Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Italiensk bondebrød i hævekurv - opskrift

Italiensk bondebrød i hævekurv - opskrift

Super lækkert og sprødt italiensk bondebrød, der bages med manitoba hvedemel, vand, gær og salt. Mere skal der ikke bruges til dette dejlige madbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
215
SHARES
FacebookMessenger215PinterestEmailSMS

Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.

Italiensk bondebrød er et dejligt, rustikt brød, som kan spises med en god ost eller som tilbehør til aftensmaden.

Det har en smuk form takket være hævekurven, og så er skorpen knasende sprød. Du kan læse mere om brug af hævekurv her.

Brødet er bagt med det canadiske Manitoba hvedemel, som er omtrent det samme som det italienske Tipo 00. Begge er meltyper med et højt proteinindhold.

Se også disse opskrifter:

Ciabattabrød med store huller

Italiensk focaccia brød med rosmarin

Filonebrød - italiensk madbrød med fordej

Opskrift på et italiensk bondebrød

Italiensk bondebrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Hævetid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 55 minutter min
Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 dl vand (lunt)
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 20 g gær
  • 320 g manitoba hvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Kom lunt vand og kærnemælk i skålen til røremaskinen. Væsken skal være cirka 37 grader varmt.
  2. Smuldr gæren i og rør den ud.
  3. Ælt så gradvist manitoba melet i, og tilsæt også salt. Mængden af mel plejer at passe ret præcist, men du kan selvfølgelig komme en anelse mere i hvis det er nødvendigt.
  4. Ælt nu dejen igennem i mindst 10 minutter, og læg et viskestykke over.
  5. Nu skal dejen hæve i en times tid.
  6. Slå hurtigt dejen op, og kom rigeligt med mel i hævekurven, så brødet ikke hænger fast. Læg dejen ned i hævekurven, drys den med lidt mel, og læg nu igen et viskestykke over.
  7. Nu skal dejen atter hæve en times tid.
  8. Vælt så forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag det italienske bondebrød i cirka 35 minutter ved 220 grader varmluft.
  10. Læg brødet på en rist, og lad det køle af inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier1279kcalKulhydrater255gProtein40gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gKolesterol17mgNatrium2503mgKalium666mgKostfibre10gSukker8gVitamin A248IUVitamin C0.02mgCalcium230mgJern16mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Efter afkøling er brødet klar til at blive serveret. Du kan sagtens fryse brødet ned til senere brug. Kan også bruges til italiensk brødsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik pihl skriver

    oktober 29, 2024 at 2:26 pm

    Super brød, godt tilbehør til suppe, har bagt det flere gange.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 29, 2024 at 4:40 pm

      Tusind tak, Henrik - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda skriver

    januar 01, 2023 at 6:08 pm

    Jeg har forsøgt mig med brødet her. Er der ikke alt for lidt mel i opskriften? Min dej var flydende både efter første og anden hævning. Det blev til fladbrød og på ingen måde muligt at få ud af hævekurven med mønster

    Svar
  3. Lisa skriver

    januar 31, 2021 at 9:31 am

    Kan man bruge yoghurt naturel i stedet for kærnemælk?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 01, 2021 at 6:23 am

      Hej Lisa
      Det burde du sagtens kunne 🙂
      Måske skal du så lige bruge en sule mindre mel, men prøv dig frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required