Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kærnemælkssuppe

Kærnemælkssuppe

Kærnemælkssuppe
4.5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS

Kærnemælkssuppe er en god, gammeldags ret, som er hurtig at lave og lige så hurtig at spise, for den smager så godt. Her med en bærkompot.

Kærnemælkssuppe er en af de klassiske, danske retter, som både blev lavet som forret og dessert. Den kan også spises som morgenmad.

Denne kærnemælkssuppe er mere dessertpræget, da jeg rører lidt piskefløde sammen med vanilje, sukker og revet citronskal.

Derudover skal der selvfølgelig god kærnemælk og maizena i suppen. Og tro mig, den smager dejligt. Du kan udelade fløden, hvis du vil, men det er lidt synd, da det giver en rundere og mere nuanceret smag.

Opskrift på kærnemælkssuppe

Kærnemælkssuppe

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Kærnemælkssuppe er en god, gammeldags ret, som er hurtig at lave og lige så hurtig at spise, for den smager så godt. Her med en bærkompot.
Antal: 2 personer
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk Maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk sukker
  • 1 l kærnemælk
  • citronskal revet
  • kompot eller rosiner

Fremgangsmåde

  1. Pisk Maizena, piskefløde, sukker og vaniljesukker.
  2. Varm det op på medium varme og tilsæt 3 dl. kærnemælk, pisk til det kommer op på kogepunktet. Tilsæt yderligere 5 dl. kærnemælk og rør rundt.
  3. Riv skallen af en økologisk citron og tilsæt halvdelen, smag til og tilsæt eventuelt resten.
  4. Nu kan du hælde mere kærnemælk i, til du synes, at du har den rette smag. Server kærnemælkssuppe med rosiner eller en hjemmelavet kompot.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Kærnemælkssuppe spises typisk med rosiner og eventuelt tvebakker, der smuldres i suppen.

Men kombinationen af bær og kærnemælk er superfin, derfor bruger jeg ofte en hurtig, hjemmelavet kompot til suppen.

Du kan både bruge rabarber, bær, æbler og meget andet til kompotten.

Se flere opskrifter med kærnemælk:

Kærnemælksboller

Koldskål

Kærnemælkshorn

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required