Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.
Hjemmelavet tærtedej er slet ikke svær at lave, men du skal ramme den rigtige blanding af mel, smør og væde.
Med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor tærtebund og kant aldrig bliver tør og kedelig.
I stedet er den fyldig og med den helt rigtige smag, og dejen er nem at arbejde med. I min video kan du se fremgangsmåde til fremstilling af den hjemmelavede mørdej til madtærter.
Opskriften på tærtedej er til 6 personer og passer til en tærtebund til tærteform med en diameter på 24 centimeter. Ønskes en mere grov tærtedej, kan du udskifte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel eller grahamsmel. Se mere om det længere nede.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet tærtedej
Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 125 g smør - skal være koldt og direkte fra køleskabet
- 5 spsk vand - koldt
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål sammen med det kolde smør, der skæres i mindre tern.
- Nu skal smørret smuldres ud i melet, men gør det så hurtigt som muligt, så smørret ikke smelter alt for meget. Det giver en bedre tærte.
- Tilsæt derefter en smule koldt vand og lidt salt. Jeg bruger ca. 5 spiseskefulde vand, og så hænger tærtedejen godt sammen.
- Saml dejen med fingrene, og form den til en klump. Rør ikke dejen længere end højst nødvendigt.
- Læg den på et meldrysset bord, og rul den ud så den kan dække en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk også at have dej til kanterne.
- Smør tærteformen med smør.
- Rul dejen om kagerullen, og bred den derefter med forsigtighed ud over formen. Med let hånd lægges dejen på plads, og du skal ikke skære overskydende dej fra endnu, da den trækker sig lidt under turen i køleskabet.
- Stil nu tærtedejen på køl i 30 minutter.
- Tag din tærtdej ud af køleskabet, og prik bunden med en gaffel. Det hindrer at bunden buler op under bagningen.
- Forbag den prikkede tærtedej ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen, og fyld den med det du synes. Æggemasse skal der naturligvis i, men ellers kan det være kylling, laks, broccoli, bacon og meget andet. Det er faktisk en god lejlighed til at få ryddet op i køleskabet.
- Tærten bages derefter færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til dej til hjemmelavet tærte
Intet slår en hjemmebagt tærte af hjemmelavet tærtedej, og man kan sagtens erstatte noget af melet med fuldkornsmel eller grahamsmel.
Så bliver tærtedejen selvfølgelig mere grov, og det er bestemt også lækkert.
Her skal så tilsættes en smule mere vand, da fuldkornsmelet trækker mere væske. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Rigtig god tærtedej. Det blev en dejlig ret med porrer, broccoli og lidt ost.
Willy Bak
Perfekt, og med alt muligt i. Tak!