• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk aftensmad med lækre og møre kyllingelår

Italiensk aftensmad med lækre og møre kyllingelår

italiensk aftensmad med kylling og tomater
4.6 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.

Så står den på italiensk aftensmad i form af lækre og møre kyllingelår, der steges i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomater og bladselleri.

Du skal bruge hele kylling over- og underlår, altså hvor de sidder i samme stykke, og det passer med en til hver person.

Og så kan du bare glæde dig til den fantastiske smag og sky, der følger under tilberedningen af den italienske ret. Den smager nemlig himmelsk godt.

Det er meget nem ret at lave, og det er jo ofte typisk for italiensk mad. Og fadet med kyllingestykkerne sætter du bare på bordet sammen med pasta, og så er der serveret.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne
  • Pasta med kødsovs
  • Nem one pot pasta
  • Risotto

Opskrift på italiensk aftensmad

italiensk aftensmad med kylling og tomater
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk aftensmad

4.60 fra 32 stemmer
Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 912
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g tomater - gerne små tomater
  • 3 stængler bladselleri - skåret i skiver
  • 8 fed hvidløg - skåret groft
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 kyllingelår - over- og underlår
  • 1 citron
  • 2 tsk paprika
  • 2 dl bouillon - kogende, høns, laves af 2 dl vand og 1 terning
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk rosmarin - friske blade
  • 2 spsk timian - friske blade
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og så har du en lækker italiensk aftensmad klar om en times tid.
  2. Fordel tomater i et ildfast fad, hvor der er plads til de fire stykker kylling over- og underlår. Kom også bladselleri i bunden af fadet sammen med hvidløg.
  3. Læg kylling over- og underlår ovenpå grøntsagerne. Dryp en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød, og sørg for, at kyllingelårene ikke overlapper hinanden.
  4. Skær fire skiver citron, og pres resten af citronen over kyllingestykkerne i fadet. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  5. Rør to deciliter kogende vand sammen med en bouillonterning og to teskefulde majsstivelse. Hæld det i fadet.
  6. Læg en skive citron på hvert stykke kylling, og fordel frisk rosmarin og timian rundt om i fadet.
  7. Stil fadet i ovnen, hvor det nu skal have 45 minutter. Sæt eventuelt det smarte minutur her.
  8. Lige inden den italienske aftensmad med kylling og tomater er klar, koges pasta som anvist.

Næringsindhold

Kalorier: 912kcalKulhydrater: 85gProtein: 43gFedt: 44gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 0.1gKolesterol: 167mgNatrium: 913mgKalium: 941mgKostfibre: 6gSukker: 6gVitamin A: 1465IUVitamin C: 32mgCalcium: 87mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er du klar til at servere en lækker italiensk aftensmad sammen med pasta, og dertil kan du evt. servere et stykke ciabattabrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    marts 05, 2025 at 11:00 pm

    Hej. Tak for alle dine opskrifter. Prøver at putte kartofler i retten. Tak igen. Pia🌼

    Svar
  2. Mette Larsen

    september 29, 2024 at 3:40 pm

    Hej Holger.
    Jeg har nu i gennem flere år lavet mange af dine retter!! Og jeg er stor fan 😍😍😍
    Dog en lille bøn om mængde angivelser🙏🙏🙏
    F.eks. 3 Stængler blegselleri ….Hvor mange gram ? Der er stor forskel på størrelser af stængler
    Eller som i dag hvor der står 8 fed hvidløg… Et fed hvidløg kan have mange størrelser ( Italiensk aftensmad )
    Og mine fed var meget store… så 8 små fed ville svare til 4 store fed…??
    Jeg valgte en mellem ting og håber at der bliver godt.. Det tror jeg nu nok at det bliver😀😀
    Men dette er noget jeg har tænkt på mange gange når jeg laver dine skønne opskrifter
    De bedste hilsener
    Mette

    Svar
  3. mona Rita Flindt petersen

    april 16, 2024 at 10:38 pm

    Super dejlige opskrifter. Jeg har brugt rigtig mange af dine opskrifter , og de gør altid lykke .

    Svar
  4. Birgitte Karmann Roslev

    februar 15, 2023 at 7:17 pm

    Tak for masser af dejlige opskrifter. Denne italienske kyllingeret er særdeles god. Pasta er jo en forret med forskellige saucer blandet ind i pastaen. Pasta er aldrig bare tilbehør, siger den italienske "grundlov". Til kyllingen er det fint med stegte kartofler eller andet. Contrno. Risotto er på samme måde en selvstændig forret og aldrig tilbehør. Bare noget jeg har indprentet mig gennem årene. Igen tak for fantastiske opsrifter og gode råd. Vh Birgitte

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required