• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Jordbærkage

jordbærkage med kransekage
En nem og hjemmebagt jordbærkage med kransekage og flødecreme er en virkelig lækker kage. Jordbærkagen er virkelig smagen af dansk sommer. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  30. juli 2023

Del gerne:
228
SHARES
FacebookMessenger228PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
  2. Opskrift på jordbærkage
  3. Jordbærkage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.

Jordbærkage med kransekage og flødecreme. Så bliver det næsten ikke mere sommeragtigt, og tænderne løber allerede i vand.

Faktisk er jordbærkagen nem at bage, og det er jo også en kage, som man sagtens kan spise hele året rundt.

I sommersæsonen selvfølgelig med nye, danske jordbær, mens du resten af året må klare dig med de udenlandske bær.

Bemærk: Du får to jordbærkager ud af denne opskrift, men skal du kun bruge en kage, kan du halvere mængderne i opskriften.

Eller fryse den anden kage ned, og det kan du læse mere om længere nede.

Se også mine opskrifter på:

  • Jordbærtærte
  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Stor bradepandekage med jordbær
  • Sommerkage

Opskrift på jordbærkage

jordbærkage med kransekage

Jordbærkage

Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 25 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver - ca. 10 gram
  • 1 tsk vaniljesukker - ca. 5 gram
  • 50 g smør - smeltes
  • 200 g kærnemælk

Kransekagemasse

  • 100 g sukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 250 g marcipan
  • 40 g kokos

Chokolade ganache

  • 40 g mørk chokolade
  • 50 g fløde

Flødecreme

  • 250 g kagecreme
  • 300 g fløde - pisket til flødeskum

Jordbær

  • 500 g jordbær - nippes og halveres

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og sæt risten på næstnederste rille.
  • Start med at piske æg og sukker luftige i en skål. I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
  • Smelt smør og rør kærnemælk i smørret.
  • Rør nu det hele sammen i skålen med æggesnapsen, og sørg for der ikke er klumper i dejen.
  • Fordel dejen i to aluforme med en diameter på ca. 24 centimeter.
  • Bages ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 180 grader varmluft. Det er bunden til dine jordbærtærter med kransekage.
  • Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider godt sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift! Riv marcipan i sammen med med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen, indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  • Efter de 20 minutter tages kagerne ud af ovnen, og der skrues op på 200 grader varmluft. Her skal kagerne ikke køles af, inden du kommer kransekagemassen på.
  • Sprøjt en ring rundt yderst på kagerne med kransekagemassen, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, så kransekagemassen bliver gylden og lidt sprød.
  • Tag kagerne ud og lad dem køle næsten af.
  • I en lille gryde smeltes chokolade sammen med fløde, og den røres sammen til en chokolade ganache. Pensl den næsten afkølede kager med chokoladen, og lad nu chokolade stivne. Stil eventuelt kagerne på køl.
  • Pisk fløden til en flødeskum (se evt. de gode råd om piskning af flødeskum her), og vend gradvist og med forsigtighed cremen i, så du får en lækker flødecreme.
  • Fordel flødecremen på kagerne (altså ovenpå chokoladen) og pynt med halve jordbær. Og eventuelt en kvist frisk mynte, hvis du har sådan en i haven.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
642
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
102
mg
34
%
Natrium
 
358
mg
16
%
Kalium
 
310
mg
9
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
52
g
58
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
754
IU
15
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
86
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jordbærkage med kransekage og flødecreme kan serveres straks, men også stilles på køl nogle timer.

Skal du kun bruge en jordbærkage ad gangen, kan de fryses ned. Her laver du kagerne færdige frem til og med punktet med chokolade ganache.

Derefter fryses jordbærkagerne ned, og de pyntes med flødecreme og jordbær, når de tages op af fryseren igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Lausen

    maj 21, 2024 at 11:32 am

    Kan marzipan blive for gammelt. Tusind tak for opskrifter fra Madens Verden har prøvet nogle af opgaverne med god resultater.

    Svar
  2. Caroline B

    juni 10, 2023 at 1:53 pm

    Kan man lave selve kagen, kransekage og chokoladeganache dagen inden man skal bruge kagerne? Også lave resten på dagen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2023 at 1:59 pm

      Hej Caroline
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Annie Louise Jørgensen

    juni 22, 2022 at 2:45 pm

    Hej Holger ville så gerne bag en jordbærkage , men jeg er glutenallergiker.
    Kan man erstatte hvedemel med andet mel.
    Mvh Annie Louise

    Svar
  4. Eva Lindtoft Sørensen

    juli 21, 2021 at 10:29 am

    Hvad er 200 gram kærnemælk ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 21, 2021 at 6:36 pm

      Hej Eva
      Det svarer til ca. 2 deciliter kærnemælk 🙂
      Jeg synes bare det er nemmest at veje af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Connie Bach

      maj 19, 2023 at 11:58 am

      2 dl

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required