Min opskrift på en nem og sund hvidkålssalat. Salat med hvidkål er mættende, og her i selskab med bla, tørrede tranebær og saltede mandler.
Hvidkålssalat er en nem og sund salat med hvidkål og andre lækre ingredienser.
Den er nem at lave, og så koster hvidkål jo heldigvis heller ikke det vilde.
Brug salaten som tilbehør/salat til de fleste slags kød og fjerkræ. Eller nyd den som et mættende vegetarmåltid.
Vil du lave den som en hovedret, kan du tilsætte kold kylling i tern. Det smager altså også godt.
Opskriften på hvidkålssalat er beregnet til fire personer.
Opskrift på hvidkålssalat
Hvidkålssalat med tranebær og saltede mandler
Ingredienser
- 0,5 hvidkål
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 50 g mandler - saltede
- 75 g tranebær - tørrede
- 1 potte persille
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
Fremgangsmåde
- Hvidkålen snittes helt fint. Her har jeg anvendt en mindre hvidkål, hvor en halv passer fint til fire personer, men har du en større kål, skal du nok bruge mindre end en halv. Så vurdér lige selv hvor meget kål der skal bruges.
- Kom kålen i en sigte og drys lidt sukker og salt over. Vend kålen forsigtigt rundt og lad den nu trække 25-30 minutter, hvor du gerne må vende den rundt et par gange undervejs.
- De saltede mandler hakkes fint eller mere groft, afhængig hvor meget knas du ønsker i den hvidkålssalat. Hak også persillen fint.
- Kom den snittede hvidkål i en stor skål, og tilsæt tørrede tranebær, hakkede mandler, persille, olivenolie og hvidvinseddike (eller anden lys eddike).
- Vend hvidkålssalaten rundt, og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige hvidkålssalat kan serveres straks.
Brug den lækre og sunde salat med hvidkål til eks. kylling og frikadeller.
Se også disse opskrifter med hvidkål:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Sander
Først efter et døgn i køleskab, hvor smagene har fået tid til at blande sig, og hvor hvidkålen har mistet noget af sin sprødhed, er denne salat (uden persillen), toppet med et "frisk" skud saltede mandler, rigtig lækker, synes jeg. Som frisklavet bryder jeg mig til gengæld ikke om den.