• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Solbær sirup

Solbær sirup

billede med solbær sirup
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
318
SHARES
FacebookMessenger318PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. juni 2023 - Udgivet:  1. januar 2017

Indhold

  1. Opskrift på den bedste og hjemmelavede solbær sirup, der blot kræver tre ingredienser. Solbærsirup laves på solbærsaft.
  2. Opskrift på klassisk solbær sirup
  3. Hjemmelavet solbær sirup - nem opskrift
  4. Tips

Opskrift på den bedste og hjemmelavede solbær sirup, der blot kræver tre ingredienser. Solbærsirup laves på solbærsaft.

Opskriften på solbær sirup passer til en dessert til 4-6 personer.

Klassisk hjemmelavet sirup lavet af en god solbærsaft, som du koger ind med sukker og lidt vanilje. Nemt og godt.

Rester opbevares på køl.

Se også mine opskrifter på:

  • Jordbær sirup
  • Mango sirup
  • Hjemmelavet sukker sirup til drinks

Opskrift på klassisk solbær sirup

billede med solbær sirup
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet solbær sirup - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Opskrift på den bedste og hjemmelavede solbær sirup, der blot kræver tre ingredienser. Solbærsirup laves på solbærsaft.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 129
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl solbærsaft
  • 90 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom solbærsaft i en gryde, og hæld også rørsukker og vaniljesukker ved.
  2. Lad det nu koge langsomt op, og det skal ikke bulderkoge.
  3. Når saften koger, skruer du ned på en middel varme, og her skal siruppen nu koge stille og roligt ind.
  4. Hav lidt tålmodighed - det tager omkring 15 minutter.
  5. Rør i siruppen undervejs.
  6. Kog den ind til en passende tykkelse, men pas på den ikke bliver alt for tyk, da solbær siruppen tykner yderligere under den efterfølgende nedkøling.
  7. Når siruppen har nået den rette konsistens, sættes den til afkøling.
  8. Derefter kan du hælde din egen solbær sirup på flaske, og opbevare den på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 129kcalKulhydrater: 33gProtein: 0.1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.03gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 3mgKalium: 76mgKostfibre: 0.1gSukker: 32gVitamin A: 1IUVitamin C: 1mgCalcium: 6mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den hjemmelavede solbærsirup er perfekt til dessert, blandt andet med vaniljeis og en lækker Gateau Marcel.

Note: Jeg har lavet denne solbærsirup af færdigblandet saft fra Bormholms Mosteri, der blandt andet kan købes i Rema 1000.

Jeg synes det giver en lækker og god solbærsirup, men du kan selvfølgelig også anvende andre mærker eller ufortyndet saft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 05, 2025 at 2:43 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required