• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Jægerbøf

Jægerbøf

billederesultat for jægerbøf med svampesauce
Jægerbøf er lækre bøffer lavet af hakket oksekød. De nemme og smagfulde jægerbøffer brunes af på panden, inden de steges færdig i et fad i ovnen sammen med en skøn svampesauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  14. januar 2023

Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
  2. Opskrift på jægerbøf
  3. Jægerbøf
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.

Jægerbøf med svampesauce er en skøn og nem middagsret, der laves med hakket oksekød.

De lækre jægerbøffer brunes først af på en pande i lidt smør, hvorefter de steges færdige i ovnen sammen med en lækker svampesauce, der bla. laves af champignon.

Andre svampe kan naturligvis også anvendes, og du kan eks. bruge de brune markchampignon.

Jægerbøf er en nem hverdagsret, og den kan sagtens blive din nye livret. For den smager nemlig himmelsk godt.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Jægergryde
  • Ovnretter
  • Jægerpande
  • Hakkebøffer med baconflødesovs

Opskrift på jægerbøf

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 gram.

billederesultat for jægerbøf med svampesauce

Jægerbøf

Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
Bedømmelse
4.8 fra 160 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 3 stængler bladselleri - finthakket
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Svampesauce

  • 250 g champignon - grofthakket
  • 1 stort rødløg - hakkes fint
  • 2 spsk timian - hakket
  • 10 enebær - tørrede, grofthakket
  • 1 dl kalvefond - evt. 1 dl vand og 2 spsk. koncentreret kalvefond
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk ribsgele
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Skal du servere ovnbagte kartofler til din jægerbøf, så er det nu du skal have dem i ovnen.
  • Det hakkede oksekød kommes i en skål og æltes let sammen med bladselleri, paprika, salt og peber.
  • Del kødet i seks lige store stykker, som formes til hakkebøffer. Brug evt. en anretterring eller lignende til det. Hak dine jægerbøffer med en kniv.
  • Brun bøfferne på en varm pande med lidt smør, gerne ad to gange med tre bøffer ad gangen, så de netop får en god stegeskorpe på begge sider. Lægges derefter i et ildfast fad.
  • Tilsæt en klat smør mere til panden, og sauter nu de hakkede champignon af.
  • Derefter kommes løg ved sammen med enebær og lidt hakket timian. Sauteres et par minutter mere.
  • Hæld kalvefond (eller en alm. bouillon) ved, og lad den koge lidt ind. Derefter kommes madlavningsfløde i. Du kan naturligvis også anvende en alm. piskefløde.
  • Lad din svampesauce creme lidt ind. Ønskes en mere tyk sauce, kan du jævne den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
  • Smag svampesaucen til med salt, friskkværnet peber, ribsgele og lidt friskpresset citronsaft.
  • Hæld den færdige svampesauce ned til dine jægerbøffer i fadet.
  • Stil fadet i ovnen, og her skal den lækre middagsret med jægerbøf og svampesauce have cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
611
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
154
mg
51
%
Natrium
 
1368
mg
59
%
Kalium
 
1050
mg
30
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
354
IU
7
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
188
mg
19
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jægerbøf med svampesauce serveres straks.

Du kan som sagt passende servere nogle ovnbagte kartofler og en lækker æblesalat til. Dampede ærter passer også fint til jægerbøfferne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Pilgaard

    februar 11, 2025 at 10:31 am

    Inger P.
    *****
    En dejlig ret, jeg blandede finhakket porre i, i stedet for bladselleri.

    Svar
  2. Gitte

    september 15, 2024 at 7:53 am

    Gitte Kondrup

    Svar
  3. Eigil

    maj 17, 2023 at 8:28 pm

    Jeg synes, 20 minutter i ovnen var for lang tid. Kødet blev tørt.

    Svar
  4. Ove Pedersen

    april 15, 2023 at 5:48 pm

    Jægerbøf en rigtig god ret som vi fik hos vores datter og svigersøn.

    Svar
  5. Ove Pedersen

    april 15, 2023 at 5:45 pm

    Hej. Jægerbøf som vi fik hos vores datter og svigersøn. Fantastisk god opskrift og mad.

    Svar
  6. Nan

    februar 14, 2023 at 3:17 pm

    Lyder som en super lækker ret. Hvis man vil skifte hakkebøffer ud med bøffer, kan det lade sig gøre og hvor lang tid skal retten så have i ovnen

    Svar
  7. Marianne Bentsen

    november 07, 2022 at 10:47 am

    jEG SYNES, DER ER MANGE OPSKRIFTER MED MASSER AF FLØDE.

    Svar
    • Carsten Voigt Kok Jensen

      februar 10, 2023 at 8:27 am

      Du kan sagtens undvære fløden, vi bruger ex blåskimmelost for en cremet og god smag, kun fantasien sætter grænser når man laver mad. Vi har lavet denne skønne ret mange gange, med fx hjortekød bliver det helt fantastisk. God jagt på den gode smag herfra.

      Svar
  8. Lene

    november 06, 2022 at 3:40 pm

    Kan man lave retten klar et par timer før den skal i ovn, og så først sætte den i ovn, når man kommer hjem.

    Svar
  9. Bodil

    oktober 26, 2022 at 5:23 pm

    Hvordan får man bøfferne mindre kompakte? Blander æg i? Blander flødeost i? Eller noget helt andet?

    Svar
  10. Nete

    august 19, 2022 at 5:14 pm

    Hej Holger.
    Jeg synes at ideen med opretter skride, når det halve at tilberedningen foregår på panden!

    Svar
  11. Torben

    april 24, 2022 at 5:28 pm

    Jægerbøf m. svampesauce lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve, men hvad er dette for noget vrøvl: "Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 grader."

    Svar
    • Jakob

      maj 29, 2022 at 6:13 pm

      Jeg vil gætte på, at "grader" bare skal ændres til "gram", og så giver det meget mere mening! 🙂

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        maj 29, 2022 at 9:20 pm

        Hej Jakob
        Mange tak, og godt du er vaks 🙂
        Yes - du har ret - og jeg har rettet den.
        Tak.
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required