Min bedste opskrift på italiensk citronsorbet, der er en læskende sorbet med frisk citronsaft. Citronsorbeten kan enten laves i ismaskine eller uden.
Jeg elsker citronsorbet. Denne lækre og klassiske italienske dessert, der både er sød, syrlig og læskende på samme tid.
Samtidig er citronsorbeten meget nem at lave, og det enten ske i en ismaskine eller uden. Begge måder kan du se mere om her.
Opskriften er beregnet til fire personer som en lille dessert. Lav eventuelt en dobbelt portion, hvis du ønsker større portioner.
Opskrift på citronsorbet
Italiensk citronsorbet - opskrift med eller uden ismaskine
Ingredienser
- 125 g sukker
- 100 g vand
- 1 blad husblas
- 100 g citronsaft
- 100 g sødmælk
Fremgangsmåde
- Start med at lægge et blad husblas i blød i koldt vand. Det skal opblødes i cirka fem minutter.
- Kom vand og sikker i en lille gryde og kog det op.
- Tag gryden af kogepladen, klem vandet af husblassen og rør den ud i sukkervandet. Lad det køle lidt af. Sukkerlagen må dog ikke blive for kold.
- Pres 100 gram frisk citronsaft - det svarer cirka til saften af to citroner. Måske tre, hvis ikke de er så saftige.
- Rør citronsaften i sukkerlagen sammen med sødmælk.
- Kør din citronsorbet på en ismaskine, hvor den cirka skal have 40 minutter. Afhængig af hvor hårdt din ismaskine fryser ind.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Citronsorbet uden ismaskine
Du kan også lave en italiensk citronsorbet uden ismaskine. Her kommes sorbeten i en beholder, som stilles i fryseren.
Under indfrysningen røres i citronsorbeten hver halve time, så isen ikke krystalliserer.
Se også mine opskrifter på is:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
poul
kan man godt blande minimælk og fløde i stedet for sødmælk
Palle
Nej