• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails

Hjemmelavet hvid gløgg med hvidvin

hvid gløgg opskrift
En lækker og hjemmelavet hvid gløgg, der laves med hvidvin i stedet for den traditionelle rødvin. Den hvide gløgg har den helt rigtige smag af jul, og kan smages til med rom eller calvados. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. december 2023 - Udgivet:  20. november 2018

Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en opskrift på hjemmelavet hvid gløgg, der laves med hvidvin, æblemost og julens krydderier. En lækker gløgg helt uden rødvin.
  2. Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg
  3. Hjemmelavet hvid gløgg med hvidvin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på hjemmelavet hvid gløgg, der laves med hvidvin, æblemost og julens krydderier. En lækker gløgg helt uden rødvin.

Hvid gløgg smager fantastisk godt, særligt når den er hjemmelavet, og den er altså ret nem at lave selv.

Denne gløgg er særlig god til dig, der enten ikke kan tåle rødvin, eller bare ikke bryder dig om rødvinen.

Gløgg-ekstrakten kan laves god tid i forvejen, og så kan du bruge den, når den skal nydes. Varm den op sammenmed en flaske hvidvin, men husk, at gløggen ikke må koge, så fordamper alkoholen.

Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg

hvid gløgg opskrift

Hjemmelavet hvid gløgg med hvidvin

Her får du en opskrift på hjemmelavet hvid gløgg, der laves med hvidvin, æblemost og julens krydderier. En lækker gløgg helt uden rødvin.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetDrikke
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 5 dl æblemost
  • 75 g sukker
  • 1 stk kanel
  • 2 stk kardemommefrø
  • 2 skiver ingefær
  • 2 stk nelliker
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk citron - økologisk
  • 0,5 stk appelsin - økologisk
  • tørrede tranebær
  • mandelsplitter
  • 1 fl hvidvin

Fremgangsmåde

  • Æblemost hældes i en lille gryde, og sukkeret kommes ved.
  • Tilsæt kanel, kardemomme og et par skiver ingefær.
  • Kom også nelliker og stjerneanis i, og riv forsigtigt lidt citronskal i (ikke det hvide, da det er bittert). Nu lugter den hvide gløgg allerede af jul.
  • Kog din gløggekstrakt op og tag gryden fra blusset. Lad det stå og trække i en time, så smagen fra krydderierne trækker ud i ekstrakten.
  • Sigt ekstrakten og hæld den i en skoldet flaske med patentprop, hvorefter den stilles på køl, til den skal bruges.
  • Ved brug: En flaske hvidvin varmes op, og ekstrakten kommes i. Vær opmærksom på, at gløgg aldrig må koge.
  • Kom tørrede tranebær i sammen med mandelsplitter i den mængde, du synes, er passende. Der findes ingen regler for den slags.
  • Servér straks hjemmelavet hvid gløgg sammen med brunkager eller andre julekager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
131
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.04
g
0
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
4
mg
0
%
Kalium
 
114
mg
3
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
31
g
34
%
Protein
 
0.4
g
1
%
Vitamin A
 
42
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan i øvrigt også smage hvid gløgg til med hvid rom og calvados, der er en æblesnaps.

Opskriften giver en gløggekstrakt, der passer til en flaske hvidvin.

Men du behøver selvfølgelig ikke lave den store portion, du kan også sagtens dele den op i mindre portioner, og blot lave et glas eller to ad gangen.

Se også disse gode juleopskrifter:

Bagerens bedste brunkager

Julens bedste pebernødder

Traditionel gløgg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    december 09, 2023 at 1:56 pm

    Dejlig med en anderledes gløgg. Synes gløgg med rødvin bliver lidt sukker-klistret. Den revne citron/appelsin er lækkert. Jeg mangler en rigtig god børnegløgg. Gerne med solbærsaft eller måske æblesaft.

    Svar
  2. Louise

    november 28, 2020 at 6:49 pm

    Hej ! Der står ikke hvad man skal gøre med appelsinen? Kan du forklare ?

    Tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required