• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

billederesultat for jægerschnitzel
Dette er den klassiske jægerschnitzel, der er er anrettet med brasede kartofler, ærter og den lækre jægersovs. Jægersovsen laves blandt andet med bacon. løg og champignon. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  24. september 2023

Del gerne:
666
SHARES
FacebookMessenger666PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.
  2. Opskrift på jægerschnitzel
  3. Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
  8. Stegning af skinkeschnitzler
4.6 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.

Jægerschnitzel er en populær spise syd for grænsen og i de tysktalende lande, og det er altså også en lækker ret.

Den laves af skinkeschnitzel, der paneres, og dertil kommer altså den virkelig smagfulde jægersovs.

Jægersovsen laves på en bund af blandt andet bacon, løg og champignon, og det giver altså en sovs med en smag ud over det sædvanlige.

Og jægersovs passer fremragende til de panerede schnitzler.

Opskriften her er beregnet til fire personer som aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Sigøjnerschnitzel
  • Skinkeschnitzel
  • Klassisk wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad

Opskrift på jægerschnitzel

billederesultat for jægerschnitzel

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.
Bedømmelse
4.6 fra 14 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 skinkeschnitzler
  • 1 æg
  • mælk
  • rasp
  • salt og friskkværnet peber

Jægersovs

  • 150 g bacon - i tern
  • 1 løg
  • 200 g champignon
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 tsk paprika
  • 3-4 kviste timian
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

  • Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og bankes derefter flade, så alle stykker kød har samme tykkelse. Læg schnitzlerne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem med en kagerulle eller lignende.
  • Slå æg ud i en tallerken, og pisk det sammem med lidt mælk.
  • Kom rasp i en anden tallerken, hvorefter skinkeschnitzlerne først vendes i æg, og derefter i rasp.
  • En jægerschnitzel steges på en varm pande i smør og olie, og de skal cirka have to minutter på hver side. Ikke længere, for så kan kødet hurtigt blive tør.
  • Jægersovs laves ved at svitse bacon på en varm pande.
  • Hak løg fint og skær champignon i mindre stykker. Kommes ved baconen efter et par minutter, og steges indtil det hele er mørt, hvilket cirka tager fem minutter.
  • Kom tomatpasta ved og drys hvedemel over. Vend det sammen og kom så bouillon ved sammen med paprika, friske timianblade, sherryeddike, sukker og lidt fløde.
  • Lad det koge op, skru ned og lad det nu simre i fem minutter, hvor jægersovsen tykner.
  • Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand til ønsket konsistens opnås, og smag til med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
430
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
168
mg
56
%
Natrium
 
1756
mg
76
%
Kalium
 
938
mg
27
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
662
IU
13
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
68
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Jægerschnitzel serveres med denne opskrift på brasede kartofler og denne på kogte ærter, hvor du kan se hvordan du undgår rynkede ærter.

Stegning af skinkeschnitzler

Skinkeschnitzler steges som anført på panden i olie og smør.

Overfyld ikke panden, for så risikerer du at kødet koger mere end steger, og du får ikke den sprøde panering.

Jeg plejer blot at stege to schnitzler ad gangen, hvorefter de lægges i et ildfast fad og stilles i ovnen ved 75 grader.

På den måde kan du også opbevare dem mens du laver jægersovs og tilbehør færdigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Petersen

    december 03, 2022 at 12:03 pm

    Hvad kan man bruge i stedet for sherry eddike. Har alt andet hjemme minus det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 03, 2022 at 4:56 pm

      Hej Hanne
      De fleste andre eddiker - og en balsamico kan også bruges. Men en alm. hvidvinseddike er super.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Erik Sørensen

    juni 20, 2019 at 6:28 pm

    Hej Der
    Lidt til smilebåndet.
    Jeg har lige lavet denne Herlige Ret, super nem som Vanlig
    Elsker denne side.
    Når men jeg laver næste altid mad med musik i ørene og denne gang var det AC/DC,
    (der er osse tid til lidt Luftguitar) er næsten færdig og syntes der mangler noget.
    Tænke tænke og hvad ser jeg Baconen står ved siden af, hmmm
    En Herreret også lidt til Damerne
    Smagen Uhmmm Himmelsk

    Venligst Erik

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 21, 2019 at 10:46 am

      Hej Erik

      Tak for det - det lyder som en hyggelig madlavning 🙂
      Musik er altid godt når man står i køkkenet - det er AC/DC bestemt også.
      Og jægerschnitzel kan man altid spise 🙂

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required