Opskrift på den bedste og hjemmelavede solbær sirup, der blot kræver tre ingredienser. Solbærsirup laves på solbærsaft.
Opskriften på solbær sirup passer til en dessert til 4-6 personer.
Klassisk hjemmelavet sirup lavet af en god solbærsaft, som du koger ind med sukker og lidt vanilje. Nemt og godt.
Rester opbevares på køl.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på klassisk solbær sirup
Hjemmelavet solbær sirup - nem opskrift
Ingredienser
- 3 dl solbærsaft
- 90 g rørsukker - eller alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom solbærsaft i en gryde, og hæld også rørsukker og vaniljesukker ved.
- Lad det nu koge langsomt op, og det skal ikke bulderkoge.
- Når saften koger, skruer du ned på en middel varme, og her skal siruppen nu koge stille og roligt ind.
- Hav lidt tålmodighed - det tager omkring 15 minutter.
- Rør i siruppen undervejs.
- Kog den ind til en passende tykkelse, men pas på den ikke bliver alt for tyk, da solbær siruppen tykner yderligere under den efterfølgende nedkøling.
- Når siruppen har nået den rette konsistens, sættes den til afkøling.
- Derefter kan du hælde din egen solbær sirup på flaske, og opbevare den på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den hjemmelavede solbærsirup er perfekt til dessert, blandt andet med vaniljeis og en lækker Gateau Marcel.
Note: Jeg har lavet denne solbærsirup af færdigblandet saft fra Bormholms Mosteri, der blandt andet kan købes i Rema 1000.
Jeg synes det giver en lækker og god solbærsirup, men du kan selvfølgelig også anvende andre mærker eller ufortyndet saft.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den.