Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Kamben

Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!

kamben opskrift
Del gerne:
161
SHARES
FacebookMessenger161PinterestEmailSMS
Indhold
  • Køb de bedste kamben
  • Barbecue marinade
  • Forkog kambenene
  • Smør benene godt ind
  • Stegetid (eller grilltid)
  • Kommentarer

Kamben ser ikke ud af meget når de ikke er tilberedte, men man skal ikke lade sig snyde. Og her gennemgår jeg lige hvordan du laver de perfekte kamben og spareribs.

Og det er uanset om du vælger at grille dine kamben - eller steger dem i ovnen.

Køb de bedste kamben

Først og fremmest skal du købe kamben af en god kvalitet! Så find en slagter, som du har tillid til.

Jeg har et par gange købt forkert ind, hvor det er endt med grillede kamben, der lugtede af ornepis.For at sige det lige ud.

Og det er ikke rart! Jeg plejer at købe kamben hos Slagter Theilgaard, der leverer over hele Danmark. Og nej, det får jeg ikke penge for at sige.

Barbecue marinade

Dernæst skal du lave din egen barbecue marinade - klik på linket for at få min opskrift på den.

Du får ikke bedre marinade til dine grillede spareribs.

Forkog kambenene

Du skal starte med koge kambenene. Du kan koge hele rækken, hvis du kan mase den ned i gryden, men jeg plejer at dele den i tre stykker. Jeg synes det er passende størrelse ben at servere.

Find den store gryde frem, og fyld den godt op med vand - og tilsat salt.

Brug en teskefuld salt pr. række ben du koger, og vandet skal helst dække benene.

Kog så benene ved svag varme og under låg i cirka 40 minutter. Tag kambenene op, og lad dem køle lidt af.

Smør benene godt ind

Smør dem så med den hjemmelavede marinade, og du skal beregne en spiseskefuld til hvert stykke ben - altså tre spiseskefulde, hvis du har en HEL række kamben eller spareribs.

Brug hænder og fingre, og smør benene grundigt ind i grillmarinaden. Læg dem så på køl - og her må de gerne trække mindst en time.

Og hvis du har tid til det, så lad dem gerne trække et døgn.

Se også her hvordan du laver langtidsstegte ribben i ovn uden forkogning.

Stegetid (eller grilltid)

Så er det tid til at stege eller grille kambenene. De skal steges eller grilles i 25 minutter.

Hvis du steger kambenene i ovnen, skal du lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem så midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Er du mere til kamben i grillen, så skal de grilles ved indirekte varme, og grilltiden er 20-25 minutter. Alt afhængig af hvor varm din grill er.

Griller du kambenene i kuglegrill, lægger du kullene i hver side af grillen, og griller benene på midten. Læg låg på - og hold alle spjæld helt åbne.

Er det på gasgrill slukker du den inderste brænder, og lægger eller stiller kambenene i et stativ midt i grillen.

Hold gasgrillen på omrking 200 grader - og grill kamben/spareribs i 25 minutter.

Du kan servere grillede eller ovnstegte spareribs med bagte kartofler og en skøn tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Stander Morville skriver

    januar 23, 2024 at 12:30 pm

    Hvor længe skal kambenene have i ovnen med varmluft?

    Svar
  2. erik birk skriver

    april 23, 2017 at 6:13 pm

    Jeg plejer også at købe ben der. Jeg piller altid hinden af da den ikke tilfører noget godt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.