Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta

Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta

hollandsk biksemad
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. maj 2024 - Udgivet: 16. april 2021

Hollandsk biksemad er en nem ret med bla. hakket oksekød, hvidkål, gulerødder og spaghetti. En god familieret til både børn og voksne.

Hollandsk biksemad lyder måske som en lidt finurlig ret, og det er det sådan set også.

Men retten smager altså fantastisk godt, og så er den nem at lave.

Hvorfor det en hollandsk biksemad står hen i det uvisse, så skriv gerne en kommentar, hvis du ved hvorfor retten hedder sådan.

Forholdene mellem de forskellige ingredienser kan tilpasses som du har lyst til.

De mål jeg har opgivet her er på ingen måde faste, fordi jeg tager bare sådan hvad jeg har lyst til, det opfordrer jeg også dig til.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad. Se også min populære opskrift på traditionel dansk biksemad med spejlæg.

Opskrift på hollandsk biksemad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta

5 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2-3 løg - alt efter størrelse, hakket
  • 4 gulerødder - i små tern
  • 500 g hvidkål - i tern
  • 4-5 kartofler - alt efter størrelse, skæres i tern
  • 1 pakke bacon - i skiver, skåret i tern
  • 2 tsk karry
  • 5-6 dl vand
  • 250 g spaghetti - brækket i mindre stykker
  • 1 oksebouillontern - eller flydende koncentreret bouillon
  • olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olie op i en gryde og svits bacon til det begynder at brune, tilsæt så løg. Lad det sautere med, til de netop begynder at blive gyldne i kanterne.
  2. Kom det hakkede kød i gryden, krydr med salt og friskkværnet peber og steg, til det begynder at blive grynet.
  3. Tilsæt kartofler i tern og rør godt rundt, lad dem stege med i et par minutters tid.
  4. Tilsæt så hvidkål, gulerødder, salt, friskkværnet peber og karry. Rør godt rundt og lad det hele stege i 2-3 minutter under omrøring.
  5. Hæld vand ved, start med 5 dl og bouillon, skru ned, læg låg på og lad din ret med hollandsk biksemad simre i ca. 15 minutter.
  6. Kom spaghetti i, rør godt rundt, så det bliver fordelt og kog i endnu ca. 8-10 minutter.
  7. Rør i det af og til undervejs, så al spaghetti kommer i kontakt med væsken, måske der skal tilsættes lidt mere vand, men der skal ikke være alt for meget væske.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Hollandsk biksemad kan serveres med et godt stykke flute til, og her kan du eks. prøve mine hjemmebagte mine grovflutes.

Se også disse opskrifter:

Biksemad i airfryer med eller uden æg

Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

Pølsemix i ovn - opskrift med pølser, kartofler og løg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steven van der Weij skriver

    august 31, 2025 at 5:36 pm

    Ikke hollandsk på nogen måde. Har aldrig fået den, og jeg er hollænder...
    Men burde måske prøve den en dag.

    Svar
  2. Jytte skriver

    februar 12, 2023 at 4:55 pm

    Fortsættelse til tidl. mail.
    Det var i Øst Himmerland 😘

    Svar
  3. Jytte skriver

    februar 12, 2023 at 3:15 pm

    Fik den i skolekøkkenet tilbage i 70'erne, dog uden bacon og spagetti. Spiser den stadig med glæde. Skal prøves med bacon 😋

    Svar
  4. Jolanda skriver

    januar 01, 2023 at 3:09 pm

    Jeg har de første 20 år af mit liv boet i Holland, men har aldrig fået, set eller hørt om retten. Selv om nogen slægtninge til min mor havde en restaurant.

    Svar
  5. Leila skriver

    april 18, 2021 at 9:39 pm

    Jeg har kendt den opskrift i snart 50 år, har dog ikke bacon i, men har ris i samt paprika.

    Svar
  6. Annette skriver

    april 18, 2021 at 8:51 am

    Rigtig lækkert. Lavede det første gang for over 40 år siden. Vi bruger så ikke bacon eller kartofler i. Datteren har også taget opskriften til sig😊

    Svar
  7. Line skriver

    april 18, 2021 at 8:51 am

    Ej det minder mig om min tid som medhjælper i vuggestuen. Mums det var godt.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required