbedste kager, og de er rimelig nemme at lave. Og denne dej til vandbakkelser gør, at de ikke falder sammen.

Kartoffelkagen husker jeg fra min barndom, hvor den altid var en af mine yndlingskager.

Dengang troede jeg, der var kartofler i kagen, men senere fandt jeg så ud af, at kagen havde fået sit navn, fordi den ligner en kartoffel.

Opskriften giver otte dejlige kartoffelkager, afhængig af hvor store eller små du laver dem.

Husk i øvrigt, at vandbakkelser hæver meget op under bagningen i ovnen!

Tips

Stil gerne de færdige kartoffelkager på køl, så kagerne når at samle sig, inden I skal spise dem.

Se også disse opskrifter:

  • Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
  • Hindbærsnitter
  • Hurtige fastelavnsboller af vandbakkelser m/ flødecreme
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line skriver

    maj 08, 2025 at 10:29 pm

    Kan kartoffelkagerne laves dagen før?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 12, 2025 at 9:34 am

      Hej Line
      Ja, du kan godt lave kagerne dagen, og så opbevare dem på køl. Vandbakkelserne kan dog godt blive lidt bløde.
      BH Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required