En skøn opskrift på lækre, honningmarinerede kyllingelår, der laves i et fad med grøntsager. Nem og billig aftensmad til hele familien.
Honningmarinerede kyllingelår er både billig og lækker aftensmad, som hele familien vil elske.
Samtidig er det en nem ret, fordi det hele laves i et fad.
Her kommes nemlig grøntsager i bunden, og oven på dem lægges de honningmarinerede kyllingelår.
Jeg plejer at beregne ca. tre kyllingelår pr. person, men lav det antal du synes. Kyllingelår er jo også gode i madpakken dagen efter.
Opskrift på honningmarinerede kyllingelår
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
Ingredienser
- 12 kyllingelår - underlår
Marinade
- 40 g olivenolie
- 40 g akaciehonning
- 10 g sennep
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk oregano
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 300 g kartofler - små, delt i kvarte
- 300 g gulerødder - skæret i mundrette stykker
- 1 potte timian - finthakket
- 200 g tomater - små, halverede
- 100 g grønne bønner - skal have et opkog
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til honningmarinaden røres sammen til en blank masse.
- Pensl kyllingelårene med honningmarinaden og krydr også med lidt salt og peber. Lægges i et fad og stilles på køl i to timer. Gem resten af honningmarinaden.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Fordel kartofler og gulerødder i et ildfast fad med plads til de 12 kyllingelår. Fordel også frisk timian og krydr med lidt salt og peber.
- Læg kyllingelårene ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Stil fadet i ovnen og de honningmarinerede kyllingelår skal nu først have 20 minutter.
- Derefter vendes kyllingelårene om, og de pensles med resten af marinaden. Stik også de halve tomater ned i fadet, og giv nu kyllingelårene yderligere ca. 25 minutter mere.
- Giv bønnerne et opkog i saltet vand, hæld vandet fra og fem minutter før kyllingelårene er færdigstegt, fordeles bønnerne i fadet. Steges med de sidste fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De honningmarinerede kyllingelår serveres direkte i fadet sammen med de møre grøntsager.
Du kan servere en lækker spidskålssalat med æble til.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bjarke Bengtsson
Super lækker
Marit johanne Overby
Jeg brugte kyllingefilet i stedet for lår, dejlig velsmagende nem ret 😋
Heidi
Yderst velsmagende og lækker ret😋
Lis Villumsen
Honningmarinerede kyllingelår med grønsager i ovn . Grønsager bliver ikke møre . 20 + 25 min er ikke nok,.?
Grete
Jeg har prøvet dem, og der var lårene fine?