• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Tærtedej - nem dej til hjemmelavede madtærter

billede med tærtedej i tærteform
Tærtedej er meget nem at lave selv, og her er tærtedejen rullet ud og lagt i en tærteform. Derefter skal tærtedejen stikkes med gaffel, så den ikke buler op under bagningen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  12. januar 2021

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.
  2. Opskrift på hjemmelavet tærtedej
  3. Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips til dej til hjemmelavet tærte
4.7 fra 51 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.

Hjemmelavet tærtedej er slet ikke svær at lave, men du skal ramme den rigtige blanding af mel, smør og væde.

Med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor tærtebund og kant aldrig bliver tør og kedelig.

I stedet er den fyldig og med den helt rigtige smag, og dejen er nem at arbejde med. I min video kan du se fremgangsmåde til fremstilling af den hjemmelavede mørdej til madtærter.

Opskriften på tærtedej er til 6 personer og passer til en tærtebund til tærteform med en diameter på 24 centimeter. Ønskes en mere grov tærtedej, kan du udskifte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel eller grahamsmel. Se mere om det længere nede.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bacontærte
  • Grøntsagstærte
  • Broccolitærte
  • Porretærte

Opskrift på hjemmelavet tærtedej

billede med tærtedej i tærteform

Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift

Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.
Bedømmelse
4.7 fra 51 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - skal være koldt og direkte fra køleskabet
  • 5 spsk vand - koldt
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel i en skål sammen med det kolde smør, der skæres i mindre tern.
    billede med smør og hvedemel til tærtedej
  • Nu skal smørret smuldres ud i melet, men gør det så hurtigt som muligt, så smørret ikke smelter alt for meget. Det giver en bedre tærte.
    smørret smuldres ud i melet til tærtedej
  • Tilsæt derefter en smule koldt vand og lidt salt. Jeg bruger ca. 5 spiseskefulde vand, og så hænger tærtedejen godt sammen.
  • Saml dejen med fingrene, og form den til en klump. Rør ikke dejen længere end højst nødvendigt.
  • Læg den på et meldrysset bord, og rul den ud så den kan dække en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk også at have dej til kanterne.
    billede med tærtedej der rulles ud
  • Smør tærteformen med smør.
  • Rul dejen om kagerullen, og bred den derefter med forsigtighed ud over formen. Med let hånd lægges dejen på plads, og du skal ikke skære overskydende dej fra endnu, da den trækker sig lidt under turen i køleskabet.
    tærtedej rulles sammen om kagerulle
  • Stil nu tærtedejen på køl i 30 minutter.
  • Tag din tærtdej ud af køleskabet, og prik bunden med en gaffel. Det hindrer at bunden buler op under bagningen.
    tærtedej i tærteform prikkes med gaffel
  • Forbag den prikkede tærtedej ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
  • Tag tærten ud af ovnen, og fyld den med det du synes. Æggemasse skal der naturligvis i, men ellers kan det være kylling, laks, broccoli, bacon og meget andet. Det er faktisk en god lejlighed til at få ryddet op i køleskabet.
  • Tærten bages derefter færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
271
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
135
mg
6
%
Kalium
 
41
mg
1
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
521
IU
10
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips til dej til hjemmelavet tærte

Intet slår en hjemmebagt tærte af hjemmelavet tærtedej, og man kan sagtens erstatte noget af melet med fuldkornsmel eller grahamsmel.

Så bliver tærtedejen selvfølgelig mere grov, og det er bestemt også lækkert.

Her skal så tilsættes en smule mere vand, da fuldkornsmelet trækker mere væske. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 06, 2023 at 4:52 pm

    Rigtig god tærtedej. Det blev en dejlig ret med porrer, broccoli og lidt ost.

    Svar
  2. Willy Bak

    juli 05, 2022 at 3:30 pm

    Perfekt, og med alt muligt i. Tak!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required