• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hvedesur

Hvedesur

hvedesur
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. november 2023 - Udgivet:  17. december 2018

Indhold

  1. Hvedesur er en tørret surdej, som du kan bruge til lyse brødtyper. Hvedesur blandes direkte i hvedemel eller røres ud i vand. Meget nem at anvende.
  2. Anvendelse
  3. Dosering
  4. Indhold
  5. Opbevaring og holdbarhed

Hvedesur er en tørret surdej, som du kan bruge til lyse brødtyper. Hvedesur blandes direkte i hvedemel eller røres ud i vand. Meget nem at anvende.

Hvedesur er genialt når du skal bage, men ikke orker at bøvle rundt med en rigtig surdej.

Hvedesuren er en tørret surdej, som er meget nem at anvende og arbejde med, og hvis du køber en god bøtte af den, så har du altid surdejen lige ved hånden.

Anvendelse

Hvedesur er fremragende at anvende i de lyse brødtyper, herunder selvfølgelig især franskbrød, flutes og den slags.

Men jeg bruger også hvedesuren i pizza og rundstykker. Den giver altså brødet en god smag af surdej, men uden bøvlet med surdejen.

Samtidig er det med at forlænge holdbarheden på dit brød.

Dosering

Doseringen kan variere afhængig af hvilket brød du bager.

Men normalt vil jeg sige cirka 40 gram pr. kilo hvedemel.

Det betyder, at du til en dej med et halvt kilo mel skal bruge cirka 20 gram hvedesur.

Der kan anvendes lidt mindre eller mere af hvedesuren.

Indhold

Hvedesuren er blandt andet lavet af durum hvedemel, nogle mælkesyrebakterier og enzymer.

Og fungerer altså som en almindelig surdej.

Opbevaring og holdbarhed

Hvedesur skal opbevares tørt og køligt, men ikke nødvendigvis i et køleskab.

Dog ikke sammen med andre fødevarer, der afgiver lugt.

Efter åbning kan hvedesuren holde i op til et år.

Her kan du også læse mere om bageenzymer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mads Sørensen

    juni 09, 2024 at 1:10 pm

    Jeg har et spørgsmål vedrørende hvedesur. Da det er tørret surdej vil jeg høre om det er muligt at anvende levende surdej i stedet? Hvis det er muligt, hvor stor mængde i forhold til det tørrede?

    På forhånd tak!
    MVH
    Mads

    Svar
  2. Doris Byriel

    august 19, 2023 at 8:22 pm

    Kan man bruge sit eget tør surdej som hvedesur?

    Svar
  3. Freddy graff

    januar 20, 2023 at 6:49 pm

    Tak for gode opskrifter , både til mad og bagværk, har bare ikke gode oplevelser med varm luft.

    Svar
  4. Annette

    december 29, 2022 at 6:13 pm

    Jeg har en surdej på køl, hvor meget skal der bruges i stedet for hvedesur?

    Svar
    • John

      januar 26, 2023 at 9:30 pm

      Anvendelsesmængde af hvedesur er 1 – 5 %

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her