• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvad er kandis? Læs alt om krystalliseret sukker

Hvad er kandis? Læs alt om krystalliseret sukker

Kandis
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 28. november 2021

Kandis er rørsukker, der er krystalliseret til store gulbrune krystaller. Det indeholder ekstra aroma og smager skønt i fx en irish coffee.

Kandis er store gulbrune krystaller, der er lavet af krystalliseret rørsukker.

Krystallerne kan have forskellig størrelse og fås også på pinde, lige til at komme i varme drikke eller bruge som slikkepind. Bedst kendes den nok i irish coffee.

Ideen med at lave krystalliseret sukker har sin oprindelse i Indien og det tidlige Persien.

Hvad er kandis?

Kandis er egentligt blot store sukkerkrystaller, der er lavet ved en langsom krystallisering.

Sukkeret varmebehandles inden det langsomt krystalliserer, hvilket giver den brune farve og ekstra aroma i form af karamelliserede noter.

Det giver derfor lidt ekstra smag at anvende de store sukkerkrystaller i forhold til almindeligt hvidt bordsukker.

Hjemmelavet kandis

Man fremstiller kandis ved at opvarme en sukkerblanding bestående af 3 dele sukker og 1 del vand op til kogepunktet.

Den kogte sukkerblanding hældes i et glas og afkøles.

En snor eller pind gøres fugtig (med vand eller dyp i sukkerblandingen) og rulles i sukker, så der sidder små sukkerkrystaller på. Dette for, at sukkerkrystallerne har noget at vokse på.

Når snoren eller pinden med sukker er tør, kommes den ned i glasset med den afkølede sukkerblanding. Her skal den stå i 3-7 dage mens sukkerkrystallerne langsomt bliver større. Jo længere du venter, jo større bliver krystallerne.

Næringsindhold i kandis

Selvom kandis har en anderledes smag, består det ar rent rørsukker og adskiller sig dermed ikke ernæringsmæssigt fra almindeligt sukker.

Sukker er rene kulhydrater og indeholder derfor hverken fedt eller protein.

Kandis er rent sukker og består dermed af 100 gram sukker per 100 gram. Det indeholder 400 kcal per 100 gram.

Få mere viden om fødevarer her:

Muscovadosukker

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Freya Hvaste

    maj 28, 2023 at 9:05 am

    På vores gamle museum her i Mariager har vi en pudsig dobbeltøkse, som står registreret som en 'kandisøkse'. Har du nogen idé om, hvordan den har været anvendt? Billede kan sendes.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her