Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Viden om mad › Hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Tomatpulver giver en meget koncentreret tomatsmag, som smager fantastisk drysset over en række retter. Se her, hvor let det er at lave.

Tomatpulver er eminent til at give alt fra dressinger til pastaretter en fin umamismag med en strejf af sødme.

Hvis du kender soltørrede tomater, ved du lidt om, hvad jeg mener. Tørrede tomater får nemlig en meget koncentreret smag, hvor tomaternes syre kun lige træder frem.

Og når du har lavet pulveret her, kan du blot drysse det i retter, over maden eller blande det i dressinger. Så har du en koncentreret, dejlig smag. Nemt er det, det tager bare tid.

Opskrift på hjemmelavet tomatpulver

Hjemmelavet tomatpulver

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 6 minutter min
Samlet tid: 6 timer t 15 minutter min
Tomatpulver giver en meget koncentreret tomatsmag, som smager fantastisk drysset over en række retter. Se her, hvor let det er at lave.
Antal: 1 dl
Ret: Krydderier
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg tomater modne

Fremgangsmåde

  1. Skyl tomaterne og skær dem i meget tynde skiver. Max. 5 mm. Har du et mandolinjern, kan jeg anefale at bruge det - ellers brug en skarp kniv.
  2. Placer alle tomatskiverne på et par bageplader bekædt med bagepapir.
  3. Bag dem i ovnen ved 60 grader varmluft. Vend dem undervejs.
  4. Når de er helt tørre, skal du blende dem godt og grundigt i en blender eller en kaffekværn. Du kan også bruge en morter, men det er sværere at få tomaterne helt pulveriseret.
  5. Nu har du det fineste, røde tomatpulver, du kan strø ud over salater, varme retter og dressinger/dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

I modsætning til andre krydderier skal dette opbevares køligt, for eksempel i en kælder eller i garagen.

Du kan sagtens bruge en dehydrator, tørreovn, til at lave tomatpulver. Ja, faktisk bliver den røde farve bedre bevaret i dehydratoren. Smagen er den samme.

Jeg bruger altid ovn, da jeg ikke ejer en dehydrator, og jeg har kun haft fine resultater.

Se opskrifter på gode krydderiblandinger:

Hjemmelavet karry

Za'atar - typisk krydderiblanding fra Mellemøsten

Garam Masala

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    oktober 31, 2023 at 2:47 am

    Du har glemt at skrive tiden, der står kun graderne...

    Svar
  2. HM skriver

    september 18, 2023 at 7:02 pm

    Hvor længe skal de i ovnen?

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required