Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

billede til jordbær med chokolade
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMS

Jordbær med chokolade. Du får ikke noget bedre. Se her hvordan du nemt laver de friske jordbær dyppet i mørk chokolade. En lækker dessert fra himlen.

Jordbær med chokolade er simpelthen det måske mest perfekte match som dessert. Og så er det vildt nemt at lave. Her dyppes de friske jordbær i en mørk chokolade, og kort tid efter kan du nyde en himmelsk dessert.

Jeg foretrækker at dyppe jordbærrene i en chokolade med en kakaoprocent på ca. 70, da den let bitre chokolade passer perfekt til de søde bær.

Du kan dog også anvende en mælkechokolade - eller sågar dyppe dine jordbær i hvid chokolade.

Opskriften passer som dessert til fire personer, hvor der er fem chokoladedyppede jordbær til hver. Vil du lave en større portion, skal du selvfølgelig blot smelte lidt mere chokolade.

Indhold
  • Jordbær med chokolade. Du får ikke noget bedre. Se her hvordan du nemt laver de friske jordbær dyppet i mørk chokolade. En lækker dessert fra himlen.
  • Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
På køl: 5 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Jordbær med chokolade. Du får ikke noget bedre. Se her hvordan du nemt laver de friske jordbær dyppet i mørk chokolade. En lækker dessert fra himlen.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 20 jordbær
  • 100 g mørk chokolade (gerne 70% kakao)

Fremgangsmåde

  1. Skyl de friske jordbær, men de skal ikke nippes. Læg eventuelt jordbærrene på et rent viskestykke og dup dem let tørre.
  2. Den mørke chokolade brækkes i mindre stykker og smeltes i en lille gryde. Du kan også smelte chokoladen i mikroovn. Chokoladen skal blot netop være smeltet.
  3. Tag gryden med den smeltede chokolade fra, og sæt gryden lidt på skrå. Læg evt. et eller andet under gryden, så den står på skrå. Så er det nemmere at dyppe jordbærrene i chokoladen.
  4. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt eller et fad, der kan gå i dit køleskab.
  5. Med forsigtighed dyppes hvert jordbær nu i den smeltede chokolade, og rystes også med lidt forsigtighed, så en del af chokoladen drypper af.
  6. Læg de skønne jordbær med chokolade på bagepapiret, og fortsæt indtil du har dyppet alle bærrene.
  7. Stil dem på køl i ca. fem minutter, hvor chokoladen når at stivne.

Næringsindhold

Kalorier169kcalKulhydrater16gProtein2gFedt11gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol1mgNatrium6mgKalium271mgKostfibre4gSukker9gVitamin A17IUVitamin C35mgCalcium28mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De lækre jordbær med chokolade kan serveres og nydes straks.

Du kan dog også lave de chokoladedyppede jordbær god tid i forvejen, og derefter opbevare dem på køl indtil de skal bruges.

De skal dog laves samme dag de spises.

Flere inspirerende opskrifter:

Hindbær med chokolade
Hindbær med chokolade er de lækreste hindbær dyppet i hvid og mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær.
Se opskriften her
hindbær med chokolade
Jordbærtærte
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Se opskriften her
jordbærtærte
Jordbærkage
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Se opskriften her
jordbærkage med kransekage
Eton mess
Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.
Se opskriften her
eton mess opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)
Få min opskrift på jordbær trifli, der er den perfekte dessert. Jordbærtriflien laves med jordbær, makroner, flødeskum og lidt appelsin.
Se opskriften her
billede med jordbær trifli opskrift
Bradepandekage med jordbær
Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Se opskriften her
stor bradepandekage med jordbær

FAQ

Hvad er jordbær med chokolade?

Det er friske jordbær, der er dyppet i smeltet chokolade og derefter afkølet, så chokoladen stivner. En klassisk kombination af friskhed og sødme - perfekt til dessert, gaver eller festlige anledninger.

Hvilken chokolade skal man bruge?

Du kan bruge:
Mørk chokolade (klassisk, intens smag).
Mælkechokolade (blødere og sødere).
Hvid chokolade (sød og cremet - flot kontrast).
Eller tempereret chokolade for et blankt og sprødt resultat.
Du kan også blande eller pynte med overtræk, drys eller farver.

Hvor længe holder jordbær med chokolade?

De er bedst samme dag, da jordbær hurtigt bliver bløde. De kan dog holde i køleskab i 1-2 dage i lufttæt beholder. Læg bagepapir imellem lag, så de ikke klistrer.

Kan man bruge frosne jordbær?

Nej - frosne jordbær udskiller væske og gør chokoladen blød og ujævn. Så brug friske, tørre jordbær.

Kan man lave dem i forvejen?

Ja, men lav dem senest dagen før servering. Opbevar dem koldt og tørt - ikke i fugtigt miljø, da chokoladen kan blive mat eller klistret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required