Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Honningskinke - skinke glaseret med honning

Honningskinke - skinke glaseret med honning

billede med honningskinke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS

Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honning.

Se hvordan du nemt tilbereder en lækker honningskinke i ovn.

Skinken glaseres med honning, og den er meget nem at lave. Perfekt som gæstemad.

Opskriften er beregnet til ca. 6-8 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Glaseret hamburgerryg
  • Kogetid på perfekt og mør hamburgerryg
  • Kogt skinke

Opskrift på honningskinke

Honningskinke

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 55 minutter min
Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honning.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg skinke (letsaltet)
Honningglasering
  • 4 spsk honning
  • 1 spsk sennep

Fremgangsmåde

  1. Hvis der er net omkring skinken skal denne fjernes først. Pak så skinken ind i sølvpapir, og skinken skal pakkes helt tæt - og helst i to lag sølvpapir.
  2. Kom lidt vand i et ildfast fad, og læg skinken ned i fadet.
  3. Sæt fadet med skinken ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme, og her skal den stege indtil den når en kernetemperatur på 65 grader. Her skal du bruge et stegetermometer.
  4. Du skal regne med en stegetid i ovnen på cirka 45 minutter pr. kilo skinke, så en skinke på 2 kilo skal have omkring halvanden time. Men brug stegetermometer!
  5. Når skinken er klar, tager du den ud af ovnen, og lader den hvile 20 minutter i sølvpapiret. Skru samtidig ovnen op på 200 grader.
  6. Rør honning og sennep sammen til honningmarinaden, og pak skinken ud. Fjern eventuelt fedtlaget, og rids skinken i ruder på skrå.
  7. Smør så honningmarinaden på, og nu glaserer du så din honningskinke ved 200 grader i cirka 10 minutter. Skinken er færdig når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke får for meget, så honningskinken bliver for mørk.

Næringsindhold

Kalorier854kcalKulhydrater12gProtein72gFedt56gMættet fedt20gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt26gKolesterol207mgNatrium3985mgKalium964mgKostfibre0.1gSukker12gVitamin A2IUVitamin C0.1mgCalcium26mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad skinken hvile utildækket i mindst 10 minutter inden udskæring.

Har du skinke i overskud, kan du skære den i helt tynde skiver og bruge den i madpakken. Eller skær i tern og anvend til biksemad.

Tilbehør kan være flødekartofler og broccolisalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 30, 2025 at 9:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften på honningskinke - hvad synes du om den?

    Svar
  2. Anne-Mette skriver

    maj 25, 2023 at 12:22 pm

    Hvilken honning bruger du? Og kan man godt bruge akaciehonning?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required