Her er en skøn opskrift på italiensk aftensmad med kylling over- og underlår, der steges i et fad i ovnen med tomater. Serveres med pasta.
Så står den på italiensk aftensmad i form af lækre og møre kyllingelår, der steges i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomater og bladselleri.
Du skal bruge hele kylling over- og underlår, altså hvor de sidder i samme stykke, og det passer med en til hver person.
Og så kan du bare glæde dig til den fantastiske smag og sky, der følger under tilberedningen af den italienske ret. Den smager nemlig himmelsk godt.
Det er meget nem ret at lave, og det er jo ofte typisk for italiensk mad. Og fadet med kyllingestykkerne sætter du bare på bordet sammen med pasta, og så er der serveret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på italiensk aftensmad
Italiensk aftensmad
Ingredienser
- 500 g tomater - gerne små tomater
- 3 stængler bladselleri - skåret i skiver
- 8 fed hvidløg - skåret groft
- 4 spsk olivenolie
- 4 kyllingelår - over- og underlår
- 1 citron
- 2 tsk paprika
- 2 dl bouillon - kogende, høns, laves af 2 dl vand og 1 terning
- 2 tsk majsstivelse
- 2 spsk rosmarin - friske blade
- 2 spsk timian - friske blade
- salt og friskkværnet peber
- 400 g pasta
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og så har du en lækker italiensk aftensmad klar om en times tid.
- Fordel tomater i et ildfast fad, hvor der er plads til de fire stykker kylling over- og underlår. Kom også bladselleri i bunden af fadet sammen med hvidløg.
- Læg kylling over- og underlår ovenpå grøntsagerne. Dryp en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød, og sørg for, at kyllingelårene ikke overlapper hinanden.
- Skær fire skiver citron, og pres resten af citronen over kyllingestykkerne i fadet. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
- Rør to deciliter kogende vand sammen med en bouillonterning og to teskefulde majsstivelse. Hæld det i fadet.
- Læg en skive citron på hvert stykke kylling, og fordel frisk rosmarin og timian rundt om i fadet.
- Stil fadet i ovnen, hvor det nu skal have 45 minutter. Sæt eventuelt det smarte minutur her.
- Lige inden den italienske aftensmad med kylling og tomater er klar, koges pasta som anvist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Så er du klar til at servere en lækker italiensk aftensmad sammen med pasta, og dertil kan du evt. servere et stykke ciabattabrød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Hej. Tak for alle dine opskrifter. Prøver at putte kartofler i retten. Tak igen. Pia🌼
Mette Larsen
Hej Holger.
Jeg har nu i gennem flere år lavet mange af dine retter!! Og jeg er stor fan 😍😍😍
Dog en lille bøn om mængde angivelser🙏🙏🙏
F.eks. 3 Stængler blegselleri ….Hvor mange gram ? Der er stor forskel på størrelser af stængler
Eller som i dag hvor der står 8 fed hvidløg… Et fed hvidløg kan have mange størrelser ( Italiensk aftensmad )
Og mine fed var meget store… så 8 små fed ville svare til 4 store fed…??
Jeg valgte en mellem ting og håber at der bliver godt.. Det tror jeg nu nok at det bliver😀😀
Men dette er noget jeg har tænkt på mange gange når jeg laver dine skønne opskrifter
De bedste hilsener
Mette
mona Rita Flindt petersen
Super dejlige opskrifter. Jeg har brugt rigtig mange af dine opskrifter , og de gør altid lykke .
Birgitte Karmann Roslev
Tak for masser af dejlige opskrifter. Denne italienske kyllingeret er særdeles god. Pasta er jo en forret med forskellige saucer blandet ind i pastaen. Pasta er aldrig bare tilbehør, siger den italienske "grundlov". Til kyllingen er det fint med stegte kartofler eller andet. Contrno. Risotto er på samme måde en selvstændig forret og aldrig tilbehør. Bare noget jeg har indprentet mig gennem årene. Igen tak for fantastiske opsrifter og gode råd. Vh Birgitte