Her er min opskrift på en nem og hjemmelavet hønsebouillon. Den hjemmelavede bouillon koges på høne eller kylling og smager fremragende.
Hjemmelavet hønsebouillon er utrolig nem at lave, og så smager den altså bare godt.
Her får du en lækker bouillon, som du kan bruge til din gryderetter, supper, sovse og meget andet.
Bouillonen koges på en hel kylling eller høne, sammen med grøntsager og vand.
Der kan også anvendes andre grøntsager, herunder eks. persillerod, og du kan også tilsætte lidt æbleeddike.
Opskrift på hønsebouillon
Hønsebouillon - opskrift på hjemmelavet bouillon
Ingredienser
- 1 kylling - eller høne (kylling er typisk nemmest at få fat i)
- 2 l vand
- 1 løg - hakket groft
- 2 porrer - skæret i tynde skiver
- 1 stor gulerødder - i tern
- 1 skive knoldselleri - i tern
- 4 kviste timian
- 1 blad laurbær
- 25 peberkorn
- 1 tsk Herbamare - kan udelades
- salt
Fremgangsmåde
- Kyllingen rengøres og lægges i en suppegryde med god plads.
- Hæld vand ved så det næsten dækker kyllingen.
- Kog op og skum evt. af.
- Grøntsagerne skæres ud som anført og kommes i gryden til kyllingen.
- Tilsæt også timian, laurbær, Herbamare og sorte peberkorn sammen med en teskefuld salt. Ikke mere salt nu - du smager din hønsebouillon til når den er færdigkogt!
- Læg låg på og skru ned for varmen, og nu skal din hønsebouillon koge ca. 1 time og 15 minutter.
- Tag så den kogte kylling op - og den er meget mør. Få det hele med. Læg kyllingen på et skærebræt.
- Kog så hønsebouillonen yderligere ind for mere smag.
- Smag den til med salt.
- Sigt bouillonen og nu er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige bouillon kan koges yderligere ind til ønsket konsistens. Pas på med saltet inden, da en reduceret bouillon også bliver mere saltholdig.
Skal du ikke bruge bouillonen inden for et par dage, kan du med fordel fryse den ned i passende portioner. Eventuelt som isterninger.
Så har du altid en hjemmelavet hønsebouillon klar.
Mere om hønsebouillon
Her har jeg kogt en hønsebouillon på en hel kylling, men du kan også blot anvende et kyllingeskrog fra en tidligere kogt kylling.
Du kan evt. fryse dine kyllingeskrog ned, og så bruge et par stykker eller tre til at koge en god bouillon.
Følg bare opskriften her på siden.
Den kogte kylling fra den kogte bouillon her skal selvfølgelig ikke gå til spilde.
Pil kødet fra skroget, og anvend det til høns i asparges og tarteletter.
Herefter kan du i øvrigt også komme skroget tilbage i gryden, og så koge bouillonen yderligere ind, inden den sigtes.
Jeg plejer blot at sigte min hønsebouillon, men du kan også lade den passere gennem et rent viskestykke, for at lave en endnu renere bouillon. Jeg synes bare ikke det er nødvendigt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: