• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.

Billede med hurtige boller
Her er billedet med de færdigbagte og hurtige boller, der er gode til morgenbordet. Bollerne er nemme at bage, og dejen indeholder blandt andet havregryn og fuldkorns hvedemel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. november 2024 - Udgivet:  13. september 2020

Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.
  2. Boller i kold ovn
  3. Opskrift på hurtige boller
  4. Nemme hurtige boller
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.7 fra 257 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.

Her er opskriften på hurtige boller til morgenbordet, og det er virkelig nem opskrift.

Her behøver du ikke vente på at bollerne hæver, for det behøver de nemlig ikke.

Boller i kold ovn

I stedet kan du sætte bollerne direkte i en kold ovn, og 20 minutter senere er bollerne klar, og du kan servere nybagt morgenbrød uden bøvl.

Samtidig er dejen meget nem at arbejde med, så det er let at forme bollerne.

De hurtige boller pensles med mælk og drysses med havregryn. Desuden indeholder bollerne både fuldkorn og havregryn, så de mætter også godt.

Opskriften giver 12 stk., og du kan roligt gemme den, for du bliver glad for disse morgenbrød.

Se også disse opskrifter:

Fødselsdagsboller

Bløde boller

Gulerodsboller

Opskrift på hurtige boller

Billede med hurtige boller

Nemme hurtige boller

Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.
Bedømmelse
4.7 fra 257 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 2 tsk sukker
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør - meget blødt
  • 1 tsk bageenzymer - kan udelades

Pynt

  • Lidt sødmælk
  • havregryn

Fremgangsmåde

  • Sødmælken lunes til lillefingervarmt, hvilket vil sige omkring 35 grader. Hældes i skålen til din røremaskine, hvor sukker og gær kommes ved. Rør det ud med dejkrogen.
  • Imens vejer du hvedemel af i anden skål sammen med havregryn, fuldkorns hvedemel og salt. Bland det sammen, og ælt det derefter ind i dejen ved middel hastighed.
  • Meget blødt smør tilsættes, og her kan du eventuelt blødgøre smørret i mikroovnen, men det skal ikke smelte. Røres i dejen, som nu æltes i yderligere cirka fem minutter. Du kan også tilsætte lidt bageenzym, som kan købes i specialbutikker, men du får også fine boller uden.
  • Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom eventuelt lidt mel på bordet, men dejen er altså nem at arbejde med.
  • Tril til 12 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl dem med lidt sødmælk og drys med havregryn. Tryk gerne havregrynene ganske let ned i dejen.
  • Stil bagepladen med de hurtige boller direkte i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 °C varmluft. Sæt pladen nederst i ovnen.
  • Bag bollerne i cirka 20 minutter, men den nøjagtige bagetid afhænger af hvor hurtigt og hårdt din ovn varmer. De 20 minutter plejer dog at passe meget godt, og bollerne er færdige når de har farve som på billedet. Du kan klikke her og indstille et nemt minutur med bagetid.
    Billede med nemme og hurtige boller

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
194
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
12
mg
4
%
Natrium
 
72
mg
3
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
149
IU
3
%
Vitamin C
 
0.004
mg
0
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De hurtige boller tages ud af ovnen, og nu lader du dem køle lidt af på en rist i 5-10 minutter.

Derefter er de klar til morgenbordet, og bollerne er bedst når de er nybagte. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. bo nielsen

    marts 01, 2025 at 2:14 pm

    Hej Holger hvor varm skal ovne være, der er et ikon for pin. Så jeg kan ikke se temperaturen men jeg gætter på 225˚
    Hilsen Bo.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required