Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.
Kalvekoteletter er super lækkert stykke kød, som man dog sagtens kan komme til at stege eller for tør.
En kalvekotelet skal altså kun have et par minutter på hver side, for ellers bliver den tilberedt for længe, og dermed bliver den tør.
Her er kalvekoteletter uden ben marineret og tilberedt med rosmarin og hvidløg.
Opskriften er til fire personer med en kalvekotelet til hver.
Til grillede eller pandestegte kalvekoteletter uden ben skal du bruge:
4 kalvekoteletter uden ben
4 spiseskefulde olivenolie
4 fed hvidløg
1 stor kvist rosmarin - eller 1 spiseskefuld tørret rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kalvekoteletter på grill eller pande:
- Kalvekoteletterne duppes let tørre med et stykke køkkenrulle, og lægges på et fad.
- Hvidløg pilles og presses i en lille skål, og får selskab af olivenolie og finthakkede blade af rosmarin. Tørret rosmarin kan også anvendes. Kom også en lille smule salt ved.
- Mos nu hvidløgsmarinaden godt sammen, og smør kalvekoteletterne grundigt på begge sider. Lad kalvekoteletterne trække i 20 minutter.
- Varm grillen eller panden op ved høj varme, og kalvekoteletterne skal grilles ved direkte varme. Ved pandestegning kommes en smule olie på panden, da kødet jo i forvejen er smurt med en oliemarinade.
- Nu skal kalvekoteletterne steges eller grilles to minutter på hver side, hvor de vendes en gang efter hvert minut. Så steg dem et minut, vend, steg videre et minut, vend, steg endu et minut, vend og steg færdig et minut.
- Læg de færdigstegte kalvekoteletter på et fad, og krydr dem straks med flagesalt (eller almindelig salt) og friskkværnet peber. Lad dem trække fem minutter inden servering.
TIP: Når du griller kalvekoteletterne kan du med fordel lægge bøfferne på skrå på risten, så du får lavet det særlige grillmønster på kødet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: