• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

billederesultat for kalveculotte i ovn
En mør og saftig kalveculotte i ovn. Culottestegen vejer omkring et kilo, og skal blot steges 25 minutter, hvorefter den skæres ud på tværs af kødets fibre. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  14. november 2019

Del gerne:
466
SHARES
FacebookMessenger466PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
  2. Opskrift på kalveculotte i ovn
  3. 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Video
  9. Servering
Gå til opskrift

Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.

Kalveculotte i ovn er en lækker ret, der også er god som gæstemad.

I denne opskrift med tilhørende video viser den kendte kok Thomas Passfall hvordan du laver en kalveculotte i ovn, men også hvordan du skærer den færdigstegte kalveculotte ud.

Så her finder du alt du skal vide om stegning af udskæring af en culotte.

Men ikke nok med det. Thomas viser også hvordan du nemt laver tilbehør til en culottesteg.

Og det er selvfølgelig sprøde og lækre pommes frites og en god og  hjemmelavet sauce bearnaise. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kalveculotte i ovn

billederesultat for kalveculotte i ovn

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Bedømmelse
4.7 fra 179 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kalveculotte

  • 1 kg kalveculotte
  • salt og friskkværnet peber

Pommes frites

  • 4 bagekartofler
  • olie - til stegning, rigeligt af den
  • 4 fed hvidløg
  • flagesalt

Bearnaise sauce

  • 1 portion min sauce bearnaise opskrift - Se opskrift på bearnaise sauce her
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt gør det.
  • Krydr culotten med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i et ildfast fad.
  • Kalveculotte i ovn steges ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Er din kalveculotte større end et kilo giver du den blot lidt længere tid. I en rosa kalveculotte skal kernetemperaturen være ca. 56-58 grader.
  • Den færdigstegte kalveculotte hviler i 15-20 minutter inden udskæring, og den kan eventuelt dækkes lidt til. Derefter skæres den ud som anvist i videoen.
  • Bagekartoflerne skæres i stave, som du kender fra pommes frites.
  • Kom rigeligt med olie på en varm pande, kom nogle fed hvidløg i og læg forsigtigt kartoffelstavene ned i olien.
  • Steg nu kartoflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal regne med at det kan tage op til 15 minutter hvor dine pommes frites steges i rigeligt med olie ved en middel varme. Derfor kan det være du skal i gang med pommes frites inden du starter på kalveculotten.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
696
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
199
mg
66
%
Natrium
 
990
mg
43
%
Kalium
 
2483
mg
71
%
Kulhydrater
 
68
g
23
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
61
g
122
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
74
mg
90
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Video

I denne video viser Thomas Pasfall hvordan du steger kalveculotte i ovn, så det er måske meget godt lige at bruge fem minutter på at se den.

Servering

Kalvesteg i ovn skæres ud som anvist og serveres med pommes frites og bearnaise sauce. Bedre bliver det næsten ikke.

Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i Odense. Den stammer fra serien ”Få det til at ligne en million” fra Pasfalls Madkanal på YouTube.

Se også mine populære opskrifter på okseculotte i ovn, intervalstegt kalveculotte og grydestegt kalveculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Munkedal

    oktober 21, 2024 at 8:53 am

    Rigtig god opskrift - og noget kortere tid i ovnen, end jeg ellers ville have gjort det. Alle var glade.
    Videoen var super god, med en dejlig smittende entusiasme, og uden for meget snik-snak.
    Mine fritter blev lidt for mosede, men jeg skal nok bare skære dem i større stykker næste gang 🙂

    Svar
  2. Anne

    juli 03, 2024 at 9:49 am

    Dejlig nem opskrift og godt med udskæringsvejledning. Godt resultat

    Svar
  3. Erik A

    maj 08, 2021 at 3:13 pm

    Fin gennemgang af opskriften på en skøn ret.
    Kalveculotte 'virker hver gang 🙂

    Svar
  4. Anders Svendsen

    august 13, 2020 at 7:28 pm

    Kæft en lorte opskrift der ødelægger et godt stykke kød. Efter at kødet havde ligget i 20 min var det mere rød end da det blev købt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 13, 2020 at 7:55 pm

      Hej Anders
      Øv da - det lyder træls. Der kan være flere forklaringer på det, men for en sikkerheds skyld har jeg tilføjet rådet om brug af stegetermometer, så kødet steges indtil en kernetemperatur på ca. 56-58 grader, hvis man ønsket culotten rosa.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required