Honningskinke er en fremragende måde at tilberede skinke på. Med denne metode får du en både saftig og smagfuld glaseret skinke med honing.
Til honningskinke til 6 personer skal du bruge:
Ca. 2 kilo letsaltet skinke
Til honningglasering bruger du
4 spiseskefulde honning
1 spiseskefuld sennep
Sådan laver du honningskinke - glaseret skinke med honning:
Hvis der er net omkring skinken skal denne fjernes først.
Pas så skinken ind i sølvpapir, og skinken skal pakkes helt tæt - og helst i to lag sølvpapir.
Kom lidt vand i et ildfast fad, og læg skinken ned i fadet.
Sæt fad med skinken ind i en forvarmet ovn ved 160 grader, og her skal den stege indtil den når en kernetemperatur på 65 grader. Her skal du bruge et stegetermometer.
Du skal regne med en stegetid i ovnen på cirka 45 minutter pr. kilo skinke, så en skinke på 2 kilo skal have omkring halvanden time. Men brug stegetermometer!
Når skinken er klar, tager du den ud af ovnen, og lader den hvile 20 minutter i sølvpapiret. Skru samtidig ovnen op på 200 grader.
Rør honning og sennep sammen til honningmarinaden, og pak skinken ud. Fjern eventuelt fedtlaget, og rids skinken i ruder på skrå.
Smør så honningmarinaden på, og nu glaserer du så din honningskinke ved 200 grader i cirka 10 minutter. Skinken er færdig når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke får for meget, så honningskinken bliver for mørk.
Lad skinken hvile utildækket i mindst 10 minutter inden udskæring.
Har du skinke i overskud, kan du skære den i helt tynde skiver og bruge den i madpakken.
Anne-Mette
Hvilken honning bruger du? Og kan man godt bruge akaciehonning?