• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Honningskinke - skinke glaseret med honning

Honningskinke - skinke glaseret med honning

billede med honningskinke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. november 2018 - Udgivet: 6. juli 2016

Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honning.

Se hvordan du nemt tilbereder en lækker honningskinke i ovn.

Skinken glaseres med honning, og den er meget nem at lave. Perfekt som gæstemad.

Opskriften er beregnet til ca. 6-8 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Glaseret hamburgerryg
  • Kogetid på perfekt og mør hamburgerryg
  • Kogt skinke

Opskrift på honningskinke

billede med honningskinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningskinke

5 fra 1 stemme
Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honning.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 854
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg skinke - letsaltet
Honningglasering
  • 4 spsk honning
  • 1 spsk sennep

Fremgangsmåde
 

  1. Hvis der er net omkring skinken skal denne fjernes først. Pak så skinken ind i sølvpapir, og skinken skal pakkes helt tæt - og helst i to lag sølvpapir.
  2. Kom lidt vand i et ildfast fad, og læg skinken ned i fadet.
  3. Sæt fadet med skinken ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme, og her skal den stege indtil den når en kernetemperatur på 65 grader. Her skal du bruge et stegetermometer.
  4. Du skal regne med en stegetid i ovnen på cirka 45 minutter pr. kilo skinke, så en skinke på 2 kilo skal have omkring halvanden time. Men brug stegetermometer!
  5. Når skinken er klar, tager du den ud af ovnen, og lader den hvile 20 minutter i sølvpapiret. Skru samtidig ovnen op på 200 grader.
  6. Rør honning og sennep sammen til honningmarinaden, og pak skinken ud. Fjern eventuelt fedtlaget, og rids skinken i ruder på skrå.
  7. Smør så honningmarinaden på, og nu glaserer du så din honningskinke ved 200 grader i cirka 10 minutter. Skinken er færdig når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke får for meget, så honningskinken bliver for mørk.

Næringsindhold

Kalorier: 854kcalKulhydrater: 12gProtein: 72gFedt: 56gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 26gKolesterol: 207mgNatrium: 3985mgKalium: 964mgKostfibre: 0.1gSukker: 12gVitamin A: 2IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 26mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad skinken hvile utildækket i mindst 10 minutter inden udskæring.

Har du skinke i overskud, kan du skære den i helt tynde skiver og bruge den i madpakken. Eller skær i tern og anvend til biksemad.

Tilbehør kan være flødekartofler og broccolisalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 30, 2025 at 9:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften på honningskinke - hvad synes du om den?

    Svar
  2. Anne-Mette

    maj 25, 2023 at 12:22 pm

    Hvilken honning bruger du? Og kan man godt bruge akaciehonning?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required