Få den bedste opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager. En lækker ret med mad i fad, som nemt laves i ovnen til aftensmad.
Prøv lige dette lækre kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager til aftensmad.
Du vil helt sikkert ikke blive skuffet, for det er altså en lækker opskrift på mad i fad, som blandt andet laves med mornaysauce.
Den kan du dog udskifte med en almindelig fløde eller madlavningsfløde, hvis du mere er til det.
Det lækre kartoffelfad med oksekød er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød
Kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 gulerødder - skåret i skiver og halveret
- 1 stort løg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt - skåret i tern
- 250 g champignon - skåret i kvarter
- 2-3 bagekartofler - alt efter størrelse, skåret i tynde skiver
- 1 karton mornaysauce
- salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt kød og lad det stege med, til det tager farver, derefter tilsættes gulerødder og det hele steger i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon og peberfrugt og lad det stege med i nogle minutter, til de tager farve. Smag til.
- Kom det hele i et smurt, ovnfast fad.
- Fordel kartoffelskiverne ovenpå, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Hæld mornay sauce over og sæt dit kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 40 minutter. Måske lidt længere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Det færdige kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager serveres gerne sammen med en lækker salat med olie- og eddikedressing.
Se også disse opskrifter:
Kartoffelgratin - nem opskrift
Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Gå til opskrift
Kartoffelgryde
Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Med persillerod og porre, og er god til medister og frikadeller.
Gå til opskrift
Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Lisbeth Stender Boje skriver
Smagte dejligt. Nem opskrift med gode råvarer. Jeg brugte ½ l. piskefløde istedet for morneay sauce, da jeg lige havde det i køleskabet idag. Snød med kartofler i skiver på frost. Den skal laves igen en anden dag.
Mette Calvert skriver
Nemt at lave, smager dejligt, kan varieres med hvad man lige har af grøntsager og krydderier.
Jannie skriver
Jeg har i godt 20 år lavet noget lignende, dog oftest med svinefars og en hel pose frossen broccoli-blanding, i stedet for friske grøntsager. Det er en ‘doven’ udgave, pga. de frosne grøntsager, men smager super. Og din opskrift skal helt klart afprøves en dag ved lejlighed😊
Maria Larsen skriver
Kan oksekød erstattes med mørbradbøffer?
Per skriver
Nogen mangler nok lige opskriften på mornay-sauce... hjemmelavet smager bedst, og er ikke vanskeligt at lave 😉
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Per
Opskriften på hjemmelavet mornay sauce er her: https://madensverden.dk/mornay-sauce-ostesovs/
Alt det bedste
Holger