• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. august 2024 - Udgivet: 20. april 2022

Tomatpulver giver en meget koncentreret tomatsmag, som smager fantastisk drysset over en række retter. Se her, hvor let det er at lave.

Tomatpulver er eminent til at give alt fra dressinger til pastaretter en fin umamismag med en strejf af sødme.

Hvis du kender soltørrede tomater, ved du lidt om, hvad jeg mener. Tørrede tomater får nemlig en meget koncentreret smag, hvor tomaternes syre kun lige træder frem.

Og når du har lavet pulveret her, kan du blot drysse det i retter, over maden eller blande det i dressinger. Så har du en koncentreret, dejlig smag. Nemt er det, det tager bare tid.

Opskrift på hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet tomatpulver

4.88 fra 8 stemmer
Tomatpulver giver en meget koncentreret tomatsmag, som smager fantastisk drysset over en række retter. Se her, hvor let det er at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 6 timer t 15 minutter min
Antal: 1 dl
Ret: Krydderier
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg tomater - modne

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl tomaterne og skær dem i meget tynde skiver. Max. 5 mm. Har du et mandolinjern, kan jeg anefale at bruge det - ellers brug en skarp kniv.
  2. Placer alle tomatskiverne på et par bageplader bekædt med bagepapir.
  3. Bag dem i ovnen ved 60 grader varmluft. Vend dem undervejs.
  4. Når de er helt tørre, skal du blende dem godt og grundigt i en blender eller en kaffekværn. Du kan også bruge en morter, men det er sværere at få tomaterne helt pulveriseret.
  5. Nu har du det fineste, røde tomatpulver, du kan strø ud over salater, varme retter og dressinger/dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I modsætning til andre krydderier skal dette opbevares køligt, for eksempel i en kælder eller i garagen.

Du kan sagtens bruge en dehydrator, tørreovn, til at lave tomatpulver. Ja, faktisk bliver den røde farve bedre bevaret i dehydratoren. Smagen er den samme.

Jeg bruger altid ovn, da jeg ikke ejer en dehydrator, og jeg har kun haft fine resultater.

Se opskrifter på gode krydderiblandinger:

Hjemmelavet karry

Za'atar - typisk krydderiblanding fra Mellemøsten

Garam Masala

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    oktober 31, 2023 at 2:47 am

    Du har glemt at skrive tiden, der står kun graderne...

    Svar
  2. HM

    september 18, 2023 at 7:02 pm

    Hvor længe skal de i ovnen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required