Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes (hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg)

hvidløgsflutes
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
498
SHARES
FacebookMessenger498PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hvidløgsflutes
  • Tips
  • Kommentarer

Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hævetid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 dl vand (varmt)
  • 1 dl kærnemælk
  • 35 g gær
  • 325 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
Hvidløgssmør laves af
  • 100 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (hakkes fint)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave hvidløgssmør. Bland smørret med finthakket persille og pressede hvidløgsfed, og ælt det godt sammen med hænderne.
  2. Læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir, rul sammen, og drej enderne ind, som du kender det fra en nytårsknallert. Læg på køl i mindst 45 minutter.
  3. Kom varmt vand i skålen til din røremaskine sammen med kærnemælk, så væsken når en temperatur på omkring 37 grader.
  4. Smuldr gæren i, og rør den ud.
  5. Ælt nu gradvist hvedemelet, og tilsæt også olivenolie og salt. Ælt først i syv minutter ved hæøj hastighed, og derefter syv minutter ved laveste hastighed.
  6. Mængden af mel til disse hvidløgsflutes plejer at passe ret præcist, men det er muligt du skal tilsætte en smule mere.
  7. Slå derefter dejen ud på bordet, og ælt den let sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel, hvilket ikke indgår i mængden i opskriften.
  8. Form to flutes (se evt. her hvordan bageren former sine flutes), som lægges på en bageplade med bagepapir. Rids brødene på langs, læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
  9. Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft. Efter 10 minutter pensles de med vand, og bages færdige i yderligere fem minutter.
  10. Når de færdigbagte flutes tages ud af ovnen, pensles de med vand igen. Skru ovnen ned på 170 grader varmluft.
  11. Del rullen med din hjemmelavede hvidløgssmør i to lige store stykker. Del hvert stykke i otte tynde skiver, og snit hvert flutes otte steder på skrå. Du skal skære cirka ¾ ned gennem brødene - men pas på du ikke skærer igennem!
  12. Pres nu et stykke hvidløgssmør ned i hvert snit, og stil dine hvidløgsflutes tilbage på pladen, og giv dem yderligere 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes er nok noget de fleste køber på frost, men det er faktisk utroligt nemt at lave dem selv.

Og så får du altså flutes med hvidløg, der virkelig smager godt.

Jeg har anvendt tre hvidløgsfed, men du kan jo bruge mere eller mindre hvidløg, afhænger af din glæde ved

Her er min opskrift på hvidløgsflutes, og den giver dig to styks. Se også min opskrift på almindelige flutes.

Tips

De færdigbagte hvidløgsflutes køles af på en rist, hvorefter de kan skæres ud i passende stykker.

Se også mine opskrifter på:

  • Hvidløgsboller - opskrift på boller med hvidløgssmør
  • Brød med rosmarin og hvidløg - perfekte til maden
  • Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe larsen skriver

    juli 19, 2025 at 11:48 am

    De ser lækker ud, men kan man bruge andet end kærnemælk ( glemte at købe
    det )

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 19, 2025 at 4:15 pm

      Hej Grethe
      Sagtens - brug eks. bare almindelig mælk.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Gitte Kaas Schmidt skriver

    maj 11, 2025 at 3:56 pm

    Hej
    Jeg kan ikke se svaret på Heidis spørgsmål vedr fryse ned ? Og så først putte smørret i når de skal bages de sidste 10 min inden servering?:)

    Svar
  3. Heidi Høj Wilkki skriver

    juli 09, 2022 at 8:29 am

    Jeg glæder mig til at bage dem
    Vil høre om jeg kan forbage dem... Og evt. Fryse dem ned... Og så tage dem op og bage dem de sidste 10 min. Med smør.
    Venlig hilsen Heidi

    Svar
  4. Louise R skriver

    juli 05, 2021 at 10:00 am

    En opskrifter jeg tit bruger og alle er vilde med dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 05, 2021 at 12:29 pm

      Mange tak, Louise - det er jeg meget glad for at høre 🙂
      Og fortsat god sommer til dig og dine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Tobisd skriver

    januar 05, 2018 at 11:23 am

    Hvor mange flutes bliver det til?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      januar 05, 2018 at 4:48 pm

      Hej Tobias

      Opskriften giver to hvidløgsflutes, men du kan sagtens gange opskriften op og lave flere, som så kan fryses ned.

      Godt nytår - de bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk.

      Svar
  6. Julie skriver

    juni 25, 2017 at 1:45 pm

    Hvor længe skal brødene bages inden smøren kommes i?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juni 25, 2017 at 8:47 pm

      Hej Julie
      Tak for det, og jeg har rettet opskriften til, da det kunne misforstås. Brødene skal i første omgang have 15 minutter, så kommes smørret i, hvorefter de bages færdige i 10 minutter ved lavere varme.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  7. Britt skriver

    juni 10, 2017 at 5:55 pm

    Du må ikke bruge varmt vand fra hanen. På grund af bakterier.

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juni 10, 2017 at 6:33 pm

      Hej Britt
      Forstår godt din pointe, men det gør ikke noget til bagværk, som jo varmes tilstrækkeligt op. Men det er ikke klogt at drikke lunkent vand.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required