Her får du min opskrift på jule panna cotta med kirsebærsauce. Den lækre dessert er en skøn og lækker juledessert.
Jule panna cotta, der smager så godt, at englene synger.
Den lækre juledessert smager som den klassiske risalamande, men er lavet helt uden ris.
Det er en dejlig og nem dessert, der heller ikke tager mange minutter at lave.
Derefter stilles den vidunderlige jule panna cotta på køl i mindst tre timer, og anrettes med kirsebærsauce og mandelsplitter.
Opskrift på jule panna cotta
Jule panna cotta med kirsebærsauce som risalamande
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 4 dl fløde - alm. piskefløde
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang - eller to teskefulde vaniljesukker
- Lidt mandelessens
- kirsebærsauce
- mandelsplitter
Fremgangsmåde
- Husblas kommes i en skål med koldt vand, og opblødes i 5 minutter.
- Find fire flotte glas frem.
- Kom piskefløde i en lille gryde sammen med sukker, og kog det op.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kommes i gryden. Du kan også sagtens lave jule panna cotta med vaniljesukker eller vaniljepaste.
- Tag gryden af kogepladen og sluk den .
- Smag flødemassen til med lidt mandelessens, men pas på ikke at komme for meget i. Der skal faktisk ikke mange dråber til, før din jule panna cotta smager af mandel. Men smag dig forsigtigt frem.
- Klem vandet af husblasen og rør den ud i den varme fløde. Sørg for at røre din husblas helt ud i flødemassen.
- Hæld den varme flødemasse i fire glas.
- Stil nu glas med panna cotta på køl i mindst tre timer. Du kan sagtens lave den lækre panna cotta med smag af risalamande om morgenen, og servere den om aftenen.
- Når fløden har sat sig, fordeles en god spiseskefuld kirsebærsauce over, og der drysses med lidt mandelsplitter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jule panna cotta serveres som den perfekte juledessert.
Du kan i øvrigt også komme en smuttet mandel i et af glassene, og så kaste lidt ekstra spænding i desserten.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: