Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Hvad er kandis? Læs alt om krystalliseret sukker

Hvad er kandis? Læs alt om krystalliseret sukker

Kandis
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Kandis er rørsukker, der er krystalliseret til store gulbrune krystaller. Det indeholder ekstra aroma og smager skønt i fx en irish coffee.

Kandis er store gulbrune krystaller, der er lavet af krystalliseret rørsukker.

Krystallerne kan have forskellig størrelse og fås også på pinde, lige til at komme i varme drikke eller bruge som slikkepind. Bedst kendes den nok i irish coffee.

Ideen med at lave krystalliseret sukker har sin oprindelse i Indien og det tidlige Persien.

Hvad er kandis?

Kandis er egentligt blot store sukkerkrystaller, der er lavet ved en langsom krystallisering.

Sukkeret varmebehandles inden det langsomt krystalliserer, hvilket giver den brune farve og ekstra aroma i form af karamelliserede noter.

Det giver derfor lidt ekstra smag at anvende de store sukkerkrystaller i forhold til almindeligt hvidt bordsukker.

Hjemmelavet kandis

Man fremstiller kandis ved at opvarme en sukkerblanding bestående af 3 dele sukker og 1 del vand op til kogepunktet.

Den kogte sukkerblanding hældes i et glas og afkøles.

En snor eller pind gøres fugtig (med vand eller dyp i sukkerblandingen) og rulles i sukker, så der sidder små sukkerkrystaller på. Dette for, at sukkerkrystallerne har noget at vokse på.

Når snoren eller pinden med sukker er tør, kommes den ned i glasset med den afkølede sukkerblanding. Her skal den stå i 3-7 dage mens sukkerkrystallerne langsomt bliver større. Jo længere du venter, jo større bliver krystallerne.

Næringsindhold i kandis

Selvom kandis har en anderledes smag, består det ar rent rørsukker og adskiller sig dermed ikke ernæringsmæssigt fra almindeligt sukker.

Sukker er rene kulhydrater og indeholder derfor hverken fedt eller protein.

Kandis er rent sukker og består dermed af 100 gram sukker per 100 gram. Det indeholder 400 kcal per 100 gram.

Få mere viden om fødevarer her:

Muscovadosukker

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Freya Hvaste skriver

    maj 28, 2023 at 9:05 am

    På vores gamle museum her i Mariager har vi en pudsig dobbeltøkse, som står registreret som en 'kandisøkse'. Har du nogen idé om, hvordan den har været anvendt? Billede kan sendes.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.