Her er opskriften på en super dejlig honningkage med smørcreme. Honningkagen bages selvfølgelig med velduftende krydderier.
Opskriften giver 1 honningkage.
Ingredienser til honningkage
75 gram smør
150 gram honning
50 gram brun farin
1 æg
2 teskefulde revet citronskal (økologisk)
1 teskefuld ingefær
1 knivspids stødte nelliker
1 teskefuld natron
1 teskefuld kardemomme
1,5 deciliter kærnemælk
Cirka 300 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom smør, honning og brun farin op i en tykbundet gryde, og smelt det forsigtigt ved lav varme. Rør det godt igennem, og rør også ægget ud i det.
- I en skål blander du hvedemel med ingefær, nelliker, kardemomme og lidt revet citronskal.
- Rør nu gradvist melblandingen ind i honningkagedejen sammen med kærnemælken.
- Smør et ildfast fad eller beklæd den med bagepapir, og hæld dejen i.
- Bag honningkagen midt i ovnen ved 150 grader varmluft - den skal cirka have en times tid.
- Tag honningkagen ud af ovnen, og lad den køle helt af. Eventuelt til dagen efter.
Sådan laver du smørcreme
Lav en portion smørcreme af:
75 gram meget blødt smør
50 gram flormelis
1 teskefuld vaniljesukker
1 pasteuriseret æggeblomme
Rør først smørret grundigt sammen med flormelis, og rør derefter vaniljesukker og æggeblomme ind i smørcremen.
Smør enten smørcremen ovenpå honningkagen, eller flæk kagen, og læg et lag smørcremen imellem, og pynt honningkagen med glasur.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: