Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.
Italiensk bondebrød er et dejligt, rustikt brød, som kan spises med en god ost eller som tilbehør til aftensmaden.
Det har en smuk form takket være hævekurven, og så er skorpen knasende sprød. Du kan læse mere om brug af hævekurv her.
Brødet er bagt med det canadiske Manitoba hvedemel, som er omtrent det samme som det italienske Tipo 00. Begge er meltyper med et højt proteinindhold.
Se også disse opskrifter:
Italiensk focaccia brød med rosmarin
Filonebrød - italiensk madbrød med fordej
Opskrift på et italiensk bondebrød
Italiensk bondebrød
Ingredienser
- 1,5 dl vand - lunt
- 1,5 dl kærnemælk
- 20 g gær
- 320 g manitoba hvedemel
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom lunt vand og kærnemælk i skålen til røremaskinen. Væsken skal være cirka 37 grader varmt.
- Smuldr gæren i og rør den ud.
- Ælt så gradvist manitoba melet i, og tilsæt også salt. Mængden af mel plejer at passe ret præcist, men du kan selvfølgelig komme en anelse mere i hvis det er nødvendigt.
- Ælt nu dejen igennem i mindst 10 minutter, og læg et viskestykke over.
- Nu skal dejen hæve i en times tid.
- Slå hurtigt dejen op, og kom rigeligt med mel i hævekurven, så brødet ikke hænger fast. Læg dejen ned i hævekurven, drys den med lidt mel, og læg nu igen et viskestykke over.
- Nu skal dejen atter hæve en times tid.
- Vælt så forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag det italienske bondebrød i cirka 35 minutter ved 220 grader varmluft.
- Læg brødet på en rist, og lad det køle af inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Efter afkøling er brødet klar til at blive serveret. Du kan sagtens fryse brødet ned til senere brug. Kan også bruges til italiensk brødsalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Henrik pihl
Super brød, godt tilbehør til suppe, har bagt det flere gange.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Henrik - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Linda
Jeg har forsøgt mig med brødet her. Er der ikke alt for lidt mel i opskriften? Min dej var flydende både efter første og anden hævning. Det blev til fladbrød og på ingen måde muligt at få ud af hævekurven med mønster
Lisa
Kan man bruge yoghurt naturel i stedet for kærnemælk?
Holger Rørby Madsen
Hej Lisa
Det burde du sagtens kunne 🙂
Måske skal du så lige bruge en sule mindre mel, men prøv dig frem.
Alt det bedste
Holger