• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Italienske frikadeller

billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
Skønne italienske frikadeller, der serveres i en pande med hjemmelavet tomatsovs. Hertil serveres spaghetti, og det er en klassisk italiensk ret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  11. marts 2024

Del gerne:
625
SHARES
FacebookMessenger625PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
  2. Opskrift på nemme italienske frikadeller
  3. Italienske frikadeller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.

Italienske frikadeller med hvidløg, rosmarin og andre italienske sager. Sådan laver man frikadellerne i Italien, og de smager altså fantastisk godt.

Du kan sagtens tilsætte lidt parmesan til farsen hvis du ønsker det, og til denne opskrift skal du bruge 2-3 spiseskefulde parmesan.

Farsen til de italienske frikadeller røres lind ved hjælp af vand med brus, og her kan du jo bruge en Pellegrini eller en almindelig dansk vand. Mængden er nok cirka en deciliter, men tilsæt vand med brus indtil farsen har den lette konsistens, dog uden at være for tynd.

Tomatsovsen er også et kapitel for sig, for den har den helt rigtige smag af Italien. Og så er den nem at lave.

I øvrigt kan frikadellerne også laves af hakket oksekød, men jeg synes de bliver bedst, når man anvender en hakket svine- og kalvekød.

Mængden af krydderier kan selvfølgelig tilpasses som du selv synes.

Se også de populære opskrifter på:

  • Italienske kødboller i ovn med tomatsovs
  • Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
  • Frikadeller (slagterens opskrift på frikadellefars)
  • Frikadeller i airfryer (grundopskrift)

Opskrift på nemme italienske frikadeller

Opskriften er beregnet til fire personer.

billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande

Italienske frikadeller

Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
Bedømmelse
5 fra 4 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Frikadellefars

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 1 dl bouillon
  • 3 spsk rasp
  • friskkværnet peber
  • danskvand

Tomatsovs

  • 1 løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 3 stængler bladselleri - i små tern
  • 3 gulerødder - i små tern
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 400 g pasta - koges al dente

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din bouillon til de italienske frikadeller. 2,5 deciliter vand koges op sammen med en bouillonterning, og stilles til side.
  • Rør 500 g hakket svin og kalv med 1 tsk salt, hvorefter det røres med 1 tsk løgpulver, 1 æg, 1 tsk rosmarin, 1 håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 dl bouillon, 3 spsk rasp og friskkværnet peber. Til sidst tilsættes lidt danskvand indtil farsen er lind og lidt klukkende i lyden
  • Imens gøres grøntsagerne til tomatsovsen klar. 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint, mens 3 stængler bladselleri og 3 gulerødder skæres i små tern.
  • Steg så frikadellerne i en blanding af olie og margarine, og de skal have 5-6 minutter på hver side. Hver frikadelle må gerne være lavet af en stor spiseskefuld fars, for så bliver de bedst. Når frikadellerne er stegte, lægges de til side på en tallerken.
  • Vask panden af, og kom lidt olie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i fem minutter ved middel varme uden det tager farve.
  • Tilsæt 1,5 dl bouillon og 1 dåse hakkede tomater. Hak 1 håndfuld persille fint og kom ved sammen med 1 håndfuld basilikum. Gem nogle af bladene fra din basilikum til anretning som på billedet. Lad nu tomatsovsen simre mens du koger 400 g pasta, som kan være spaghetti eller anden pasta.
  • Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og læg frikadellerne i tomatsovsen, så de lige bliver varmet igennem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
725
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
204
mg
68
%
Natrium
 
1786
mg
78
%
Kalium
 
1067
mg
30
%
Kulhydrater
 
74
g
25
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
8210
IU
164
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Læg nogle friske basilikumsblade rundt om de italienske frikadeller i panden, og stil panden på bordet, hvor du også stiller et fad med spaghetti.

Nydes gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Brødet er meget nemt at bage selv. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. René

    oktober 05, 2024 at 10:29 am

    Hvis jeg ganger opskriften op til feks 8 prs øges mængden af bouillon ikke. Må være en fejl ?

    Svar
  2. Birgitte Both Loft

    august 20, 2024 at 7:12 pm

    Hold da op en lækker sous.
    Jeg lavede frikadellerne af kylling.
    Det fungerer rigtig fint 👍👍👍

    Svar
  3. Lindy Ivan Aakjær Sørensen

    august 18, 2024 at 5:11 pm

    Det smager rigtig godt, dog kommer jeg lidt mere salt farsen.
    Men det er min smag.

    Svar
  4. Joyce

    juni 25, 2023 at 12:28 pm

    Hvor er det ærgeligt man ikke længere kan forblive på opskriften, muligheden er ihvertfald væk på min telefon!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 25, 2023 at 12:55 pm

      Hej Joyce
      Tak fordi du skriver, men hvad mener du med detP Selvfølgelig skal du kunne blive på opskriften?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ellen Schulz

    juni 11, 2021 at 6:46 pm

    Meget nemt og lækker. Elsker dine opskrifter. De er til at gå til. Ikke så mange dikkedarer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required