• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Kærnemælksdressing

Kærnemælksdressing

Kærnemælksdressing smager fantastisk og kan røres sammen på et øjeblik. Brug den som en let og moderne version af mormordressing til for eksempel sprøde salater og kål. Foto: Charlotte Mithril
4.4 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 10. april 2021

Kærnemælksdressing er en moderne mormordressing med kærnemælk og citron. Den kan laves på få minutter og har en lækker frisk smag

Kærnemælksdressing smager fantastisk og kan løfte et simpelt salatblad til en himmerigsmundfuld.

Den friske og lette dressing har en syrlig og sød smag, der passer perfekt til sprøde salater, fintsnittet kål og meget andet.

Den er meget enkelt at lave og tager kun få minutter at røre sammen.

Kan du lide den traditionelle mormordressing, så prøv denne lette variant.

Kalorielet dressing

Den traditionelle mormordressing laves på piskefløde, citron og sukker. Den har dermed en fed, syrlig og sød smag, der passer skønt til friske salatblade en varm sommerdag.

Vil du gerne have en lidt mere frisk og kalorielet udgave, så prøv denne kærnemælks dressing.

Her er den fede piskefløde udskiftet med kærnemælk og en smule olivenolie. Det gør den både mere kalorielet og giver en mere let og frisk smag.

Til salat, kål, kartofler og let kød

Brug kærnemælksdressing til friske salater med sprøde salatblade eller kål.

Vend for eksempel kærnemælksdressing sammen med friske og sprøde salatblade og tynde æblebåde. Drys med sprøde hakkede nødder eller solsikkekerner.

Du kan også bruge dressingen til sommerens nye kogte kartofler eller som en let sauce til fisk eller kylling.

Opskrift på kærnemælksdressing

Kærnemælksdressing smager fantastisk og kan røres sammen på et øjeblik. Brug den som en let og moderne version af mormordressing til for eksempel sprøde salater og kål. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Kærnemælksdressing

4.41 fra 10 stemmer
Kærnemælksdressing er en moderne mormordressing med kærnemælk og citron. Den kan laves på få minutter og har en lækker frisk smag.
 
Forb. tid 3 minutter min
Samlet tid 3 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 36
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dl kærnemælk
  • 0,5 citron - saften
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pres saften fra ½ citron og bland den med kærnemælk, olivenolie og sukker.
  2. Tilsæt et nip salt og lidt friskkværnet peber.
  3. Smag til og juster med sukker og salt. Kærnemælksdressing skal have en god syrlig smag med en mild sødme til at afbalancere.

Næringsindhold

Kalorier: 36kcalKulhydrater: 4gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 608mgKalium: 53mgKostfibre: 0.4gSukker: 4gVitamin A: 44IUVitamin C: 7mgCalcium: 33mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Vil du have mere smag i din kærnemælksdressing kan du tilsætte friske krydderurter efter smag.

Friske urter som persille eller dild sørger for en mere krydret smag, og kan tilsættes så det passer til din ret.

Brug gerne en god olivenolie. Se eksempler på gode olivenolier her:

Smagstest af olivenolie – se bedst i test her

Prøv også disse opskrifter på lækre dressinger:

Balsamicodressing

Vinaigrette med sennep

Citron olivenolie dressing

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required