Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Hvedesur

Hvedesur

hvedesur
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMS

Hvedesur er en tørret surdej, som du kan bruge til lyse brødtyper. Hvedesur blandes direkte i hvedemel eller røres ud i vand. Meget nem at anvende.

Hvedesur er genialt når du skal bage, men ikke orker at bøvle rundt med en rigtig surdej.

Hvedesuren er en tørret surdej, som er meget nem at anvende og arbejde med, og hvis du køber en god bøtte af den, så har du altid surdejen lige ved hånden.

Anvendelse

Hvedesur er fremragende at anvende i de lyse brødtyper, herunder selvfølgelig især franskbrød, flutes og den slags.

Men jeg bruger også hvedesuren i pizza og rundstykker. Den giver altså brødet en god smag af surdej, men uden bøvlet med surdejen.

Samtidig er det med at forlænge holdbarheden på dit brød.

Dosering

Doseringen kan variere afhængig af hvilket brød du bager.

Men normalt vil jeg sige cirka 40 gram pr. kilo hvedemel.

Det betyder, at du til en dej med et halvt kilo mel skal bruge cirka 20 gram hvedesur.

Der kan anvendes lidt mindre eller mere af hvedesuren.

Indhold

Hvedesuren er blandt andet lavet af durum hvedemel, nogle mælkesyrebakterier og enzymer.

Og fungerer altså som en almindelig surdej.

Opbevaring og holdbarhed

Hvedesur skal opbevares tørt og køligt, men ikke nødvendigvis i et køleskab.

Dog ikke sammen med andre fødevarer, der afgiver lugt.

Efter åbning kan hvedesuren holde i op til et år.

Her kan du også læse mere om bageenzymer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mads Sørensen skriver

    juni 09, 2024 at 1:10 pm

    Jeg har et spørgsmål vedrørende hvedesur. Da det er tørret surdej vil jeg høre om det er muligt at anvende levende surdej i stedet? Hvis det er muligt, hvor stor mængde i forhold til det tørrede?

    På forhånd tak!
    MVH
    Mads

    Svar
  2. Doris Byriel skriver

    august 19, 2023 at 8:22 pm

    Kan man bruge sit eget tør surdej som hvedesur?

    Svar
  3. Freddy graff skriver

    januar 20, 2023 at 6:49 pm

    Tak for gode opskrifter , både til mad og bagværk, har bare ikke gode oplevelser med varm luft.

    Svar
  4. Annette skriver

    december 29, 2022 at 6:13 pm

    Jeg har en surdej på køl, hvor meget skal der bruges i stedet for hvedesur?

    Svar
    • John skriver

      januar 26, 2023 at 9:30 pm

      Anvendelsesmængde af hvedesur er 1 – 5 %

      Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.