• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kartoffelkager

Kartoffelkager

billederesultat for kartoffelkage
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  23. oktober 2020

Her er vores opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og et låg af marcipan og kakao. En rigtig lækkerbisken.

Kartoffelkager. Simpelthen er af de allerbedste kager, og de er rimelig nemme at lave. Og denne dej til vandbakkelser gør, at de ikke falder sammen.

Kartoffelkagen husker jeg fra min barndom, hvor den altid var en af mine yndlingskager.

Dengang troede jeg, der var kartofler i kagen, men senere fandt jeg så ud af, at kagen havde fået sit navn, fordi den ligner en kartoffel.

Opskriften giver otte dejlige kartoffelkager, afhængig af hvor store eller små du laver dem.

Husk i øvrigt, at vandbakkelser hæver meget op under bagningen i ovnen!

Opskrift på kartoffelkager

billederesultat for kartoffelkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelkager

4.60 fra 10 stemmer
Min opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og låg af marcipan og kakao. Kartoffelkagen er en af mine favoritkager.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Vandbakkelser
  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
Flødecreme
  • 1 portion kagecreme -
  • 1 dl fløde
Låg
  • marcipan
  • 1-2 tsk kakaopulver

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave en portion kagecreme, og køl den ned. Se opskriften i linket.
  2. Så skal du lave vandbakkelser, hvilket er meget nemt. Smelt smørret i en gryde, og kom vandet ved. Kog det langsomt op, og tilsæt en lille smule salt.
  3. Hæld så melet i på én gang, og rør det hurtigt ud indtil dejen slipper siderne på gryden. Tag gryden af blusset, og lad det stå et øjeblik.
  4. Rør så æggene i dejen et ad gangen, og fortsæt med at røre indtil dejen er samlet igen.
  5. Kom den i en sprøjtepose, og beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Sprøjt nu otte "boller" af vandbakkelser ud på pladen. Har du mere dej i overskud, kan du lave små hapsere på pladen. De smager godt.
  6. Bag nu vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
  7. Pisk fløden helt stiv, og bland den med den afkølede kagecreme.
  8. Rul marcipan ud - drys eventuelt bord og marcipan med lidt flormelis. Skær dem ud så de passer som "låg" på kartoffelkagerne.
  9. Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med flødecremen. Læg marcipan på toppen, og drys med sigtet kakao.

Næringsindhold

Kalorier: 295kcalKulhydrater: 19gProtein: 6gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 109mgNatrium: 133mgKalium: 91mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 665IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 32mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stil gerne de færdige kartoffelkager på køl, så kagerne når at samle sig, inden I skal spise dem.

Se også disse opskrifter:

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur

Hindbærsnitter

Hurtige fastelavnsboller af vandbakkelser m/ flødecreme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line

    maj 08, 2025 at 10:29 pm

    Kan kartoffelkagerne laves dagen før?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required