Tomatpulver giver en meget koncentreret tomatsmag, som smager fantastisk drysset over en række retter. Se her, hvor let det er at lave.
Tomatpulver er eminent til at give alt fra dressinger til pastaretter en fin umamismag med en strejf af sødme.
Hvis du kender soltørrede tomater, ved du lidt om, hvad jeg mener. Tørrede tomater får nemlig en meget koncentreret smag, hvor tomaternes syre kun lige træder frem.
Og når du har lavet pulveret her, kan du blot drysse det i retter, over maden eller blande det i dressinger. Så har du en koncentreret, dejlig smag. Nemt er det, det tager bare tid.
Opskrift på hjemmelavet tomatpulver
Ingredienser
- 1 kg tomater modne
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og skær dem i meget tynde skiver. Max. 5 mm. Har du et mandolinjern, kan jeg anefale at bruge det - ellers brug en skarp kniv.
- Placer alle tomatskiverne på et par bageplader bekædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 60 grader varmluft. Vend dem undervejs.
- Når de er helt tørre, skal du blende dem godt og grundigt i en blender eller en kaffekværn. Du kan også bruge en morter, men det er sværere at få tomaterne helt pulveriseret.
- Nu har du det fineste, røde tomatpulver, du kan strø ud over salater, varme retter og dressinger/dip.
Tip
I modsætning til andre krydderier skal dette opbevares køligt, for eksempel i en kælder eller i garagen.
Du kan sagtens bruge en dehydrator, tørreovn, til at lave tomatpulver. Ja, faktisk bliver den røde farve bedre bevaret i dehydratoren. Smagen er den samme.
Jeg bruger altid ovn, da jeg ikke ejer en dehydrator, og jeg har kun haft fine resultater.
Se opskrifter på gode krydderiblandinger:
Za'atar - typisk krydderiblanding fra Mellemøsten
HM
Hvor længe skal de i ovnen?