Her får du min opskrift på kåltærte, der er en nem tærte med bla. spidskål og blomkål. Tærten er uden kød og god som mættende aftensmad.
Kåltærte er en skøn og nem tærte, som du blandt andet laver med spidskål og blomkål.
Tærten er utrolig nem at lave, og du kan enten anvende en hjemmelavet tærtedej - eller blot købe en færdigdej i dit supermarked.
Jeg plejer også at komme gulerødder i kåltærten, da de giver en god mæthedsfornemmelse.
Bemærk, at tærten laves med kål, men uden kød. Du kan dog sagtens tilsætte nogle sprøde bacontern, hvis du ønsker det.
Rester af tærte er super at anvende i madpakken dagen efter. Kan enten lunes eller spises kold.
Se også mine opskrifter på:
Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)
Vegetartærte med feta, spinat og kartofler
Grøntsagstærte - nem opskrift på tærte med grøntsager
Opskrift på kåltærte
Kåltærte
Ingredienser
- 1 portion tærtedej - hjemmelavet eller færdigkøbt
- 200 g gulerødder - i små tern
- 250 g blomkål - i små stykker
- 1 mellemstor porre - snittet i tynde skiver
- 250 g spidskål - snittet fint
- 1 håndfuld timian
- 6 æg
- 150 g mælk - svarende til 1,5 dl
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Lav en portion tærtedej som i denne opskrift - eller køb en færdig tærtedej i dit supermarked. Den hjemmelavede er bedst, men købedej kan bestemt også bruges til denne kåltærte.
- Smør en tærteform og kom dejen i. Tryk den til i kanterne, og prik med en gaffel. Forbages i 5 minutter ved 180 grader varmluft.
- Gulerødder koges i saltet vand i to minutter, hvorefter blomkål kommes ved, og koges med i yderligere to minutter. Derefter kommes porrer i sammen med spidskål, og koges et minut mere. Hældes i et dørslag, overhældes med koldt vand og dryppes helt af.
- Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel grøntsagerne i bunden af tærten. Kom også timian ved.
- Æg piskes sammen med mælk og lidt paprika, og der krydres med salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne i din kåltærte.
- Stil tærten tilbage i ovnen ved de 180 grader varmluft, og bag den færdig i yderligere ca. 35 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte kåltærte kan med fordel køles af inden den spises.
Serveres gerne med en let salat og grove miniflutes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elisabeth Broholm
kan rester af tærten fryses?
vh Lisbeth
Holger Rørby Madsen
Hej Elisabeth
Det kan du tro - rester af kåltærten kan sagtens fryses ned.
Alt det bedste
Holger
Bent Bjørnskov
Hvad mener du med 1 potte timian?
Ilse Juul Klausen
Jeg kunne godt bruge at der var skrevet hvor stor tærteform en skal være i opskriften.
Vh Ilse
Jolanda
Ja tak, Ilse.
Samme spørgsmål her fra.
Grethe Grohnheit
Kan man bruge andet i stedet for æg og mælk - eller bruge plantebaseret drik i stedet for mælk ?