• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

intervalstegt oksefilet
Metoden med intervalstegt oksefilet sikrer dig en fuldstændig mør oksesteg. Oksefileten er færdig når den når en kernetemperatur på 57 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. maj 2024 - Udgivet:  4. september 2016

Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.
  2. Opskrift på intervalstegt oksefilet
  3. Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.

Denne opskrift på intervalstegt oksefilet er beregnet til seks personer, og den er perfekt som gæstemad.

Lad oksefileten trække i mindst tre timer, men gerne et døgn. Skyen kan du lave om til en lækker sauce. Se også hvordan du laver en traditionel oksefilet i ovn.

Opskrift på intervalstegt oksefilet

intervalstegt oksefilet

Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 4 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg oksefilet
  • salt
  • 2 spsk balsamico
  • friskkværnet peber - og evt. BBQ-krydderi
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Først skal du ridse krølfedtet i skrå tern med en skarp kniv. Fjern eventuelt også stykker af fedt under stegen når nu du er i gang. Giv oksefileten en god omgang salt, som du masserer ind i kødet på alle sider.
  • Kom oksestegen i en frysepose, luk den - og læg nu stegen i køleskabet. Gerne i 24 timer, men helst i mindst tre timer.
  • Tag stegen ud, og smør den grundigt ind i balsamico.
  • Smelt en klat smør på en varm pande, og brun nu oksefileten på begge sider ved en god varme. Den skal simpelthen have noget kulør. Krydr derefter med friskkværnet peber, og eventuelt lidt BBQ-krydderi efter eget valg.
  • Læg oksefileten i et ildfast fad eller en alubakke. Kom 2 deciliter okse- eller kalvefond ved sammen med en slat sherry, så har du en god sky til sovs når oksestegen er færdig.
  • Nu skal du så intervalstege oksefileten. Det betyder ganske enkelt, at kødet kommer ind og ud af ovnen med et fast interval, i dette tilfælde 15 minutter.
  • Stil ovnen på 180 grader, og giv oksestegen 15 minutter inde. Tag den ud i 15 minutter (uden at overdække kødet), ind igen i 15 minutter, og ud i 15 minutter.
  • Nu skal den så ind en sidste gang. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den i ovnen. Når kernetemperaturen når de 57 grader, ja så er den færdig.
  • Tag oksestegen ud, og læg den på et skærebræt. Pak den ind i flere lag sølvpapir, og lad den nu trække i 20 minutter unden udskæring.
  • Skyen koges op sammen med lidt fløde, og smages til med salt, peber og lidt gastrik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
693
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
175
mg
58
%
Natrium
 
510
mg
22
%
Kalium
 
760
mg
22
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
45
g
90
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Intervalstegt oksefilet serveres med ovnbagte kartofler og en lækker broccolisalat.

Ved servering skæres oksefileten i skiver på tværs af fibrene, og anrettes straks. Mere mør oksefilet får du ikke!

Note: Du kan også lave intervalstegt oksefilet i Weber gasgrill eller kuglegrill. Følg ovenstående, og husk at holde en temperatur i grillen på 180 grader. Og så grilles oksefileten ved indirekte varme!

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)

Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

Oksefilet sous vide - opskrift med tid og temperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    juni 16, 2024 at 11:14 pm

    Hvor lang tid skal man cirka regne med at stegen skal være inde i ovnen i sidste interval til 57g?
    Vh Anja

    Svar
  2. Christian N.

    maj 10, 2024 at 8:10 am

    Oksefilet bliver virkelig mør og lækker, og det er et godt trick med balsamico. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Sanne

    december 31, 2023 at 1:44 pm

    Hej.
    Jeg har en oksefilet på 2,9 kg som jeg gerne vil intervalstege til i aften. Dobler jeg bare (ca)intervallerne du har beskrevet her til en steg på 1,5 kg? Jeg holder self øje med kernetemperaturen undervejs. Mvh. Sanne

    Svar
  4. Søren Andersen

    september 28, 2016 at 9:14 am

    Lavede oksestegen til gæster i aftes og de var alle helt vilde med den. Nem opskrift og stegen bliver saftig og mør. Tak for den.
    Mvh Søren fra Nykøbing F

    Svar
  5. Guffeliguf.dk

    september 20, 2016 at 5:12 pm

    Hej Aage
    Nemlig, og det gælder både culotte, oksefilet og mange andre stykker kød 🙂
    Bedste hilsner
    Holger

    Svar
  6. aage munch

    september 20, 2016 at 12:40 pm

    Intervalstegning er den bedste vej til en vellykket middag

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required