Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Karry kylling i fad

Karry kylling i fad med ananas

billede til karry kylling i fad med ananas
4.8 fra 103 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16.4k
SHARES
FacebookMessenger16.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Karry kylling i fad med ananas
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på karry kylling i fad med ananas
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Karry kylling i fad med ananas

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 103 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
En lækker opskrift på karry kylling i fad med ananas. Retten laves samlet i et fad, og steges 40 minutter i ovnen. En favorit hos de fleste.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 kyllingebryst
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk hvedemel
  • 6 skiver ananas
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 200 g champignon
  • 2,5 dl hønsebouillon (kraftig, 2,5 deciliter vand kogt op med 2 terninger)
  • 2 dl ananasjuice (saft fra ananasdåsen)
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber (+ lidt ekstra karry)

Fremgangsmåde

  1. Del de 3 kyllingebryst fileter på midten på den lange side, så du nu har seks stykker kylling. Læg et stykke ad gangen mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem flade - uden at smadre dem helt.
  2. Bland 1 spsk karry med 1 spsk hvedemel i en tallerken, og vend kyllingestykkerne i det.
  3. Smelt en sjat olie på en varm pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på hver side. Kun lige så de får lidt farve, krydr med lidt salt og læg dem i et ildfast fad.
  4. 6 skiver ananas svitses efterfølgende på panden, og lægges ovenpå kødet.
  5. 1 rød peberfrugt skæres i tynde strimler, og 2 løg hakket fint. 200 g champignon skæres i skiver. Svits det hele i panden, og hæld det i fadet.
  6. Kog panden af med 2,5 dl hønsebouillon, og tilsæt derefter 2 dl ananasjuice og 2 dl fløde. Lad det koge op, og smag til med ekstra karry, salt og friskkværnet peber. Hæld det ved kødet, og dæk fadet til med sølvpapir.
  7. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, og steg det nu i 40 minutter. Efter 20 minutter fjernes sølvpapiret.

Næringsindhold

Kalorier402kcalKulhydrater29gProtein26gFedt21gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.01gKolesterol121mgNatrium969mgKalium886mgKostfibre4gSukker19gVitamin A1785IUVitamin C105mgCalcium82mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på karry kylling i fad med ananas

Karry kylling i fad med ananas er en god og nem ret på travle hverdage.

Alle ingredienserne tilberedes i fad, som ovnsteges i 40 minutter, hvorefter den serveres med løse ris. Det her er virkelig en populær ret hos de fleste.

Opskriften er til fire personer, da nogen sikkert kan spise to stykker kylling. Er I meget sultne, kan du sagtens tilsætte lidt mere kylling.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling i karry
  • Kylling i fad
  • Spidskål og kylling i fad
  • Alt i et fad med kylling

Tilbehør

Den færdige ret med kylling i fad kan serveres med kogte ris og dampet broccoli.

Du kan også sagtens nøjes med en god salat til retten.

Generelt kan du i øvrigt med fordel gendyrke din ananas, og det er nemt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laila skriver

    juni 26, 2025 at 4:29 pm

    Virkelig lækker opskrift. Det er en ny favorit herhjemme. Vi udskifter Champignon med Bambusskud. Vi synes det smager fantastisk med den tilberedte Ananas i karry sausen og Kyllingestykkerne var lækre og saftige.

    Svar
  2. Helle Sørensen skriver

    april 12, 2025 at 10:14 am

    Jeg kunne ønske mig, at der blev lavet et alternativt til glutenallergikere f.eks.:
    xx gram hvedemel (eller xx gram rismel for glutenfri) jeg er ofte i tvivl,
    Det kunne også bare være i overskriften (opskriften er glutenfri)

    Svar
  3. Erik Hingebjerg skriver

    december 16, 2024 at 6:52 pm

    Det er så lækkert 🙂

    Svar
  4. Marianne Lambrecht Jørgensen skriver

    juli 03, 2024 at 12:43 pm

    Jeg faldt over opskriften med det samme.
    Den lyder lækker og sommerlig og jeg glæder mig til at servere den.

    Svar
  5. Irene Asgaard skriver

    maj 10, 2024 at 5:04 pm

    En god, nem og smagfuld ret

    Svar
  6. Søren T. skriver

    april 30, 2024 at 10:46 pm

    Rigtig god hverdagsret der er nem og lave og smager rigtig godt.god til både børn og voksne 🙂

    Svar
  7. Conni jansen skriver

    april 19, 2024 at 2:34 pm

    Det der skal jeg prøve det så godt ud

    Svar
  8. Hope skriver

    marts 11, 2024 at 5:30 pm

    Superlækker ret☺️

    Svar
  9. Tina L. skriver

    november 09, 2021 at 8:26 pm

    Det er en rigtig lækker ret, og der blev virkelig guffet løs af familien, så godt at jeg lavede rigeligt.

    Jeg er lidt i tvivl om der er glemt at nævne salt i opskriften. Jeg kom ihverfald lidt salt i melet, sammen med karry. Og dryssede en smule salt over retten inden den røg i ovnen. Jeg ved godt at der er salt i boullion, men jeg ville nok have syntes der manglede salt, hvis jeg ikke havde kommet lidt ekstra i.
    Jeg tilføjede også lidt chiliflager samt ekstra sukker i sovsen. Men det er nok fordi jeg godt kan lide at der er masser af smag. Det ændrer dog ikke på at jeg helt sikkert vil hive din opskrift frem igen. For den var en succes herhjemme.

    Svar
  10. Kista skriver

    juni 15, 2021 at 3:28 pm

    Denne kyllingebryst med ananas, den er så go`jeg laver ca 2 gange om måneden, mine sønner elsker den, det smager endnu bedre med ananas i groft hakket, og saften af 2,5 dl ananas. og tak til Holger 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2021 at 3:57 pm

      Hej Kista
      Tusind tak, super skønt at høre, og dejligt du melder tilbage.
      Alt det bedste til dig og dine sønner
      Holger

      Svar
  11. Erik Ande ersen skriver

    februar 06, 2018 at 7:44 pm

    Jeg bruger flittigt jeres opskrifter, men jeg synes jeres stegetider er alt for lange. Som her Kylling med ananas. Først bruner man kyllingefileterne, så er de jo næsten gennemstegte. Derefter skal de 40min i ovnen ved 195 grade varmluft. Sådan er det med en hel masse af jeres opskrifter.

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 07, 2018 at 8:24 am

      Hej Erik

      Tak for indspark, det er dejligt at høre. Du har en pointe, men det handler blandt andet om at brune kødet af ved høj varme og i kort tid. Omkring fjerkræ er jeg ekstra forsigtig i forhold til at kødet ikke skal være råt, men man kan jo altid forkorte stegetiderne lidt.

      Og så handler det selvfølgelig også om hvor store stykker kød man har.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
    • Karen Larard skriver

      januar 08, 2024 at 3:22 pm

      Opskrifter er inspiration, forslag og metode.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required