• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager

Karamelliserede nødder til is, desserter og kager

Karamelliserede nødder
Karamelliserede nødder kan bruges til alt fra is til lagkager. De hakkes groft før brug - eller brækkes af i stykker og spises som slik. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  22. marts 2021 - Udgivet:  22. marts 2021

Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Karamelliserede nødder kan bruges til at lave nougatis, drysse udover en dessert eller blot brækket i stykker som slik til kaffen. Her er opskriften.
  2. Opskrift på karamelliserede nødder
  3. Karamelliserede nødder til is, desserter og kager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Karamelliserede nødder kan bruges til at lave nougatis, drysse udover en dessert eller blot brækket i stykker som slik til kaffen. Her er opskriften.

Karamelliserede nødder er virkelig let at lave, og så er de skønne som nøddebrud eller hakket og vendt rundt i en god vaniljeis.

Man kan også bruge dem som pynt på kager, i hjemmelavet marcipanbrød eller i midten af en lagkage sammen med flødeskum og creme.

Mulighederne er mange, og som med alt muligt andet hjemmelavet er det rart at bruge ingredienser og slik, hvor vi kender det præcise indhold.

Og det er simpelt: Blot nødder, vand og sukker. Jeg er vild med valnødder, derfor indgår de i opskriften sammen med mandler.

Men du kan bruge præcis de nødder, du holder mest af, fra hasselnødder til cashew og pistacie.

Opskrift på karamelliserede nødder

Karamelliserede nødder

Karamelliserede nødder til is, desserter og kager

Bedømmelse
5 fra 7 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 1 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 75 g valnødder
  • 75 g mandler
  • 140 g sukker
  • 0,30 dl vand

Fremgangsmåde

  • Sæt en pande over på medium til høj varme - 7 ud af 9.
  • Når den er opvarmet, hælder du sukker og vand på panden. Lad sukkeret smelte.
  • Når sukkeret er helt smeltet, hælder du nødderne i. Du kan hakke dem groft, før du kommer dem på panden - eller komme dem i hele. Jeg hakker dem groft, men det er smag og behag.
  • Rør rundt med en grydeske i træ, indtil nødderne har fået en flot farve og karamellen hænger ved.
  • Når du er tilfreds, breder du nødderne ud på et spækbræt beklædt med bagepapir, så de kan køle af.
  • Når de karamelliserede nødder er kølet tilstrækkeligt af, brækker du dem i små brud, hvis de skal bruges som slik. Ellers hakker du dem, så de kan bruges i is, som drys på dessert eller i kager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke bryder dig om nøddernes skal i karamelliserede nødder, kan du smutte mandlerne først.

Hasselnøddernes skal kommer du af med ved at bage dem i fem til ti minutter på 200 grader, så kan skallen let gnubbes af.

Her er andre opskrifter på søde sager, du selv kan lave:

Dadelbarer med chokolade

Hjemmelavede p-tærter med skumfiduser

Rocky Roads med nødder og saltkaramel

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required