• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

indbagte kartofler
Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør med masser af smag. I pakkerne er der desuden jordskokker og rosmarin, og indbagt kartoffel passer godt til blandt andet oksekød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. december 2022 - Udgivet:  6. december 2022

Del gerne:
262
SHARES
FacebookMessenger262PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.
  2. Opskrift på indbagte kartofler
  3. Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.

Indbagte kartofler er lækkert tilbehør, hvor revne kartofler pakkes ind og bages i butterdej.

Det giver sprøde kartoffelpakker, som bare smager godt. Her har jeg lavet kartoflerne med jordskokker, rosmarin og fløde, og det løfter altså smagen virkelig godt.

Det vigtige er, at du lige lader kartoffelmassen stege indtil næsten al fløde er stegt væk, da der ikke må være for meget væde/fugt i butterdejspakkerne.

Husk i øvrigt at tage butterdejspakkerne ud af fryseren 20 minutter før, de skal bruges, da de så er nemmere at rulle ud.

Opskrift på indbagte kartofler

indbagte kartofler

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g kartofler - skrællede
  • 300 g jordskokker - skrællede
  • 2 spsk rosmarin - blade
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 plader butterdej
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde

  • Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie på en pande.
  • Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, hvorefter du presser så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Det gør du ved at knuge de revne kartofler i hånden.
  • Kom de revne kartofler på panden til løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter ved en god varme.
  • Snit jordskokkerne i små tern og kom dem ved sammen med finthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver god smag til dine indbagte kartofler.
  • Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
  • Vend rundt mens fløden reduceres ind så der næsten ikke er nogen væske tilbage. Det tager cirka fem minutter. Tag panden af kogepladen.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Butterdejspladerne rulles ud til cirka 24 gange 24 centimeter, som du derefter deler på midten på hvert led. Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter.
  • Læg en stor skefuld kartoffelfyld på midten, og pensl kanten hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold sammen, så det ene hjørne lægger oven på det modsatte hjørne, og pakken nu er en trekant. Kanten klemmes sammen med en gaffel, så den også danner et fint mønster.
  • Lægges på bageplade med bagepapir, og sådan gør du med alle otte pakker. Pensl dem med æg.
  • Bages cirka 20 minutter indtil de er flotte, sprøde og gyldne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
301
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
92
mg
31
%
Natrium
 
618
mg
27
%
Kalium
 
703
mg
20
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
810
IU
16
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen butterdej, men du også bare købe en pakke frosne butterdejsplader.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, med to pakker med indbagte kartofler til hver. Det plejer at passe meget godt, men du kan selvfølgelig sagtens også lave flere.

Der plejer at være fyld nok, og overskydende fyld kan serveres i en skål til hovedretten.

Se også opskrift på langtidsstegte kartofler.

Flere opskrifter med butterdej:

Butterdejspakker med laks og asparges

Indbagt mørbrad

Beef Wellington med indbagt oksemørbrad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    december 18, 2024 at 6:56 am

    Hej Holger
    Kan man evt. bruge champignoner i stedet for jordskokker?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 18, 2024 at 8:12 am

      Hej Jane
      Jep - sagtens - men steg dem godt af inden 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Bruno

    december 26, 2022 at 8:57 am

    Kan de laves dagen før, så de kan armes i oven på dagen.
    kan de evt. fryses

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 27, 2022 at 7:29 am

      Hej Bruno
      Det har jeg ikke prøvet, men det er da værd at prøve af. Så gør endelig det, og vend gerne tilbage med resultatet her 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Elisabeth

    december 08, 2022 at 4:55 pm

    Kan “pakkerne” fryses eller bliver kartoflerne “smattede”?

    Svar
  4. Alex

    december 08, 2022 at 12:16 pm

    "Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter"... Men med 3 plader butterdej (som der står i opskriftet) så har jeg tolv plader 😉
    Skal bare lige sikre mig op opskriftet er til 8 eller 12 stk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 08, 2022 at 1:46 pm

      Hej Alex
      Tak fordi du er vågen - det var en tastefejl. Der skal bruges 2 plader butterdej, hvilket giver otte plader på 12 x 12 cm.
      Håber det giver bedre mening nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required