• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

italiensk gryde med kylling og kartofler
Italiensk gryde med kylling og kartofler er en nem ret, der laves i din bedste stegegryde. Der kommes blandt andet også soltørrede tomater i retten, som kan laves på rimelig kort tid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. december 2022 - Udgivet:  19. marts 2023

Del gerne:
336
SHARES
FacebookMessenger336PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Italiensk kødgryde
  8. Kyllinge carbonara - pasta carbonara med kylling
  9. Kylling med tilbehør - lækker weekendmad
Gå til opskrift

Italiensk gryde er en skøn ret med blandt andet kylling, kartofler og soltørrede tomater.

Gryderetten er rimelig nem at lave, og sammenlagt har du mad på under en halv time.

Men alligevel smager italiensk gryde altså af meget, og den kan godt blive en ny favorit hos dig.

Omkring de soltørrede tomater, så vil jeg anbefale dig at købe soltørrede tomater i olie. Det er bare de bedste. Og de løfter enhver gryderet, ikke kun denne italienske gryde.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og rester anvendes til frokost dagen efter.

Se her hvordan det er med opvarming af mad med persille og spinat.

Opskrift

italiensk gryde med kylling og kartofler

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Bedømmelse
4.8 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 500 g kartofler - små
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 cocktailtomater
  • 6 soltørrede tomater - i olie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 bouillonterning
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 75 g spinat
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingebrystfileter skæres i grove tern og brunes grundigt i lidt olivenolie en varm stegegryde. Læg derefter kyllingekødet til side.
  • De små kartofler deles i kvarte og steges i gryden indtil de har fået lidt farve og stegeskorpe. Kartoflerne steges i cirka fem minutter, og skal ikke være gennemstegte, da de tilberedes yderligere.
  • Rødløg hakkes groft og kommes ved sammen med hvidløgsfed i tynde skiver.
  • Cocktailtomater halveres og kommes ved.
  • Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
  • Soltørrede tomater strimles og kommes ved sammen med paprika, oregano og madlavningsfløde. Smuldr også en bouillonterning i.
  • Lad nu retten simre i 10 minutter under låg, hvorefter spinaten vendes i så den falder sammen. Kog yderligere fem minutter under låg.
  • Hak persille fint og vend den i lige inden servering.
  • Smag den italienske gryde til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
355
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
92
mg
31
%
Natrium
 
967
mg
42
%
Kalium
 
1546
mg
44
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
2250
IU
45
%
Vitamin C
 
61
mg
74
%
Calcium
 
204
mg
20
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Italiensk gryde kan serveres som den er.

Den er dog lækker med en tomatsalat ved siden af, og så vil jeg virkelig anbefale dig at servere et stykke grydebrød til.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk kødgryde

4.7 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Kyllinge carbonara - pasta carbonara med kylling

4.7 fra 7 stemmer
Her får du en opskrift på kyllinge carbonara. En nem portion pasta carbonara med kylling efter italiensk inspiration. God som aftensmad.
Gå til opskrift
kyllinge carbonara

Kylling med tilbehør - lækker weekendmad

4.7 fra 38 stemmer
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merve

    november 14, 2021 at 6:51 pm

    Nøj den smagte overraskende godt! Den skal jeg helt sikkert lave igen. 😍👌🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2021 at 12:01 pm

      Hej Merve
      Dejligt at høre - ja, den smager ret godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gitte Bech

    februar 16, 2021 at 5:54 pm

    Hej. Skal prøve denne ret italiensk med kylling og kartofler 😀 skal kartoflerne være rå eller kogte?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 18, 2021 at 5:24 am

      Hej Gitte
      De skal blot steges ca. 5 minutter i første omgang, hvorefter de steges færdige i gryden. Jeg har præciseret opskriften.
      Tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required