Få den bedste opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager. En lækker ret med mad i fad, som nemt laves i ovnen til aftensmad.
Prøv lige dette lækre kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager til aftensmad.
Du vil helt sikkert ikke blive skuffet, for det er altså en lækker opskrift på mad i fad, som blandt andet laves med mornaysauce.
Den kan du dog udskifte med en almindelig fløde eller madlavningsfløde, hvis du mere er til det.
Det lækre kartoffelfad med oksekød er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød
Kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 gulerødder - skåret i skiver og halveret
- 1 stort løg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt - skåret i tern
- 250 g champignon - skåret i kvarter
- 2-3 bagekartofler - alt efter størrelse, skåret i tynde skiver
- 1 karton mornaysauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt kød og lad det stege med, til det tager farver, derefter tilsættes gulerødder og det hele steger i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon og peberfrugt og lad det stege med i nogle minutter, til de tager farve. Smag til.
- Kom det hele i et smurt, ovnfast fad.
- Fordel kartoffelskiverne ovenpå, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Hæld mornay sauce over og sæt dit kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 40 minutter. Måske lidt længere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Det færdige kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager serveres gerne sammen med en lækker salat med olie- og eddikedressing.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Calvert
Nemt at lave, smager dejligt, kan varieres med hvad man lige har af grøntsager og krydderier.
Jannie
Jeg har i godt 20 år lavet noget lignende, dog oftest med svinefars og en hel pose frossen broccoli-blanding, i stedet for friske grøntsager. Det er en ‘doven’ udgave, pga. de frosne grøntsager, men smager super. Og din opskrift skal helt klart afprøves en dag ved lejlighed😊
Maria Larsen
Kan oksekød erstattes med mørbradbøffer?
Per
Nogen mangler nok lige opskriften på mornay-sauce... hjemmelavet smager bedst, og er ikke vanskeligt at lave 😉
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Opskriften på hjemmelavet mornay sauce er her: https://madensverden.dk/mornay-sauce-ostesovs/
Alt det bedste
Holger