• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

billede til jordbær med chokolade
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. juni 2022 - Udgivet: 29. juni 2022

Jordbær med chokolade. Du får ikke noget bedre. Se her hvordan du nemt laver de friske jordbær dyppet i mørk chokolade. En lækker dessert fra himlen.

Jordbær med chokolade er simpelthen det måske mest perfekte match som dessert. Og så er det vildt nemt at lave. Her dyppes de friske jordbær i en mørk chokolade, og kort tid efter kan du nyde en himmelsk dessert.

Jeg foretrækker at dyppe jordbærrene i en chokolade med en kakaoprocent på ca. 70, da den let bitre chokolade passer perfekt til de søde bær.

Du kan dog også anvende en mælkechokolade - eller sågar dyppe dine jordbær i hvid chokolade.

Opskriften passer som dessert til fire personer, hvor der er fem chokoladedyppede jordbær til hver. Vil du lave en større portion, skal du selvfølgelig blot smelte lidt mere chokolade.

Oversigt over indhold
  • Jordbær med chokolade. Du får ikke noget bedre. Se her hvordan du nemt laver de friske jordbær dyppet i mørk chokolade. En lækker dessert fra himlen.
  • Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Hindbær med chokolade
  • Jordbærtærte
  • Jordbærkage
  • Eton mess
  • Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)
  • Bradepandekage med jordbær
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)

4.89 fra 9 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
På køl 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 169
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 20 jordbær
  • 100 g mørk chokolade - gerne 70% kakao

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl de friske jordbær, men de skal ikke nippes. Læg eventuelt jordbærrene på et rent viskestykke og dup dem let tørre.
  2. Den mørke chokolade brækkes i mindre stykker og smeltes i en lille gryde. Du kan også smelte chokoladen i mikroovn. Chokoladen skal blot netop være smeltet.
  3. Tag gryden med den smeltede chokolade fra, og sæt gryden lidt på skrå. Læg evt. et eller andet under gryden, så den står på skrå. Så er det nemmere at dyppe jordbærrene i chokoladen.
  4. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt eller et fad, der kan gå i dit køleskab.
  5. Med forsigtighed dyppes hvert jordbær nu i den smeltede chokolade, og rystes også med lidt forsigtighed, så en del af chokoladen drypper af.
  6. Læg de skønne jordbær med chokolade på bagepapiret, og fortsæt indtil du har dyppet alle bærrene.
  7. Stil dem på køl i ca. fem minutter, hvor chokoladen når at stivne.

Næringsindhold

Kalorier: 169kcalKulhydrater: 16gProtein: 2gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 1mgNatrium: 6mgKalium: 271mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 17IUVitamin C: 35mgCalcium: 28mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De lækre jordbær med chokolade kan serveres og nydes straks.

Du kan dog også lave de chokoladedyppede jordbær god tid i forvejen, og derefter opbevare dem på køl indtil de skal bruges.

De skal dog laves samme dag de spises.

Flere inspirerende opskrifter:

Hindbær med chokolade

5 fra 1 stemme
Hindbær med chokolade er de lækreste hindbær dyppet i hvid og mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær.
Gå til opskrift
hindbær med chokolade

Jordbærtærte

4.8 fra 204 stemmer
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Gå til opskrift
jordbærtærte

Jordbærkage

4.9 fra 14 stemmer
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Gå til opskrift
jordbærkage med kransekage

Eton mess

4.7 fra 13 stemmer
Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.
Gå til opskrift
eton mess opskrift

Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)

4.8 fra 29 stemmer
Få min opskrift på jordbær trifli, der er den perfekte dessert. Jordbærtriflien laves med jordbær, makroner, flødeskum og lidt appelsin.
Gå til opskrift
billede med jordbær trifli opskrift

Bradepandekage med jordbær

4.7 fra 3 stemmer
Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Gå til opskrift
stor bradepandekage med jordbær

FAQ

Hvad er jordbær med chokolade?

Det er friske jordbær, der er dyppet i smeltet chokolade og derefter afkølet, så chokoladen stivner. En klassisk kombination af friskhed og sødme – perfekt til dessert, gaver eller festlige anledninger.

Hvilken chokolade skal man bruge?

Du kan bruge:
Mørk chokolade (klassisk, intens smag).
Mælkechokolade (blødere og sødere).
Hvid chokolade (sød og cremet – flot kontrast).
Eller tempereret chokolade for et blankt og sprødt resultat.
Du kan også blande eller pynte med overtræk, drys eller farver.

Hvor længe holder jordbær med chokolade?

De er bedst samme dag, da jordbær hurtigt bliver bløde. De kan dog holde i køleskab i 1–2 dage i lufttæt beholder. Læg bagepapir imellem lag, så de ikke klistrer.

Kan man bruge frosne jordbær?

Nej – frosne jordbær udskiller væske og gør chokoladen blød og ujævn. Så brug friske, tørre jordbær.

Kan man lave dem i forvejen?

Ja, men lav dem senest dagen før servering. Opbevar dem koldt og tørt – ikke i fugtigt miljø, da chokoladen kan blive mat eller klistret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required