Karamelliserede nødder kan bruges til at lave nougatis, drysse udover en dessert eller blot brækket i stykker som slik til kaffen. Her er opskriften.
Karamelliserede nødder er virkelig let at lave, og så er de skønne som nøddebrud eller hakket og vendt rundt i en god vaniljeis.
Man kan også bruge dem som pynt på kager, i hjemmelavet marcipanbrød eller i midten af en lagkage sammen med flødeskum og creme.
Mulighederne er mange, og som med alt muligt andet hjemmelavet er det rart at bruge ingredienser og slik, hvor vi kender det præcise indhold.
Og det er simpelt: Blot nødder, vand og sukker. Jeg er vild med valnødder, derfor indgår de i opskriften sammen med mandler.
Men du kan bruge præcis de nødder, du holder mest af, fra hasselnødder til cashew og pistacie.
Opskrift på karamelliserede nødder
Karamelliserede nødder til is, desserter og kager
Ingredienser
- 75 gram valnødder
- 75 gram mandler
- 140 gram sukker
- 0,30 dl vand
Sådan gør du
- Sæt en pande over på medium til høj varme - 7 ud af 9.
- Når den er opvarmet, hælder du sukker og vand på panden. Lad sukkeret smelte.
- Når sukkeret er helt smeltet, hælder du nødderne i. Du kan hakke dem groft, før du kommer dem på panden - eller komme dem i hele. Jeg hakker dem groft, men det er smag og behag.
- Rør rundt med en grydeske i træ, indtil nødderne har fået en flot farve og karamellen hænger ved.
- Når du er tilfreds, breder du nødderne ud på et spækbræt beklædt med bagepapir, så de kan køle af.
- Når de karamelliserede nødder er kølet tilstrækkeligt af, brækker du dem i små brud, hvis de skal bruges som slik. Ellers hakker du dem, så de kan bruges i is, som drys på dessert eller i kager.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du ikke bryder dig om nøddernes skal i karamelliserede nødder, kan du smutte mandlerne først.
Hasselnøddernes skal kommer du af med ved at bage dem i fem til ti minutter på 200 grader, så kan skallen let gnubbes af.
Her er andre opskrifter på søde sager, du selv kan lave:
Del dine ideer og tanker med os andre her: