• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce

Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce

billede med karrysovs
Klassisk karrysovs med den flotte gule farve. Karrysovsen passer perfekt til kylling, men er bestemt også egnet til mange andre retter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. maj 2024 - Udgivet:  24. januar 2021

Del gerne:
548
SHARES
FacebookMessenger548PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er en nem opskrift på karrysovs, der laves helt fra bunden. Opskriften indeholder både tips, tricks og en forklarende video.
  2. Opskrift på gammeldags karrysovs
  3. Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips til karrysovs
  9. Hjælp! Min karrysovs er blevet for stærk
  10. Typiske spørgsmål om karrysovs
Gå til opskrift

Dette er en nem opskrift på karrysovs, der laves helt fra bunden. Opskriften indeholder både tips, tricks og en forklarende video.

Karrysovs eller karrysauce er en god grundsovs, der passer til blandt andet kylling og koteletter, men bestemt også til andre retter.

Det er i bund og grund en opbagt sovs, der tilberedes med karry, og her kan du jo blot smage sovsen til, så du får den rette styrke på den.

Længere nede kan du se hvordan du redder en sovs med karry, der er blevet lidt for stærk.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Boller i karry
  • Laks i karrysauce
  • Nem kylling i karry

Opskrift på gammeldags karrysovs

billede med karrysovs

Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce

Dette er en nem opskrift på karrysovs, der laves helt fra bunden. Opskriften indeholder både tips, tricks og en forklarende video.
Bedømmelse
4.7 fra 121 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk karry - eller mere
  • 4 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • + eventuelt en spiseskefuld æbleeddike - eller gastrik

Fremgangsmåde

  • Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved en jævn varme.
  • Når det er brust af tilsætter du hvedemel og karry, og pisker det rundt med et piskeris. Lad det svitse af i et par minutter.
  • Nu tilsætter du så løbende mælken under piskning, indtil du synes karrysovsen har den helt rette tykkelse. Ikke for tynd - men bestemt heller ikke for tyk!
  • Husk, at sovsen altid tykner lidt under nedkølingen.
  • Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men brug det der er nødvendigt.
  • Smag karrysovsen til med salt, friskkværnet peber og en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik.
  • Lad nu sovsen småkoge i fem minutter, hvor du indimellem pisker i den. På den måde fjerner du smagen af mel fra din sovs. Sådan skal du i øvrigt altid gøre, når du laver en opbagt sovs. Klik her for at tænde det smarte minutur på Madens Verden.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
127
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
665
mg
29
%
Kalium
 
156
mg
4
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
731
IU
15
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
129
mg
13
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips til karrysovs

Hvor stærk karrysovsen skal være er selvfølgelig individuelt, men jeg synes to teskefulde karry passer perfekt til en portion sovs til fire personer.

Men du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker sovsen, og prøve at smage dig lidt frem.

Er du til en endnu mere kradsbørstig karrysovs, kan du tilsætte lidt rød karrypasta. Det sætter fut i sagerne.

Husk også at smage karrysovsen til med en lille sjat æbleeddike eller gastrik - det giver sovsen en fin balance.

Nederst giver jeg et par råd til hvordan du redder en karrysovs, der er blevet lidt for stærk.

Hjælp! Min karrysovs er blevet for stærk

Det sker jo desværre, at karrysovsen kan blive lidt for stærk, og hvad gør man så?

Umiddelbart kender jeg to gode tricks, der kan mildne en for stærk karrysovs, og dem får du lige her.

Dels kan du prøve at tilsætte et æble i små tern, da det giver et godt modspil til karryens kradse smag.

Men du kan også prøve at komme en teskefuld sukker i karrysovsen, det dulmer også det værste, så sovsen igen bliver spiselig.

En håndfuld rosiner hjælper også hvis du er i nød, men i et hele taget skal du smage dig forsigtigt frem, og tilsætte lidt karry ad gangen til sovsen.

Karrysovsen er fremragende til en kylling i ovn med kogte ris. Brug søgefeltet øverst og find opskrifterne frem.

Typiske spørgsmål om karrysovs

Hvor mange kalorier er der i karrysovs?

I 100 gram karrysovs er der omkring 130 kalorier.

Hvordan redder man en stærk karrysovs?

Du kan enten tilsætte lidt sukker eller et æble i små tern. Rosiner kan også redde en for stærk karrysovs.

Hvad er karrysovs?

Karrysovsen er en opbagt sovs af smør, mel og væske, der smages til med karry.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Andreas

    maj 03, 2025 at 11:15 pm

    Nem og lækker karrysovs, som jeg blandt andet bruger til kylling i karry.

    Svar
  2. Vinni

    februar 15, 2024 at 11:46 pm

    Hej
    Hvilken karry bruger du?
    De sidste mange jeg har prøvet smager bare ikke som da jeg var barn. Dengang var karrysovs gult og blød/rund og nærmest lidt sødlig i smagen. I dag synes jeg det er nærmest brunt/brunlig og bittert og så stærkt at det napper i tungen uanset hvor lidt jeg bruger.
    Har du et bud på, hvilken karry jeg kan prøve?
    På forhånd tak for svar.
    Mvh Vinni

    Svar
  3. Thomas

    januar 19, 2024 at 3:08 pm

    Hvis den er for stærk kokosmælk kan godt redde noget fra både karry og chill

    Svar
  4. Claus Thomsen

    oktober 28, 2023 at 7:14 am

    Hej Holger.
    Tak for opskriften. Der er bare en ting: Der kan jo være stor forskel på størrelse af spiseskeer, og andre måleinstrumenter. Så jeg synes, det ville være noget nemmere hvis du skrev ca. antal gram. De fleste mennesker har jo nok en digital køkkenvægt idag.
    M.v.h. Claus.

    Svar
  5. Kim M

    november 22, 2022 at 9:18 am

    Hi
    I dit afsnit om at redde en for stærk karrysovs, skriver du at man kan/skal tilsætte karry'en lidt efter lidt, hvilket lyder som en god ide, men hvordan får du så afbrændt din karry (lidt efter lidt)?
    Mvh

    Svar
  6. Uffe Hansen

    januar 25, 2021 at 5:27 am

    Hejsa.
    Når jeg laver karrysauce, bruger jeg altid revet Æble og revet løg. Det kommer i smørret inden karry og lidt sukker.
    Er det til boller i karry, bruger jeg halvt Mælk og halvt vand fra bollerne. Det giver en god balanceret smag.

    Svar
  7. Mie-Pil

    februar 15, 2020 at 2:46 pm

    Jeg vil gerne bruge den til boller i karry men er lidt i tvivl om 4 dl er nok til ca 500 g kød i boller.😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 16, 2020 at 8:14 am

      Hej Mie-Pil
      et kan du sagtens, men jeg ville nok også lave lidt mere karrysovs så. Måske en halv gang mere. Eller brug denne opskrift på boller i karry: https://madensverden.dk/nem-boller-i-karry-opskrift/
      God fornøjelse 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  8. Nikolaj

    marts 14, 2019 at 6:32 pm

    Utroligt dejlig og nem opskrift, perfekte til en gang kylling i karry.
    Jeg kom dog lidt over en halv terning hønse boulion i, så den får lidt kraft, så bliver det godt.

    Mvh. Nikolaj

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 15, 2019 at 8:34 am

      Hej Nikolaj

      Mange tak og godt du kan lide karrysovsen.
      Ja, man skal aldrig gå ned på bouillon 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Adnan

    december 04, 2018 at 8:51 pm

    Hejsa
    Hvorlang kan den holde sig i køleskab, ? en dag 2 dage eller flere ?
    mvh
    adnan

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 05, 2018 at 8:16 am

      Hej Adnan

      En dag i køleskabet er i hvert fald ikke noget problem, og to dage bør heller ikke gøre noget 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  10. Jane

    marts 15, 2018 at 3:39 am

    En lille smule fløde er rigtigt godt hvis sovse er blevet for stærk. Fløden æder simpelt hen det stærke.

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 26, 2018 at 7:48 am

      Hej Jane

      Tak for det - og fløde er altid god i sovs 🙂

      Den giver i øvrigt også en mere rund smag til karrysovs.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required