• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Jordbærsaft

Jordbærsaft

jordbærsaft
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. juni 2023 - Udgivet:  19. juni 2016

Indhold

  1. Jordbærsaft er en helt fantastisk drik, som tilmed er nem at lave. Få opskriften her, hvor jordbærsaften er tilsat friske hyldeblomster.
  2. Opskrift på hjemmelavet jordbærsaft
  3. Jordbærsaft - nem opskrift
  4. Jordbærsaft og tapning

Jordbærsaft er en helt fantastisk drik, som tilmed er nem at lave. Få opskriften her, hvor jordbærsaften er tilsat friske hyldeblomster.

Her er sommerens bedste opskrift på hjemmelavet jordbærsaft, og den er super nem at lave.

Jordbærsaften laves med hyldeblomst, der giver en aldeles behagelig smag til de søde jordbær.

Hjemmelavet jordbærsaft er som sagt super nem og hurtig at koge sammen, og derefter skal den blot stå nogle døgn inden den er færdig.

Så jeg vil absolut anbefale dig at lave saft med jordbær selv.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Hyldeblomstsaft
  • Rabarbersaft
  • jordbærmarmelade
  • Solbærsaft

Opskrift på hjemmelavet jordbærsaft

jordbærsaft
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærsaft - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Jordbærsaft er en helt fantastisk drik, som tilmed er nem at lave. Få opskriften her, hvor jordbærsaften er tilsat friske hyldeblomster.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 2101
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl vand
  • 1 kg rørsukker
  • 1 kg jordbær - danske
  • 10 skærme hyldeblomster
  • 1 citron - økologisk

Fremgangsmåde
 

  1. Først vasker du jordbærrene grundigt, så bærrene er helt fri for jord og snavs. Skær toppen af med en skarp kniv, og kom jordbærrene op i en skål.
  2. Her klemmer du nu jordbærrene mellem fingrene, så de bliver most godt. Det er jo grundlaget for en god jordbærsaft.
  3. Klip de groveste stilke af hyldeblomsterne, og vask dem grundigt under rindende vand. Tjek at der ikke er små, sorte insekter og dyr i blomsterne - de er nemlig ikke så lækre i den færdige drik.
  4. Pluk hyldeblomsterne groft og kom dem i skålen til jordbærrene.
  5. Bland rørsukker og vand sammen i en gryde, og kog sukkeret ud i vandet. Det tager 2-3 minutter. Det er vigtigt, at sukkeret er kogt helt ud/opløst i vandet.
  6. Hold sukkervandet over de mosede jordbær og hyldeblomsterne.
  7. Skær en økologisk citron i tynde skiver, og kom citronskiverne ned i skålen.
  8. Rør nu forsigtigt rundt i skålen, så du får blandet alle ingredienserne.
  9. Stil skålen i køleskabet - gerne overdækket, og her skal din hjemmelavede jordbærsaft nu trække i tre døgn. Undervejs skal du lige røre rundt i skålen er par gange om dagen, så smagen bliver godt fordelt.
  10. Efter tre dage er det tide at tappe den vidunderlige jordbærsaft. Hæld jordbærsaften gennem en sigte og ned i en anden skål.

Næringsindhold

Kalorier: 2101kcalKulhydrater: 541gProtein: 4gFedt: 3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 15mgKalium: 850mgKostfibre: 12gSukker: 525gVitamin A: 72IUVitamin C: 323mgCalcium: 101mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Jordbærsaft og tapning

Gør to et-liters flasker med patentprop rene i kogende vand, og hæld forsigtigt saften i flaskerne.

Jeg plejer blot at sigte jordbærsaften, men du kan også gøre det endnu mere fintmasket ved, at hælde den gennem et rent viskestykke. Dette er dog ikke nødvendigt.

Den hjemmelavede jordbærsaft kan uden problemer holde sig et par uger i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 16, 2025 at 7:42 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required