Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron - Opskrift

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron - Opskrift

Billede af kærnemælkskoldskål
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Her er opskriften på hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron. Er nem at lave og smager skønt.

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål er bare smagen af sommer. Og den smager fantastisk, når man laver den selv.

Her får du opskriften på den skønne koldskål lavet med kærnemælk, vanilje og citron, som du kan røre sammen på få minutter og servere som en dejlig dessert.

Denne version er udelukkende lavet med koldskål, og er altså ikke tilsat tykmælk.

Se også mine opskrifter på:

  • Koldskål med tykmælk, vanilje og citron
  • Smagstest af koldskål - se vinderen her
  • Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert
  • Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine

Opskrift på kærnemælkskoldskål

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron - Opskrift

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 7 minutter min
Samlet tid: 7 minutter min
Her er opskriften på hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron. Er nem at lave og smager skønt.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 l kærnemælk
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Pisk pasteuriserede æggeblommer sammen med rørsukker og vaniljesukker, indtil ægge-sukkermassen bliver lys og luftig.
  2. Kom lidt kærnemælk i æggemassen og pisk det ud med elpiskeren. Fortsæt med små sjatter og gå over til en grydeske, når koldskålen bliver mere flydende.
  3. Hæld resten af kærnemælken i koldskålen sammen med citronsaft og rør rundt. Smag til.
  4. Nu er koldskålen klar til servering. Stil den på køl, indtil I skal spise den.

Næringsindhold

Kalorier218kcalKulhydrater28gProtein8gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol33mgNatrium267mgKalium351mgKostfibre0.02gSukker28gVitamin A426IUVitamin C3mgCalcium293mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Server din koldskål med kammerjunkere. Og hvis du har lyst til at gøre det ekstra lækkert, kan du også servere bagte rabarber til din kærnemælkskoldskål, som du kan se på billedet, at jeg har gjort.

Du kan søge opskriften på bagte rabarber frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Edel Poulsen skriver

    maj 30, 2024 at 10:33 am

    Rigtig lækkert kold dessert/spise

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen skriver

    maj 28, 2024 at 9:47 am

    Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg ville blive meget glad, hvis du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt den skønne kærnemælkskoldskål 😉

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required