Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honning.
Se hvordan du nemt tilbereder en lækker honningskinke i ovn.
Skinken glaseres med honning, og den er meget nem at lave. Perfekt som gæstemad.
Opskriften er beregnet til ca. 6-8 personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på honningskinke
Honningskinke
Ingredienser
- 2 kg skinke - letsaltet
Honningglasering
- 4 spsk honning
- 1 spsk sennep
Fremgangsmåde
- Hvis der er net omkring skinken skal denne fjernes først. Pak så skinken ind i sølvpapir, og skinken skal pakkes helt tæt - og helst i to lag sølvpapir.
- Kom lidt vand i et ildfast fad, og læg skinken ned i fadet.
- Sæt fadet med skinken ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme, og her skal den stege indtil den når en kernetemperatur på 65 grader. Her skal du bruge et stegetermometer.
- Du skal regne med en stegetid i ovnen på cirka 45 minutter pr. kilo skinke, så en skinke på 2 kilo skal have omkring halvanden time. Men brug stegetermometer!
- Når skinken er klar, tager du den ud af ovnen, og lader den hvile 20 minutter i sølvpapiret. Skru samtidig ovnen op på 200 grader.
- Rør honning og sennep sammen til honningmarinaden, og pak skinken ud. Fjern eventuelt fedtlaget, og rids skinken i ruder på skrå.
- Smør så honningmarinaden på, og nu glaserer du så din honningskinke ved 200 grader i cirka 10 minutter. Skinken er færdig når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke får for meget, så honningskinken bliver for mørk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad skinken hvile utildækket i mindst 10 minutter inden udskæring.
Har du skinke i overskud, kan du skære den i helt tynde skiver og bruge den i madpakken. Eller skær i tern og anvend til biksemad.
Tilbehør kan være flødekartofler og broccolisalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på honningskinke - hvad synes du om den?
Anne-Mette
Hvilken honning bruger du? Og kan man godt bruge akaciehonning?