• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kål med kød

Kål med kød

billede til kål med kød
Kål med kød er en skøn ret med fars, der tilberedes pakket ind i spidskål. Pakkerne koges og steges til sidst på en pande. Vandet fra kålen trylles om til en dejlig sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. februar 2025 - Udgivet:  30. januar 2018

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.
  2. Opskrift på sund kål med kød
  3. Kål med kød - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.

Kål med kød er en lidt anden udgave af de traditionelle hvidkålsrouletter eller kåldolmere, og her er kødpakkerne lavet med spidskål.

Det er en dejlig ret, som smager super godt. Som du kan se længere nede, vil jeg anbefale du serverer kålpakkerne med dampede gulerødder, men kartofler er selvfølgelig en god mulighed.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Spidskålsgryde
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Hakket oksekød og spidskål

Opskrift på sund kål med kød

billede til kål med kød

Kål med kød - nem og lækker opskrift

Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen og brunes af på panden.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Fars

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 løg - finthakket
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 2 dl mælk
  • 0,5 tsk allehånde
  • friskkværnet peber

Desuden

  • 1 spidskål
  • 1 bouillonterning

Til sovsen anvendes

  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand - fra kålen
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør
  • fløde - til at runde sovsen af med, kan udelades

Fremgangsmåde

  • Læg spidskålen i en stor gryde, og fyld gryden halvt op med vand. Tilsæt også en bouillonterning, og kog nu spidskålen ved forsigtig varme i cirka 10 minutter.
  • Tag den kogte spidskål op og lad den dampe af. Sørg for at hælde al vandet af kålen tilbage i gryden inden du tager den op - den kan gemme på en ret stor mængde vand. lad kogevandet stå i gryden.
  • Kød røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen, så du får en let og lind fars. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk, for det kan være forskelligt hvor meget en fars trækker af væske.
  • Tag et blad forsigtigt af spidskålen og læg det på et skærebræt. Kom et par spiseskefulde fars på, og luk det sammen som en lille pakke. Kålen skal helst lukke tæt om kødet.
  • Bind et stykke bomuldssnor omkring - som du gør med julegaven, og læg til side. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al farsen.
  • Kog kogevandet fra kølen op, og kog nu dine kål med kød pakker i cirka 20 minutter, hvor de simrer i gryden.
  • Fisk forsigtigt pakkerne op, og steg dem cirka tre minutter på en pande med lidt smør og olie, så de får lidt farve.
  • Sovsen laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og derefter piske kogevand fra spidskålen i indtil du har den rette konsistens. En smule fløde skader heller ikke. Kom lidt madkulør i, og smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give sovsen endnu mere smag med lidt engelsk sauce, gastrik, ribsgele eller mere fond. Brug hvad du har i skabet. Lad sovsen koge igennem i fem minutter for at smage smagen af mel.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
500
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
142
mg
47
%
Natrium
 
1586
mg
69
%
Kalium
 
1009
mg
29
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
721
IU
14
%
Vitamin C
 
98
mg
119
%
Calcium
 
222
mg
22
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kål med kød serveres sammen med dampede gulerødder og frisk persille. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 13, 2025 at 7:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om opskriften her.

    Svar
  2. Krog1514

    marts 06, 2023 at 9:56 am

    Farsen var supergo, men brød os ikke om smagen på spidskål. Vil lave igen, men med hvidkål.
    Ellers fantastiske dejlige opskrifter som jeg bruger rigtig meget. Har abonnement. Jeg var kørt fast i de samme opskrifter gang på gang, da jeg for et par pr siden fik øje på dine skønne opskrifter. Så dejligt med ny inspiration

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required