• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hofgryde med svinekød og grønne bønner - nem og lækker

Hofgryde med svinekød og grønne bønner - nem og lækker

billede med hofgryde
Hofgryde er en klassisk gryderet med blandt andet svinekød og grønne bønner, og den er nem at lave. Kan serveres med ris eller kartoffelmos. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  23. april 2023

Del gerne:
168
SHARES
FacebookMessenger168PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
  2. Opskrift på hofgryde
  3. Hofgryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.

Hofgryde er en populær gryderet, som du laver med svinekød, champignon og grønne bønner.

Det er ret fra mormors gamle køkken, og den er super nem at lave. Her har jeg opdateret den en smule med lidt bouillon og engelsk sauce, der giver den lidt mere smag.

Jeg plejer at bruge ribbensteg eller stegeflæsk, som skæres ud i mindre tern, men andre udskæringer kan også anvendes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kong Fiddes livret

Bøf Stroganoff

Mørbradgryde

Bønneragout

Opskrift på hofgryde

billede med hofgryde

Hofgryde

Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
Bedømmelse
4.4 fra 11 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g svinekød - i tern, her anvendt ribbensteg
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 250 g champignon - rengjorte, i skiver
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 decilieter vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 g grønne bønner - evt. halveret
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris - koges som anvist

Fremgangsmåde

  • Skær ribbenstegen i skiver, og fjern svær og evt. stykker af brusk. Skær derefter ud i passende tern/stykker. Du kan også bruge købte skiver af stegeflæsk, der skæres ud i passende stykker. Eller andre stykker svinekød i tern.
  • Brun kødet grundigt i en meget varm pande med en spiseskefuld smør, og kødet skal have noget stegeskorpe.
  • Kom kødet over i en gryde.
  • Steg så de skivede champignon på den varme pande, og kom dem op til kødet i gryden. Du kan anvende brune eller hvide champignon. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over.
  • Tilsæt 3 deciliter vand sammen med en bouillonterning, lidt engelsk sauce, timian og paprika. Kværn også lidt peber i. Rør rundt.
  • Læg låg på og lad din hofgryde simre i ca. 45 minutter.
  • Bruger du frosne bønner, kan de tages op i god tid, og evt. halveres. Det er dog ikke nødvendigt.
  • Kog ris som anvist på pakken, så de er klar samtidig med gryderetten.
  • Efter de 45 minutter tilsættes hakkede tomater sammen med de grønne bønner og fløde, og hofgryden koges igennem i et par minutter. Smages til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
860
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
1135
mg
49
%
Kalium
 
1029
mg
29
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
1081
IU
22
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den lækre hofgryde serveres straks sammen med de kogte ris. Du kan også servere en lækker kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita Marker

    januar 30, 2025 at 10:17 pm

    Super lækkert - det skal vi have igen😋

    Svar
  2. Jolanda

    januar 23, 2025 at 1:37 pm

    Det er også godt med nakkekoteletter skåret i tern.
    Dejlig ret.
    Jolanda

    Svar
  3. Mette

    januar 11, 2023 at 5:18 pm

    Hvornår skal fløden i???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 11, 2023 at 5:55 pm

      Hej Mette
      Ups - den var smuttet. Fløden kommes i til sidst sammen med bla. de grønne bønner.
      God fornøjelse - og tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Keld

    oktober 30, 2022 at 2:45 pm

    Bliver du aldrig træt af paprika, tomat og fløde???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2022 at 8:08 pm

      Hej Keld
      Nej.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required