Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Karamelliserede nødder til is, desserter og kager

Karamelliserede nødder til is, desserter og kager

Karamelliserede nødder
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
130
SHARES
FacebookMessenger130PinterestEmailSMS

Karamelliserede nødder kan bruges til at lave nougatis, drysse udover en dessert eller blot brækket i stykker som slik til kaffen. Her er opskriften.

Karamelliserede nødder er virkelig let at lave, og så er de skønne som nøddebrud eller hakket og vendt rundt i en god vaniljeis.

Man kan også bruge dem som pynt på kager, i hjemmelavet marcipanbrød eller i midten af en lagkage sammen med flødeskum og creme.

Mulighederne er mange, og som med alt muligt andet hjemmelavet er det rart at bruge ingredienser og slik, hvor vi kender det præcise indhold.

Og det er simpelt: Blot nødder, vand og sukker. Jeg er vild med valnødder, derfor indgår de i opskriften sammen med mandler.

Men du kan bruge præcis de nødder, du holder mest af, fra hasselnødder til cashew og pistacie.

Opskrift på karamelliserede nødder

Karamelliserede nødder til is, desserter og kager

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Karamelliserede nødder kan bruges til at lave nougatis, drysse udover en dessert eller blot brækket i stykker som slik til kaffen. Her er opskriften.
Antal: 1 glas
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g valnødder
  • 75 g mandler
  • 140 g sukker
  • 0,30 dl vand

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Sæt en pande over på medium til høj varme - 7 ud af 9.
  2. Når den er opvarmet, hælder du sukker og vand på panden. Lad sukkeret smelte.
  3. Når sukkeret er helt smeltet, hælder du nødderne i. Du kan hakke dem groft, før du kommer dem på panden - eller komme dem i hele. Jeg hakker dem groft, men det er smag og behag.
  4. Rør rundt med en grydeske i træ, indtil nødderne har fået en flot farve og karamellen hænger ved.
  5. Når du er tilfreds, breder du nødderne ud på et spækbræt beklædt med bagepapir, så de kan køle af.
  6. Når de karamelliserede nødder er kølet tilstrækkeligt af, brækker du dem i små brud, hvis de skal bruges som slik. Ellers hakker du dem, så de kan bruges i is, som drys på dessert eller i kager.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke bryder dig om nøddernes skal i karamelliserede nødder, kan du smutte mandlerne først.

Hasselnøddernes skal kommer du af med ved at bage dem i fem til ti minutter på 200 grader, så kan skallen let gnubbes af.

Her er andre opskrifter på søde sager, du selv kan lave:

Dadelbarer med chokolade

Hjemmelavede p-tærter med skumfiduser

Rocky Roads med nødder og saltkaramel

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required