Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
Hvidløgsflutes er nok noget de fleste køber på frost, men det er faktisk utroligt nemt at lave dem selv.
Og så får du altså flutes med hvidløg, der virkelig smager godt.
Jeg har anvendt tre hvidløgsfed, men du kan jo bruge mere eller mindre hvidløg, afhænger af din glæde ved
Her er min opskrift på hvidløgsflutes, og den giver dig to styks. Se også min opskrift på almindelige flutes.
Opskrift på hvidløgsflutes
Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg
Ingredienser
- 1,5 dl vand - varmt
- 1 dl kærnemælk
- 35 g gær
- 325 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 100 g smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille - hakkes fint
Fremgangsmåde
- Start med at lave hvidløgssmør. Bland smørret med finthakket persille og pressede hvidløgsfed, og ælt det godt sammen med hænderne.
- Læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir, rul sammen, og drej enderne ind, som du kender det fra en nytårsknallert. Læg på køl i mindst 45 minutter.
- Kom varmt vand i skålen til din røremaskine sammen med kærnemælk, så væsken når en temperatur på omkring 37 grader.
- Smuldr gæren i, og rør den ud.
- Ælt nu gradvist hvedemelet, og tilsæt også olivenolie og salt. Ælt først i syv minutter ved hæøj hastighed, og derefter syv minutter ved laveste hastighed.
- Mængden af mel til disse hvidløgsflutes plejer at passe ret præcist, men det er muligt du skal tilsætte en smule mere.
- Slå derefter dejen ud på bordet, og ælt den let sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel, hvilket ikke indgår i mængden i opskriften.
- Form to flutes (se evt. her hvordan bageren former sine flutes), som lægges på en bageplade med bagepapir. Rids brødene på langs, læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft. Efter 10 minutter pensles de med vand, og bages færdige i yderligere fem minutter.
- Når de færdigbagte flutes tages ud af ovnen, pensles de med vand igen. Skru ovnen ned på 170 grader varmluft.
- Del rullen med din hjemmelavede hvidløgssmør i to lige store stykker. Del hvert stykke i otte tynde skiver, og snit hvert flutes otte steder på skrå. Du skal skære cirka ¾ ned gennem brødene - men pas på du ikke skærer igennem!
- Pres nu et stykke hvidløgssmør ned i hvert snit, og stil dine hvidløgsflutes tilbage på pladen, og giv dem yderligere 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte hvidløgsflutes køles af på en rist, hvorefter de kan skæres ud i passende stykker.
Se også mine opskrifter på:
Hvidløgsboller - opskrift på boller med hvidløgssmør
Brød med rosmarin og hvidløg - perfekte til maden
Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Grethe larsen skriver
De ser lækker ud, men kan man bruge andet end kærnemælk ( glemte at købe
det )
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Grethe
Sagtens - brug eks. bare almindelig mælk.
Bedste hilsner
Holger
Gitte Kaas Schmidt skriver
Hej
Jeg kan ikke se svaret på Heidis spørgsmål vedr fryse ned ? Og så først putte smørret i når de skal bages de sidste 10 min inden servering?:)