Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Indirekte varme på grillen: Sådan gør du

Indirekte varme på grillen: Sådan gør du

Bøf over indirekte varme
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. juni 2021 - Udgivet: 4. juni 2021

Indirekte varme er en metode, hvor dine grøntsager og dit kød grilles uden at blive branket. Se, hvornår og hvordan du skal bruge metoden.

Indirekte varme er en grillmetode, de fleste af os har hørt om, nogen kender indgående til og andre klør sig i hovedet hver sommer og spørger: 'Hvordan er det nu lige, jeg gør?'

Forskellen på at grille ved direkte og indirekte varme er, at kødet og grøntsagerne steges direkte over flammerne ved direkte varme.

Ved indirekte varme er kød eller lignende placeret, så der ikke er flammer under det.

Det betyder, at vi har et område på grillen, hvor der ikke er tændt for gassen eller, hvor det brændende varme kul ikke ligger under grillkødet - eller grøntsagerne.

Det skal vi grille med indirekte varme

Da den direkte metode, hvor vi smider bøfferne på en rist over flammerne eller kul, hurtigt giver sprødhed og stegeskorpe, skal vi kun bruge den til mad, der kun skal have max. 20 minutter.

Temperaturen kan blive enorm høj ved direkte grill, helt op til 250 grader.

En steg eller en hel kylling bliver branket, før den bliver stegt, og det kan hurtigt ødelægge et godt måltid.

Derfor er tommelfingerreglen: Jo større stykke kød, desto mere grund til at bruge indirekte varme.

Desuden bør brød, grillost, kartofler og gulerødder også grilles ved indirekte.

Sådan gør du

Når du bruger kuglegrill, skal du sørge for at åbne spjældet både i bunden og i låget.

Når dine kul er varme, hælder du dem ud i hver side af grillen, så der er en midte uden kul. Webers anbefaler, at du placerer en drypbakke i dette midterste område.

Nu kan du grille de sarte kartofler eller den store steg under låg uden at være bange for, at det hele bliver sort.

Du kan eventuelt grille en steg eller kylling ti minutter over direkte varme til sidst, hvis du gerne vil have ekstra stegeskorpe.

På en gasgrill gør du følgende: Tænd for gassen og brænderne og lad dem forvarme i 10 minutter.

Sluk for den midterste brænder og grille din mad herover. Luk låget og grill det antal minutter, maden skal have.

Den mest sunde grillmetode

Teknologisk Institut undersøgte i 2018, hvilke tilberedningsmetode der udløste færrest af de kræftfremkaldende stoffer, stegemutagener.

Grill ved indirekte varme viste sig at være bedst. Ikke kun på grund af, at kødet indeholdt langt færre af de skadelige stoffer, men også fordi det simpelthen fik bedre konsistens og smag.

Man kan sige, at jo tættere din bøf er kødet er på selve varmekilden, flammer fra gasgrill eller brændende varme kul, desto større risiko for at den danner mutagener.

Læs flere grilltips eller prøv en af disse opskrifter på din grill:

  • Laks på grill med citron og krydderurter på 15 minutter
  • Grillede tomater i kuglegrill - med olie og oregano
  • Kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør
  • Sådan tænder du op i gas- og kuglegrill
  • Grillet blomkål med persille (tilbehør)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan E. Sørensen skriver

    juli 02, 2024 at 10:21 am

    Temperaturen på grillristen ved direkte varme overstiger nemt 600 grader, Prøv selv at måle.
    Moderne griller har ringbrænder(e) og tragte/skjolde til at styre den direkte og indirekte varme.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.