• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!

Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!

kamben opskrift
Del gerne:
161
SHARES
FacebookMessenger161PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  1. april 2017

Kamben og spareribs er noget af det mest populære kød, at smide på grillen eller i ovnen. Giv benene en god omgang barbecue marinade.

Kamben ser ikke ud af meget når de ikke er tilberedte, men man skal ikke lade sig snyde. Og her gennemgår jeg lige hvordan du laver de perfekte kamben og spareribs.

Og det er uanset om du vælger at grille dine kamben - eller steger dem i ovnen.

Køb de bedste kamben

Først og fremmest skal du købe kamben af en god kvalitet! Så find en slagter, som du har tillid til.

Jeg har et par gange købt forkert ind, hvor det er endt med grillede kamben, der lugtede af ornepis.For at sige det lige ud.

Og det er ikke rart! Jeg plejer at købe kamben hos Slagter Theilgaard, der leverer over hele Danmark. Og nej, det får jeg ikke penge for at sige.

Barbecue marinade

Dernæst skal du lave din egen barbecue marinade - klik på linket for at få min opskrift på den.

Du får ikke bedre marinade til dine grillede spareribs.

Forkog kambenene

Du skal starte med koge kambenene. Du kan koge hele rækken, hvis du kan mase den ned i gryden, men jeg plejer at dele den i tre stykker. Jeg synes det er passende størrelse ben at servere.

Find den store gryde frem, og fyld den godt op med vand - og tilsat salt.

Brug en teskefuld salt pr. række ben du koger, og vandet skal helst dække benene.

Kog så benene ved svag varme og under låg i cirka 40 minutter. Tag kambenene op, og lad dem køle lidt af.

Smør benene godt ind

Smør dem så med den hjemmelavede marinade, og du skal beregne en spiseskefuld til hvert stykke ben - altså tre spiseskefulde, hvis du har en HEL række kamben eller spareribs.

Brug hænder og fingre, og smør benene grundigt ind i grillmarinaden. Læg dem så på køl - og her må de gerne trække mindst en time.

Og hvis du har tid til det, så lad dem gerne trække et døgn.

Se også her hvordan du laver langtidsstegte ribben i ovn uden forkogning.

Stegetid (eller grilltid)

Så er det tid til at stege eller grille kambenene. De skal steges eller grilles i 25 minutter.

Hvis du steger kambenene i ovnen, skal du lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem så midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Er du mere til kamben i grillen, så skal de grilles ved indirekte varme, og grilltiden er 20-25 minutter. Alt afhængig af hvor varm din grill er.

Griller du kambenene i kuglegrill, lægger du kullene i hver side af grillen, og griller benene på midten. Læg låg på - og hold alle spjæld helt åbne.

Er det på gasgrill slukker du den inderste brænder, og lægger eller stiller kambenene i et stativ midt i grillen.

Hold gasgrillen på omrking 200 grader - og grill kamben/spareribs i 25 minutter.

Du kan servere grillede eller ovnstegte spareribs med bagte kartofler og en skøn tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Stander Morville

    januar 23, 2024 at 12:30 pm

    Hvor længe skal kambenene have i ovnen med varmluft?

    Svar
  2. erik birk

    april 23, 2017 at 6:13 pm

    Jeg plejer også at købe ben der. Jeg piller altid hinden af da den ikke tilfører noget godt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her