• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvekoteletter uden ben med rosmarin og hvidløg

Kalvekoteletter uden ben med rosmarin og hvidløg

billede med kalvekoteletter uden ben
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  12. august 2017

Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.

Kalvekoteletter er super lækkert stykke kød, som man dog sagtens kan komme til at stege eller for tør.

En kalvekotelet skal altså kun have et par minutter på hver side, for ellers bliver den tilberedt for længe, og dermed bliver den tør.

Her er kalvekødet marineret og tilberedt med rosmarin og hvidløg.

Opskriften er til fire personer med en kalvekotelet til hver.

Se også disse opskrifter:

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Salat med kalvekoteletter og ovnbagte kartofler

Wokret med kalvekød, broccolini og ris

Kalvefrikasse

Opskrift på kalvekoteletter uden ben

billede med kalvekoteletter uden ben
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvekoteletter uden ben

5 fra 1 stemme
Kalvekoteletter uden ben: Se her hvordan du griller eller pandesteger en kalvekotelet, så den aldrig bliver tør, men har masser af smag.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 500
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kalvekoteletter - uden ben
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk rosmarin - hakket - eller 1 spsk tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvekoteletterne duppes let tørre med et stykke køkkenrulle, og lægges på et fad.
  2. Hvidløg pilles og presses i en lille skål, og får selskab af olivenolie og finthakkede blade af rosmarin. Tørret rosmarin kan også anvendes. Kom også en lille smule salt ved.
  3. Mos nu hvidløgsmarinaden godt sammen, og smør kalvekoteletterne grundigt på begge sider. Lad kalvekoteletterne trække i 20 minutter.
  4. Varm grillen eller panden op ved høj varme, og kalvekoteletterne skal grilles ved direkte varme. Ved pandestegning kommes en smule olie på panden, da kødet jo i forvejen er smurt med en oliemarinade.
  5. Nu skal kalvekoteletterne steges eller grilles 2 minutter på hver side, hvor de vendes en gang efter hvert minut. Så steg dem et minut, vend, steg videre et minut, vend, steg endu et minut, vend og steg færdig et minut.
  6. Læg de færdigstegte kalvekoteletter på et fad, og krydr dem straks med flagesalt (eller almindelig salt) og friskkværnet peber. Lad dem trække fem minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcalKulhydrater: 2gProtein: 43gFedt: 35gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gKolesterol: 179mgNatrium: 775mgKalium: 709mgKostfibre: 0.5gSukker: 0.03gVitamin A: 32IUVitamin C: 2mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når du griller kalvekoteletterne kan du med fordel lægge bøfferne på skrå på risten, så du får lavet det særlige grillmønster på kødet.

Tilbehør kan være bagte rodfrugter og en skøn spidskålssalat med æble og avocado.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 30, 2025 at 5:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required