Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.
Kalvekoteletter er super lækkert stykke kød, som man dog sagtens kan komme til at stege eller for tør.
En kalvekotelet skal altså kun have et par minutter på hver side, for ellers bliver den tilberedt for længe, og dermed bliver den tør.
Her er kalvekødet marineret og tilberedt med rosmarin og hvidløg.
Opskriften er til fire personer med en kalvekotelet til hver.
Se også disse opskrifter:
Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Salat med kalvekoteletter og ovnbagte kartofler
Wokret med kalvekød, broccolini og ris
Opskrift på kalvekoteletter uden ben
Kalvekoteletter uden ben
Ingredienser
- 4 kalvekoteletter - uden ben
- 4 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk rosmarin - hakket - eller 1 spsk tørret rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kalvekoteletterne duppes let tørre med et stykke køkkenrulle, og lægges på et fad.
- Hvidløg pilles og presses i en lille skål, og får selskab af olivenolie og finthakkede blade af rosmarin. Tørret rosmarin kan også anvendes. Kom også en lille smule salt ved.
- Mos nu hvidløgsmarinaden godt sammen, og smør kalvekoteletterne grundigt på begge sider. Lad kalvekoteletterne trække i 20 minutter.
- Varm grillen eller panden op ved høj varme, og kalvekoteletterne skal grilles ved direkte varme. Ved pandestegning kommes en smule olie på panden, da kødet jo i forvejen er smurt med en oliemarinade.
- Nu skal kalvekoteletterne steges eller grilles 2 minutter på hver side, hvor de vendes en gang efter hvert minut. Så steg dem et minut, vend, steg videre et minut, vend, steg endu et minut, vend og steg færdig et minut.
- Læg de færdigstegte kalvekoteletter på et fad, og krydr dem straks med flagesalt (eller almindelig salt) og friskkværnet peber. Lad dem trække fem minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når du griller kalvekoteletterne kan du med fordel lægge bøfferne på skrå på risten, så du får lavet det særlige grillmønster på kødet.
Tilbehør kan være bagte rodfrugter og en skøn spidskålssalat med æble og avocado.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.