Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Supper › Hønsebouillon - opskrift på hjemmelavet bouillon

Hønsebouillon - opskrift på hjemmelavet bouillon

billederesultat for hjemmelavet hønsebouillon
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 7. oktober 2020

Her er min opskrift på en nem og hjemmelavet hønsebouillon. Den hjemmelavede bouillon koges på høne eller kylling og smager fremragende.

Hjemmelavet hønsebouillon er utrolig nem at lave, og så smager den altså bare godt.

Her får du en lækker bouillon, som du kan bruge til din gryderetter, supper, sovse og meget andet.

Bouillonen koges på en hel kylling eller høne, sammen med grøntsager og vand.

Der kan også anvendes andre grøntsager, herunder eks. persillerod, og du kan også tilsætte lidt æbleeddike.

Opskrift på hønsebouillon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hønsebouillon - opskrift på hjemmelavet bouillon

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - eller høne (kylling er typisk nemmest at få fat i)
  • 2 l vand
  • 1 løg - hakket groft
  • 2 porrer - skæret i tynde skiver
  • 1 stor gulerødder - i tern
  • 1 skive knoldselleri - i tern
  • 4 kviste timian
  • 1 blad laurbær
  • 25 peberkorn
  • 1 tsk Herbamare - kan udelades
  • salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingen rengøres og lægges i en suppegryde med god plads.
  2. Hæld vand ved så det næsten dækker kyllingen.
  3. Kog op og skum evt. af.
  4. Grøntsagerne skæres ud som anført og kommes i gryden til kyllingen.
  5. Tilsæt også timian, laurbær, Herbamare og sorte peberkorn sammen med en teskefuld salt. Ikke mere salt nu - du smager din hønsebouillon til når den er færdigkogt!
  6. Læg låg på og skru ned for varmen, og nu skal din hønsebouillon koge ca. 1 time og 15 minutter.
  7. Tag så den kogte kylling op - og den er meget mør. Få det hele med. Læg kyllingen på et skærebræt.
  8. Kog så hønsebouillonen yderligere ind for mere smag.
  9. Smag den til med salt.
  10. Sigt bouillonen og nu er den klar til brug.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige bouillon kan koges yderligere ind til ønsket konsistens. Pas på med saltet inden, da en reduceret bouillon også bliver mere saltholdig.

Skal du ikke bruge bouillonen inden for et par dage, kan du med fordel fryse den ned i passende portioner. Eventuelt som isterninger.

Så har du altid en hjemmelavet hønsebouillon klar.

Mere om hønsebouillon

Her har jeg kogt en hønsebouillon på en hel kylling, men du kan også blot anvende et kyllingeskrog fra en tidligere kogt kylling.

Du kan evt. fryse dine kyllingeskrog ned, og så bruge et par stykker eller tre til at koge en god bouillon.

Følg bare opskriften her på siden.

Den kogte kylling fra den kogte bouillon her skal selvfølgelig ikke gå til spilde.

Pil kødet fra skroget, og anvend det til høns i asparges og tarteletter.

Herefter kan du i øvrigt også komme skroget tilbage i gryden, og så koge bouillonen yderligere ind, inden den sigtes.

Jeg plejer blot at sigte min hønsebouillon, men du kan også lade den passere gennem et rent viskestykke, for at lave en endnu renere bouillon. Jeg synes bare ikke det er nødvendigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required