Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvekoteletter uden ben med rosmarin og hvidløg

Kalvekoteletter uden ben med rosmarin og hvidløg

billede med kalvekoteletter uden ben
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMS

Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.

Kalvekoteletter er super lækkert stykke kød, som man dog sagtens kan komme til at stege eller for tør.

En kalvekotelet skal altså kun have et par minutter på hver side, for ellers bliver den tilberedt for længe, og dermed bliver den tør.

Her er kalvekødet marineret og tilberedt med rosmarin og hvidløg.

Opskriften er til fire personer med en kalvekotelet til hver.

Se også disse opskrifter:

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Salat med kalvekoteletter og ovnbagte kartofler

Wokret med kalvekød, broccolini og ris

Kalvefrikasse

Opskrift på kalvekoteletter uden ben

Kalvekoteletter uden ben

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kalvekoteletter uden ben
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk rosmarin hakket - eller 1 spsk tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kalvekoteletterne duppes let tørre med et stykke køkkenrulle, og lægges på et fad.
  2. Hvidløg pilles og presses i en lille skål, og får selskab af olivenolie og finthakkede blade af rosmarin. Tørret rosmarin kan også anvendes. Kom også en lille smule salt ved.
  3. Mos nu hvidløgsmarinaden godt sammen, og smør kalvekoteletterne grundigt på begge sider. Lad kalvekoteletterne trække i 20 minutter.
  4. Varm grillen eller panden op ved høj varme, og kalvekoteletterne skal grilles ved direkte varme. Ved pandestegning kommes en smule olie på panden, da kødet jo i forvejen er smurt med en oliemarinade.
  5. Nu skal kalvekoteletterne steges eller grilles 2 minutter på hver side, hvor de vendes en gang efter hvert minut. Så steg dem et minut, vend, steg videre et minut, vend, steg endu et minut, vend og steg færdig et minut.
  6. Læg de færdigstegte kalvekoteletter på et fad, og krydr dem straks med flagesalt (eller almindelig salt) og friskkværnet peber. Lad dem trække fem minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater2gProtein43gFedt35gMættet fedt11gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gKolesterol179mgNatrium775mgKalium709mgKostfibre0.5gSukker0.03gVitamin A32IUVitamin C2mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Når du griller kalvekoteletterne kan du med fordel lægge bøfferne på skrå på risten, så du får lavet det særlige grillmønster på kødet.

Tilbehør kan være bagte rodfrugter og en skøn spidskålssalat med æble og avocado.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 30, 2025 at 5:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required